Đề và đáp án thi thử môn anh vào lớp 10 năm 2018 tỉnh Thừa Thiên - Huế

Download miễn phí tài liệu đề thi kèm đáp án thi thử vào lớp 10 THPT môn Tiếng Anh năm 2018 của sở giáo dục tỉnh Thừa Thiên - Huế. Đề thi thử môn Anh cơ bản với dạng đề chung gồm 50 câu hỏi trắc nghiệm khách quan, tương ứng sẽ có 50 đáp án đúng.

Tham khảo chi tiết đề thi thử môn Anh vào lớp 10 tỉnh Thừa Thiên - Huế năm 2018
 

SỞ GD&ĐT THỪA THIÊN - HUẾ
 

ĐỀ THI CHÍNH THỨC

(Đề thi có 04 trang)

KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT

NĂM HỌC 2017 - 2018

Môn thi: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 60 phút (không kể thời gian giao đề)

 

Mã đề 192

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the sentence given in each of the following questions from 1 to 4.

Question 1: She hasn’t visited her hometown for two years.

A. She didn’t visit her hometown for two years.

B. She visited her hometown for two years.

C. She last visited her hometown two years ago.

D. She didn’t visit her hometown two years ago.

Question 2: “If I were you, I would take the job,” said my roommate.

A. My roommate asked me to take the job.

B. My roommate is thinking about taking the job.

C. My roommate advised me to take the job.

D. My roommate invited me to take the job.

Question 3: Despite their poverty, the children seem happy.

A. The children seem unhappy because they are very poor.

B. The children are very poor, so they seem happy.

C. The children seem happy whether they are poor or rich.

D. Although the children are very poor, they seem happy.

Question 4: I’d like you to help me water the flowers.

A. Would you mind watering the flowers for me?

B. Would you mind to help me water the flowers for me?

C. Would you mind water the flowers for me?

D. Would you mind to water the flowers for me?

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the best answer to each of the questions from 5 to 9.

6 Fore Street
Kensington
London
March 6th, 2017

Dear Editor,

I am writing with regards to the article ‘Is the TV Dead?’ that appeared in your newspaper on March 4th. The author claimed that with the rise of the Internet, the TV was becoming less and less significant in our lives.

I find it very difficult to agree with this view. The TV is still the main way most of us get our entertainment at home. It offers us the chance to see top musical artists, great films and documentaries and occasionally, thanks to important televised events, it has the power to bring the whole nation and all ages together in a way the Internet never could.

Your article was particularly critical of the TV for the poor quality of programmes available on the many channels we now have. It is certainly true that many of the channels offer nothing more than repeats or low budget programmes. However, I would argue that the majority of content on the Internet is also of questionable quality. I agree with the writer that it is easy to keep up-to-date with the latest news on the Internet, but I'm sure most of us still enjoy sitting down to the News on TV in the evening just as much.

The writer is correct in stating that the Internet has become our major source for research and I think this is its main strength. However, criticising the TV for not being as good is totally unfair. Information programmes like documentaries are made for their potential as entertainment not as research tools and as such will continue to be popular with viewers.

So in conclusion, I don't think the writer should be so quick to write the TV off. On the contrary, I think it has many more years left in it!

Yours sincerely,

Samantha Johnson

Question 5: Why is Samantha Johnson writing this letter to the newspaper?

A. to offer a different point of view

B. to make a complaint

C. to encourage people to watch more TV

D. to persuade people not to use the Internet

Question 6: What do we learn about Samantha's opinion of the TV?

A. It is suffering because of the Internet.

B. It is a main source of entertainment.

C. The quality of programmes is a problem.

D. It is useful as a reference tool.

Question 7: Which of the following is seen as a problem with the TV?

A. its poor use as a reference tool

B. its unpopularity with younger people

C. the lack of entertainment programmes

D. the quality of some of the programmes

Question 8: What does Samantha think is the best use of the Internet?

A. to find things out                                                        B. to get the latest news
C. to buy products                                                          D. to be entertained

Question 9: Which of the following words describes how Samantha feels about the TV?

