Đáp án đề thi Anh vào lớp 10 tỉnh Yên Bái 2018

Cập nhật đề thi và đáp án tham khảo môn Anh vào lớp 10 tỉnh Yên Bái năm học 2018 .

Đáp án đề thi Anh vào lớp 10 tỉnh Yên Bái 2018

Đề Thi

Chọn đáp án phù hợp nhất để hoàn thành các câu sau:

Câu 1: I am not in a hurry. I don't mind.....

A. waiting                   B. wait                  C. to wait                 D. to waiting

Câu 2: I wish Ann ......... here. She will be able to help us.

A. were                       B. weren't             C. is                         D. wasn't

Câu 3: Relax for some minutes and you'll feel more .........

A. comfort                  B. uncomfortable        C comfortable        D. comfortably

Câu 4: We ...................close friends since we were in grade 6.

A. have been

B. will be

C. were

D. are

Câu 5: We were too tired ...................... doing the washing up after the meal.

A. out

B. over

C. of

D. on

Câu 6: Thanh and Nga are going to Australia............learn English.

A. so as to             B. so that               C. so as            D. in order that

Câu 7: Marie and Phil are talking at recess.

Phil: "Would you like to go swimming with us?"

Marie: ".................."

A. I'd love to, but I don't feel well today

B. It's kind of you

C. No, I don't like

D. Yes, I'd like

Câu 8: A few days ago, Tom's car.......................by one of the teenagers in my neighbourhood

A. were stolen

B. was stealing

C. were stealing

D was stolen

Câu 9: She is ....................than her sister.

A. more taller       B. taller         C. tall        D. the tallest

Câu 10: Julia said that she ........... there at noon.

A. will be

B. is going to be

C. has been

D. was going to be

Câu 11: She was late for work ......... she missed the bus.

A. although

B. therefore

C. because

D. so

Câu 12: There is an English examination .............. Friday, 11th December.

A. of            B. at             C. in            D. on

Câu 13: They .......... ......... here ten years ago.

A. have lived

B. live

C. were living

D. lived

Câu 14: Peter will be here soon, .............?

A. is he                   B. won't he          C. isn't he           D. will he

Câu 15: It is good.................... a glass of milk every morning.

A. to having            B. having            C. have               D. to have

Câu 16: The woman ........ ....lives next door is a workmate of mine.

A. who                   B. which               C. whose             D. whom

Câu 17: Alice is talking to Mary about their plan of the weekend.
Alice: "How about visiting the church this weekend?"
Mary: "......"

A. Well done

B. Not at all

C. That's a good idea

D. No, thanks

Câu 18: Nam ......... were you late for school yesterday?
Ha: Because I got up late.

A. When              B. How                    C. What                D. Why

Câu 19: Use a ...................... to check up the words you want to know about.

A. magazine         B. newspaper       C. dictionary          D. reference

Câu 20: I've lost my keys. Can you help me ....................them?

A. look at              B. take after         C. take off              D. look for

Câu 21: The teacher used to ........................her students to do a lot of homework.

A. asking              B. ask                   C. asks               D. asked

Câu 22: The book is divided ....................three parts.

A. for                   B. into                     C. to                   D. onto

Cau 23: What do you think about his .................... of coins?

A. collection

B. collective

C. collector

D. collect

Câu 24: We often go ..................... a walk on the weekends.

A. out              B. for                  C. to                   D. on

Câu 25: Your English ........................ better if you study harder.
 
A. would be    B. is                     C. will be            D. were

Chọn từ có phần in đậm phát âm khác với những từ còn lại

Câu 26: A. baseball          B. basket        C. barber        D climber

Câu 27: A. wanted           B. believed        C. earned       D. delayed

Câu 28: A. hard               B. high               C. honest       D. happy

Câu 29: A. ways              B. pays             C. helps          D. bands

Câu 30: A. nice                B. fine              C thin              D. right

Chọn câu viết lại có nghĩa giống với câu cho trước

Câu 31: My bedroom is small. I cannot put that big table in it.

A. If my bedroom is not small, I could put that big table in it.

B. If my bedroom is not small, I can put that big table in it.

C. If my bedroom were not small, I can put that big table in it.

D. If my bedroom were not small, I could put that big table in it.

Câu 32: People have found many different ways to save energy.

A. Energy has found many different ways to save people.

B. Many different ways have found energy to save.

C. Many different ways to save energy have been found.

D. Energy has been found to save people.

Câu 33: She hasn't gone to the school library for three months.

