Đáp án đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh tỉnh Quảng Ninh năm 2019

Đề thi Anh vào lớp 10 tỉnh Quảng Ninh năm học 2019 chính thức kèm đáp án do Đọc tài Liệu cập nhật giúp các em đối chiếu kết quả sau khi thi và có thêm tư liệu ôn thi vào 10.

Đáp án đề thi Anh vào 10 năm 2019 tỉnh Quảng Ninh do Đọc Tài liệu thực hiện gồm đầy đủ chi tiết đáp án từng câu trong đề thi để các em học sinh cùng phụ huynh tham khảo:

Đề thi chính thức Tiếng anh vào lớp 10 - Quảng Ninh

Đề thi môn Anh vào 10 Quảng Ninh năm 2019 gồm 40 câu hỏi. Các kiến thức tập chung chủ yếu vào chương trình học môn tiếng anh lớp 9 (THCS).

I. Circle the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. (0.5 point) 

Question 1: 

A. invited

B. wanted 

C. ended 

D. liked 

Question 2:

A. may

B. can

C. stay

D. say

II. Circle the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in the following questions. (0.5 point) 

Question 3: 

A. cartoon

B. western

C. teacher

D. chemist

Question 4:

A. diversity

B. traditional

C. attractiveness

D. generation

III. Circle the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correcting in each of the following questions. (1.5 points) 

Question 5: Primary school children can learn three language at school in Malaysia

A                      B                                  C                    D

Question 6: I'm amazing

that Nga won the first prize in the language contest.

A                      B                        C                    D

Question 7: Land polluted is now a serious problem in many parts of the world.

A                      B                                  C                    D

Question 8: Tomorrow I'm going to the station to meet my friend, which comes to stay with US

A                 B                       C                         D

Question 9: The number of books in the library has rose to over five million.

A                      B                         C          D

Question 10: After writing it, the essay must be duplicated by the student himself and handed in to the department

A                                           B                                                            C

secretary before the end of the month.

D

IV. Circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions. (2.5 points) 

Question 11: Let's _____ Quang Ninh Museum this weekend, shall we?

A. visiting

B. Visited

C. Visit

D. visit

Question 12: Peter: "Where are you from Mary? " - Mary: "____"

A. Hello. I'm fine.

B. I'm from Oxford

B. I'm 15 years old

D. Thank you very much

Question 13: My sister studies hard, _______ she completed her exam successfully.

A. although

B. Because

C. So

D. And

Question 14: People use the Internet for many purposes, _______?

A. do they

B. don't they

C. does it

D. doesn't it

Question 15: She suggested _______ to school or to work to save energy

A. walk

B. walked

C. walking

D. have walked

Question 16: He said that it _____ so foggy that day.

A. were

B. are

C. is

D. was

Question 17: Ann: "Do you need any help?" - Kate:"______"

A. No, thanks. I can manage

B. I haven't got a clue

C. That's all for now

D. That's fine by me

Question 18: Who will_______ the children when you are away from home?

A. look for

B. look after

C. look at

D. look on

Question 19: The beautiful village is sheltered_____ the weather by a mountain.

A. in

B. by

C. from

D. of

Question 20: The government has declared a_____ of emergency following the earthquake.

A. state

B. situation

C. occasion

D. condition

V. Put each word in capital letters into the correct form so that it can fit the gap in each sentence below. (1.25 points) 

Question 21: Everybody likes him because he is very___  FRIEND 

Question 22: The Internet is a wonderful______of modern life.  INVENT 

Question 23: He works more____ than his workmates   CARE 

Question 24: Math and Literature are____ at secondary school. COMPEL 

Question 25: The duty of the police in the ____of law and order. MAINTAIN 

VI. Read the following passage and circle the letter A, B, C or D to indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks from 26-30 (1,25 point)

In Western countries, electricity, gas, and water (26)........ not luxuries but necessities. Companies now realize that consumers want products that will not only work effectively but also save money. For most North American households, lighting (27)......... for 10 percent to 15 percent of the electricity bill. However, this amount can be reduced by replacing an ordinary 100 watt light bulb with an (28)............. bulb. These bulbs use a quarter of the electricity of standard bulbs and last eight times longer. (29)...... , consumers can save about đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh tỉnh Quảng Ninh năm 2019 per bulb.