A. confused                       B. excited                  C. pleased                    D. worried

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions from 10 to 11.

Question 10: A. pollution             B. pesticide                C. consumer           D. electric

Question 11: A. admire               B. gather                    C. fasten                 D. capture

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is BEST BUILT from the cues given in each of the following questions from 12 to 15.

Question 12: The child/ illness/ cause/ malnutrition.

A. The child illness has been caused by malnutrition.

B. The child’s illness have been caused by malnutrition.

C. The child illness have been caused by malnutrition.

D. The child’s illness has been caused by malnutrition.

Question 13: He/ say/ he/ be/ back/ following/ day.

A. He said he would be back the following day.

B. He said he will be back the following day.

C. He said he has been back the following day.

D. He said he was back the following day.

Question 14: It/ be/ necessary/ you/ practise English/ every day.

A. It is necessary for you to practise English every day.

B. It is necessary to you to practise English every day.

C. It is necessary for you practise English every day.

D. It is necessary to you practising English every day.

Question 15: The book/ Jane/ give/ me/ birthday/ lose.

A. The book at which Jane gave to me in my birthday has lost.

B. The book that Jane gave me on my birthday has been lost.

C. The book that Jane gives me to my birthday is lost.

D. The book which Jane gives me at birthday was lost.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the best answer in each of the following questions from 16 to 32.

Question 16: Jennie is wearing her new dress.

William: You look so pretty in this dress, Jennie!

Jennie: ______

A. That’s very kind of you.                                      B. I’m sorry to hear that.

C. No, I’m not.                                                        D. Yes, very much.

Question 17: Tobias and Bill are discussing what to do this weekend.

Tobias: How about having a drive to the countryside this weekend?

Bill: ______

A. Not at all.                                                            B. You are welcome.

C. That’s a good idea.                                             D. That’s a trip.

Question 18: This greeting card is from a friend ______ studied with me at primary school.

A. whom                         B. whose                         C. who                          D. which

Question 19: He spends a lot of time ______ the web every day.

A. walking                      B. surfing                         C. looking                      D. responding

Question 20: She is always willing to help her friends, ______?

A. isn’t she                    B. doesn’t she                  C. is she                        D. does she

Question 21: His face looks ______, but I can’t remember his name.

A. alike                          B. memorial                     C. similar                        D. familiar

Question 22: Tom and Mary are in the living room and Tom would like to watch a film on TV.

Tom: Do you mind if I turn on the TV?    

Mary: ______

A. No. Go ahead.                                                  B. No, I don’t think so.

C. Yes, I think so.                                                  D. Yes. That’s fine.

Question 23: She asked me ______ any other languages.

A. spoke                         B. do I speak                            C. speaking                           D. if I spoke

Question 24: Global communication has changed dramatically thanks to the ______ of the Internet.

A. inventor                     B. invented                                C. invention                           D. invent

Question 25: Ann and Vicky are at their friend’s birthday party.

Ann:     Have some more cakes?

Vicky:     ______ I’m too full.

A. Never mind.               B. Yes, please.                          C. I’d love to.                          D. No, thanks.

Question 26: Peter suggested ______ everything again.

A. us check                     B. we should check                  C. us to check                        D. we will check

Question 27: We postponed the picnic ______.

A. because it rained heavy                                                         B. because it was heavy raining 
C. because of the heavily rain                                                    D. because it was raining heavily

Question 28: If the storm gets worse, we ______ back.

A. came                             B. will come                          C. would come                         D. have come

Question 29: Unless we ______ our water resources, there will be a shortage of clean water someday.

A. replace                          B. conserve                          C. use                                       D. predict

Question 30: When I’m on vacation, I enjoy ______ to get up early.

A. have not                        B. having not                         C. not have                              D. not having

Question 31: This test is very important so it must be done ______.

A. careful                          B. carefully                             C. care                                      D. careless

Question 32: If we’re not satisfied ______ our writing, we should rewrite it.

A. of                                 B. to                                       C. with                                        D. at

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions from 33 to 38.