A. She last went to the school library for three months.

B. She last went to the school library three months ago.

C. She last went to the school library for three months ago.

D. She last went to the school library three months.

Câu 34: The song was very interesting. We listened to it last night.

A. The song was very interesting which we listened to last night.

B. The song which we listened it last night was very interesting

C. The song which we listened to last night was very interesting

D. The song was very interesting which we listened to it last night.

Câu 35: "Please come to see us when you have time", she said to us.

A. She hoped to come to see them when we had time.

B. She told us to come to see them when we had time.

C. She decided to come to see them when we had time.

D. She got us to come to see them when we had time.

Đọc đoạn văn sau và chọn câu trả lời phù hợp nhất cho mỗi câu sau

The country is more beautiful than a town and pleasanter to live in. Many people think so and go to the country for the summer holidays though they can not live there all the year round. Some have a cottage built in a village so that they can go there whenever they can find the time.Almost every village has a church, the round or square tower of which can be seen from many miles around. Surrounding the church is the churchyard where people are buried.

The Village green is a wide stretch of grass, and houses or cottages are built round it. Country life is now fairly comfortable and many villages have the water brought through pipes into house.

Most villages are so close to some small towns that people can go there to buy what they can't find in the village shops.

Câu 36: What can be easily seen in most villages?

A. a church                                 B. a tower                                   C. a shop                        D. a cottage

Câu 37: Which of the following statements is NOT true?

A. Many villagers now have water inside their homes.

B. People are buried near the village church.

C. Many English people prefer living in the country.

D. People can buy anything from the village shops.

Câu 38: What does the word “it” refer to?

A. grass                                        B. a cottage                      C. a house                     D. the village green

Câu 39: When do people often spend holidays in the country?

A. in summer                               B. in spring                       C. in autumn                     D. in winter

Câu 40: What is the best title for the passage?

A. The English countryside

B. Advantages of country life

C. Things in an English village

D. Summer holidays in England

Chọn phần gạch chân cần phải sửa trong các câu sau

Câu 41: My sister looked (A) very sadly (B) when (C) I told her (D) the news.

Câu 42: Each of (A) the students (B) in my class understand (C) the lesson very well. (D)

Câu 43: While (A) Angela cleaned (B) the room, she found (C) her lost (D) earring.

Câu 44: Despite (A) my cousin tried his (B) best to do (C) the test, he failed (D) the exam last week.

Câu 45: His sister likes (A) sewing, drawing (B), dancing (C) and to listen (D) to music.

Chọn từ phù hợp nhất để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau

Nowadays people are more aware that wildlife all over the world is in danger. Many species of animals are threatened, and could easily become extinct if we do not       <46>       an effort to protect them. There are many reasons for this._<47> _some cases, animals are hunted for their fur or for other valuable parts of their bodies. Some birds, such as parrots, _<48> _alive and sold as per For many animals and birds, the problem is that their habitat - the place where they live - disappearing, More land is used for farms, for houses or industry, and there are fewer open space than there once were. Farmers use powerful chemicals to help them grow better crops, _<49>_ these chemicals pollute the environment and harm wildlife. The most successful animals on earth human beings - will soon be the only ones left unless we can _<50>_ this problem

Câu 46: A. put                           B. create                            C make                                D. do

Câu 47: A. In                            В. То                                     C. For                             D. With

Câu 48: A. are catching           B. catch                            C. are caught                       D. have caught

Câu 49: A. and                        B. so                                 C. or                                   D. but

Câu 50: A. deal                        B. make                            C. explain                           D. solve

--Hết--
 

Đáp án
 

Câu Đáp án Câu Đáp án Câu Đáp án Câu Đáp án Câu Đáp án
1 A 11 C 21 B 31 D 41 B
2 A 12 D 22 B 32 C 42 C
3 C 13 D 23 A 33 B 43 B
4 A 14 B 24 B 34 C 44 A
5 C 15 D 25 C 35 B 45 D
6 A 16 A 26 D 36 A 46 C
7 A 17 C 27 A 37 D 47 A
8 D 18 D 28 C 38 D 48 C
9 B 19 C 29 C 39 A 49 D
10 D 20 D 30 C 40 A 50 D

 

Nếu không tự động cập nhật được đáp án, các em xem tại đây:

https://doctailieu.com/dap-an-de-thi-anh-vao-lop-10-yen-bai-2018

Tham khảo thêm: Đáp án đề thi Văn vào lớp 10 tỉnh Yên Bái 2018

 

Back to top
Fanpage Đọc tài liệu