Đề và đáp án thi thử môn anh THPTQG năm 2018 lần 1 tỉnh Bình Thuận

Bộ tài liệu đề và đáp án thi thử môn Tiếng Anh trung học phổ thông quốc gia lần 1 năm 2018 của sở giáo dục tỉnh Bình Thuận. Tải về miễn phí đề Anh thi thử chính thức của tỉnh Bình Thuận có kèm theo đáp án học sinh có thể tự đánh giá năng lực kiến thức của mình.

Đề Tiếng Anh thi thử Trung học phổ thông quốc gia năm 2018 của tỉnh Bình Thuận

SỞ GD&ĐT BÌNH THUẬN

 

 

ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA LẦN 1 NĂM 2018

Môn: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian phát đề

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

1. A. communication

B. situation

C. information

D. education

2. A. teacher

B. pressure

C. effort

D. maintain

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

3. A. question

B. minute

C. disruptive

D. suitable

4. A. systems

B. interviews

C. letters

D. interests

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following question.

5. Children in England don’t have to pay tuition fee when they go to _                     school.

A. state

B. private

C. independent

D. public

6. Waving, nodding, pointing and hand raising are considered                       forms of communication.

A. affective

B. unusual

C. verbal

D. non-verbal

7. Traditionally in Vietnam, the wedding ceremony starts in front of the                       .

A. house

B. guests

C. altar

D. church

8. If I had                her address now, I would send her an invitation to my birthday party next week.

A. had found

B. found

C. would find

D. find

9. I’m trying to win a place at university, so I am                     a lot of study pressure.

A. for

B. at

C. under

D. in

10. As I am the oldest child, I have to                    my three little mischievous brothers.

A. take off

B. look for

C. look after

D. take after

11. According on Tuoitre Online, more than 100 people _                   when Typhoon Damrey struck Vietnam last November.

A. had been killed

B. were killed

C. killed

D. must kill

12. My classmate was really happy when she received the letter of _                     from Ho Chi Minh city University of Education.

A. application

B. refusal

C. acceptance

D. entrance

13. You should make a(n)                  to answer the questions the interviewer asks.

A. effort

B. impression

C. enthusiasm

D. confidence

14. In England, an academic year is divided                    three terms. Spring term, Summer term and Autumn term.

A. into

B. with

C. from

D. to

15. According to a recent survey, most young people think that they are concerned with                            attractiveness when choosing a husband or wife.

A. emotionless

B. physical

C. romantic

D. physics

18. Children in Vietnam and England have to take the                      at the end of their secondary education.

A. semester

B. state school

C.GCSE examination

D. education system

17. In my family, my mother                   running the household .

A. is willing to

B. joins hands with

C. comes up

D. takes the responsibility for

18. She asked me _             my holidays the previous year.

A. where I had spent

B. where I spend

C. where did I spend

D. where I spent

19. He was the only                 that was offered the job.

A. applying

B. application

C. apply

D. applicant

20. Last month. Mr. Donald Trump,                   is the president of the US, visited Vietnam and had a wonderful time in this country.

A. that

B. who

C. whose

D. which

21. My mother allowed me to go out with my friends after I                    _ my housework.

A. had finished

B. have finish

C. would finish

D. finish

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

22. Hoa and Lan are at the party.

    - Hoa: “You look very beautiful in that dress, Lan”.

    - Lan: “             

A. I don’t mind

B. Thanks for your compliment

C. You tell a lie

D. I’m sorry

23. David is talking to his friend, Monica.

- David: “             

- Monica: “Good luck for you”.

A. I don’t like rock music

B. Have a nice day

C. I’m taking a test this afternoon

D. How do you do?

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

24. When you are at restaurant, you can raise your hand slightly to show that you need assistance.

A. bill

B. food

C. menu

D. help

25. I’m afraid I’m getting cold feet about this scheme as I’m not sure it’s such a good idea.

A. happy about

B. worried about

C. calm about

D. confident of

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

26. The first year at university was probably the best and most challenging year of my life. It caused me plenty of troubles.