Question 33: The students were interesting in taking a field trip to the museum.

A. taking                         B. a                                          C. interesting                              D. to

Question 34: We wish today were sunny or we could spend the day in the countryside.

A. could spend              B. or                                          C. were                                      D. in

Question 35: She wanted to know how long did it take to get there.

A. wanted to know        B. how long                               C. did it take                              D. there

Question 36: We couldn’t use our classroom yesterday because it was being painting.

A. was                          B. use                                        C. because                                D. painting

Question 37: Tom wishes his neighbors don’t make so much noise.

A. don’t make              B. wishes                                   C. his                                         D. so much

Question 38: I really enjoyed the book that you told me to read it.

A. that                         B. enjoyed                                  C. told                                        D. to read it

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions from 39 to 40.

Question 39: A. affect                            B. destroy                          C. describe                               D. prevent

Question 40: A. thunder                        B. healthy                           C. weather                               D. earthquake

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that best fits each of the numbered blanks from 41 to 50.

I had a wonderful time at half-term. I went off to Paris for (41) ______ days with some of my friends, and we (42) ______ a guided tour of the city. We saw most of the famous (43) ______ like the Louvre, where they have an amazing (44) ______ of paintings, and the Eiffel Tower.
Then we went down to the South of France (45) ______ train. It was so fast – the whole (46) ______ was only about four hours. We spent a little time in Nice and in Cannes as well, and we all really enjoyed it. On our last day we went to a small island (47) ______ the Ile des Pelerins, and we saw the castle which (48) ______ keeping the 'Man in the Iron Mask'. All in all, we had (49) ______ great time and the weather was really good as well. The only thing I felt (50) ______ about was that we didn't have enough time to go swimming, maybe next time.

Question 41: A. little                               B. few                                   C. a little                                  D. a few

Question 42: A. looked for                     B. turned off                          C. went on                               D. took after

Question 43: A. shows                           B. sights                                C. looks                                   D. views

Question 44: A. group                            B. gallery                               C. set                                      D. collection

Question 45: A. with                               B. by                                      C. in                                        D. on

Question 46: A. drive                              B. journey                              C. voyage                               D. travel

Question 47: A. called                            B. told                                     C. known                               D. said

Question 48: A. got used to                    B. was used for                      C. used for                            D. was used to

Question 49: A. a                                   B. one                                     C. the                                    D. an

Question 50: A. delighted                       B. sorry                                  C. pleasant                            D. anxious

------- Hết -------

 

Mời các em cùng tham khảo bảng đáp án cho đề Tiếng Anh thi thử vào lớp 10 THPT tỉnh Thừa Thiên  - Huế năm 2018 được cập nhật bên dưới đây:

 

học sinh làm bài thi thử môn anh vào lớp 10 năm 2018
 

Đáp án mã đề 192 - Đề thi thử Tiếng Anh tuyển sinh THPT năm 2018 tỉnh TT Huế
 

Câu Đáp án Câu Đáp án Câu Đáp án Câu Đáp án Câu Đáp án
1 C 11 A 21 D 31 B 41 D
2 C 12 D 22 A 32 C 42 C
3 D 13 A 23 D 33 C 43 B
4 A 14 A 24 C 34 B 44 D
5 A 15 B 25 D 35 C 45 B
6 B 16 A 26 B 36 D 46 B
7 D 17 C 27 D 37 A 47 A
8 A 18 C 28 B 38 D 48 B
9 C 19 B 29 B 39 A 49 A
10 B 20 A 30 D 40 C 50 B

 

Chúc các em ôn tập và hoàn thành tốt kỳ thi chính thức sắp tới !

 

Nội dung trên có thể chỉ thể hiện một phần hoặc nhiều phần trích dẫn. Để có đầy đủ, chi tiết và đúng định dạng, bạn vui lòng TẢI VỀ Đề và đáp án thi thử môn anh vào lớp 10 năm 2018 tỉnh Thừa Thiên - Huế để xem ở dưới đây
Back to top