A. tricky

B. tough

C. easy

D. difficult

27. Wearing school uniform is compulsory for students in most school in Vietnam.

A. required

B. dependent

C. optional

D. divided

Mark the letter A, B, C or D in your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

28. If you wanted to be chosen for the job, you’ll have to be experienced in the field.

A. in

B. experienced

C. wanted

D. chosen for

29. Before the interview, candidates should find out as much as possibility about the job and the vacancy.

A. about

B. find out

C. as possibility

D. interview

30. Mr.Merlin, that dies at the end of the film Kingsman, is really good at computing and technology.

A. computing

B. is

C. at

D. that

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

31. I haven’t tried this kind of food before.

It’s a long time since I tried this kind of food.

I have tried this kind of food many times.

This is the first time I had tried this kind of food.

This is the first time I have tried this kind of food.

32. “You can trust me, I won’t let you down”, Tom said to me.

A. Tom ordered me to trust him and promise not to let me down.

B. Tom promised not to let me down.

C. Tom advised me to trust him and not to let me down.

D. Tom insisted on not letting me down.

33. Somebody broke into our cottage last Saturday.

A. Our cottage was broken into last Saturday.

B. Our cottage was being broken into last Saturday.

C. Our cottage has been broken into last Saturday.

D. Our cottage had broken into last Saturday.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

34. Binh Thuan province is famous for its scenery and beaches. It is located in the South Central Coast of Vietnam.

A. Binh Thuan province, which is located in the South Central Coast of Vietnam, is famous for its scenery and beaches.

B. Binh Thuan province, that is located in the South Central Coast of Vietnam, is famous for its scenery and beaches.

C. Binh Thuan province which is located in the South Central Coast of Vietnam is famous for its scenery and beaches.

D. Binh Thuan province, where is located in the South Central Coast of Vietnam, is famous for its scenery and beaches.

35. She didn’t know the whole story, so she was angry.

A. She wouldn’t be angry if she had known the whole story.

B. If she hadn’t been angry, she would have known the whole story.

C. If she knew the whole story, she wouldn’t be angry.

D. If she had known the whole story, she wouldn’t have been angry.

Read the following passage and mark A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the blanks.

Some years ago, my daughter was studying English at a university on the south coast. One evening, she phoned to (36)    me that what she really wanted to do was a travel round the world, (37)   she was looking into the possibility of working in another country. She had seen several advertisements in the paper for student teachers of English abroad, and she was interested in one in Italy, (38)                      _ she was desperate to visit.

She decided that this would be a good way to achieve her ambition, so she was writing to apply for the job. The reply (39) _                          a long time to arrive, but eventually she received a letter asking if she would go for an interview in London the following week. She was so excited that she immediately got in touch with the school owner and agree to attend the interview . She was determined that nothing would prevent her (40)              doing what she had set out to do.

36. A. speak

B. say

C. tell

D. talk

37. A. but

B. so

C. because

D. as

38. A. that

B. where

C. when

D. which

39. A. was

B. took

C. spent

D. passed

40. A. from

B. about

C. in

D. of

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

On the fourth Thursday in November, in houses around the United States, families get together for a feast, or a large meal. Almost all families eat turkey and cranberry sauce for this meal, and have pumpkin pie for dessert. This feast is part of a very special day, the holiday of Thanksgiving.

In 1620 the Pilgrims made a difficult trip across the ocean from England. They landed in what is now Massachusetts. In England the Pilgrims had not been allowed to freely practice their religion. So they went to the New World in search of religious freedom.

The Pilgrims' first winter was very hard. Almost half the group died of cold, hunger and disease. But the Indians of Massachusetts taught the Pilgrims to plant corn, to hunt and to fish. When the next fall came, the Pilgrims had plenty of food. They were thankful to God and the Indians and had a feast to give thanks. They invited the Indians to join them. This was the first Thanksgiving.

Thanksgiving became a national holiday many years later because of the effort of a woman named Sarah Hale. For forty years Sarah Hale wrote to each president and asked for a holiday of Thanksgiving. At last she was successful. In 1863 President Lincoln declared Thanksgiving a holiday.

How much is Thanksgiving today like the Pilgrims’ Thanksgiving? In many ways they are different. For example, historians think that the Pilgrims ate deer, not turkey. The idea of Thanksgiving, though, is very much the same: Thanksgiving is a day on which we celebrate and give thanks.

41. When did the the Pilgrims make a difficult trip to across the ocean from England?

A. in 1863                          B. in 1621                      C. in 1830                            D. in 1620

42. The Pilgrims immigrated to the New World because______

A. They wanted to search for religious freedom.
B. They wanted to be taught how to plant corn.
C. They wanted to have more land to cultivate.
D. They wanted to make a difficult trip.

43. According to the passage, today’s Thanksgiving_______.

A. is only celebrated in Massachusetts.
B. is a day on which the Pilgrims eat deer.
C. is different from the Pilgrims’s Thanksgiving in many ways.
D. is just like the Pilgrims’s Thanksgiving.

44. Which of the following is NOT true about Thanksgiving?

A. It is celebrated on the fourth Thursday on November.
B. It is a day on which Americans celebrate and give thanks.
C. Americans usually have turkey, cranberry sauce and pumpkin pie for this occasion.
D. It became a national holiday thanks to President Lincoln’s 40-year efforts.

45. The word “they” in paragraph 3 refer to______.

A. families                   B. the Pilgrims                   C. thanks                   D. the Native Americans

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

As working women continue to receive better and better wages, housewives still work at home without receiving pay-checks. Should a woman who works at home, doing the housework and caring for children, be paid for her service? In a 1986 study at Cornell University, sociologists found that the value of the services of a housewife averaged 11,600 USD a year. This rate was based on a family composed of a husband, wife, and three young children. The 11,600 USD is what the husband would have to pay if he hired others to take over his wife's household chores. The researchers concluded that it would be fair for husbands to pay wives according to federal guidelines for minimum wages.

Another plan for rewarding women who work at home has been suggested by a former Secretary of Health and Human Services. He says that full-time housewives should be allowed to pay social security taxes, with their employers contributing part of the payment. He feels that the present system is unfair. He said, " If you stay at home and raise a family, nobody will give you credit for it."

46. What is the main purpose of this passage ?

A. To suggest that housewives should be paid for their household chores.
B. To ask men to treat wives better.
C. To encourage women to go out to work.
D. To suggest that men should share the housework with their wives.

47. A housewife's services in a family of five people are worth

A. 160 USD a mouth on average
B. nearly 1,000 USD a mouth on average.
C. more than 1,000 USD a mouth on average.
D. 1,600 USD a mouth on average.

48. According to the researchers, husbands should

A. pay wages to their wives for their housework.
B. hire others to take over their wives' household chores.
C. help their wives with the housework.
D. care for the children.

49. The word "employers" in the passage refers to

A. their sponsors           B. their husband             C. their owners             D. their bosses

50. What is NOT true about the passage?

A. Full-time housewives are allowed to pay social security taxes.
B. Women who go to work get more offers than housewives
C. Unlike working women, housewives get no pay for housework.
D. Housewives'services should be rewarded.

Trên đây là đề thi thử chính thức môn Tiếng Anh kỳ thi THPTQG 2018 của tỉnh Bình Thuận, các em có thể tham khảo thêm bảng thống kê đáp án dành cho đề thi này ngay bên dưới đây:

Đáp án đề thi thử Tiếng Anh THPT tỉnh Bình Thuận năm 2018

 

1

A

11

B

21

A

31

D

41

D

2

D

12

C

22

B

32

B

42

A

3

A

13

A

23

C

33

A

43

C

4

D

14

A

24

D

34

A

44

D

5

A

15

B

25

B

35

D

45

B

6

D

16

C

26

C

36

C

46

A

7

C

17

D

27

C

37

B

47

B

8

B

18

A

28

C

38

D

48

A

9

C

19

D

29

C

39

B

49

B

10

C

20

B

30

D

40

A

50

A

Nội dung trên có thể chỉ thể hiện một phần hoặc nhiều phần trích dẫn. Để có đầy đủ, chi tiết và đúng định dạng, bạn vui lòng TẢI VỀ Đề và đáp án thi thử môn anh THPTQG năm 2018 lần 1 tỉnh Bình Thuận để xem ở dưới đây
Back to top
Fanpage Đọc tài liệu