In Europe, there is a labeling scheme for refrigerators, fridges, washing machines and tumble dryers. The label tells the consumers (30)..........energy efficiency each model has, compared with other appliances in the same category.

Question 26:

A. be

B.is

C. are

D. was

Question 27: 

A. applies

B. accounts

C. makes

D. works

Question 28: 

A. save - energy

B. energy - saved

C. Save - energy

D. energy - saving

Question 29: 

A. Therefore

B. However

C. Although

D. And

Question 30: 

A. How many

B. how much

C. how often

D. how long

VII. Read the following passage and circle the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the question from 31-35 (1,25 points) 

Most of the people who like films are only interested in the leading actor or actress when they enjoy a film. It seems to them that only the actors or actresses have made the film successful. They always pay attention to their appearance, performance, and fashion. There are many film viewers who have no awareness of other people's work to make a film. A finished film is actually, the result of the collaboration of many people, and the most important among them are the scriptwriter, the cinematographer, the film editor, the actor, and the director. Especially, in some thrilling scenes, the roles of stuntmen are very important. They are always in danger when they are acting, some of them are even badly hurt or dead. But what a pity, many film viewers rarely appreciate their work.

Question 31: To many film viewer, ...........

A. The director is the most important

B. No one is more important than the leading actor or actress

C. The stuntmen play the most important role

D. The most important person is the cinematographer

Question 32: Many film viewers always pay attention to ............

A. The director's name and appearance

B. The pictures taken by the cinematographer

C. The leading actor's or actress's family

D. The actor's and actress's appearance, performance, and fashion

Question 33: The work of stuntmen is  ...........

A. secure

B. dangerous

C. interesting

D. thrilled

Question 34: A finished film is the result of the collaboration of ............

A. many people

B. the actors

C. the actresses

D. the director

Question 35: There are ............... most important people in making a film

A.3

B.4

C. 5

D.6

VIII. Rewrite each of the sentences below in such a way that it means exactly the same as the one given before it. (1.25 points) 

Question 36: It's very interesting to know a foreign language.

- Knowing ............. ...............

Question 37: I don't have a computer.

- I wish ............ ................

Question 38: They will build a new shopping mall here.

- A new shopping mall .................. ..............

Question 39: If he doesn't work harder, he'll lose his job.

- Unless........................ ...........................

Question 40: Nobody invited Jane to the party, which annoyed her.

- As Jane......................... .........................

---THE END ---

Dưới đây là đáp án đề thi Anh vào 10 Quảng Ninh 2019 của Đọc Tài Liệu. Mời các em cùng tham khảo:

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh tỉnh Quảng Ninh năm 2019

CâuĐáp án
1.D
2.B
3.A
4.D
5.C
6.A
7.A
8.D
9.C
10.A
11.C
12.B
13.C
14.B
15.C
16.D
17.A
18.B
19.C
20.A
21.FRIENDLY
22.INVENTION
23.CAREFULLY
24.COMPUSORY
25.MAINTENANCE
26.C
27.B
28.D
29.A
30.B
31.B
32.D
33.B
34.A
35.D

36. Knowing a foreign language is very interesting .

37. I wish I had a computer.

38. A new shopping mall will be built here.

39. Unless he works hard, he will lose his job.

40. As Jane wasn't invited to the party, she was annoyed.

Đáp án đề anh thi vào 10 2019 của tỉnh Quảng Ninh ở trên do thầy cô của Đọc tài liệu thực hiện trong thời gian vừa diễn ra xong bài thi vì vậy không thể tránh khỏi thiếu sót, thang điểm cũng như chi tiết lời giải do Sở GD tỉnh công bố sẽ được chúng tôi cập nhật sau! Mong các em đạt được kết quả tốt nhất.

Ngoài ra các em chưa thi có thể tham khảo đề thi vào lớp 10 của các tỉnh và các trường khác trên toàn quốc nhé!

Huyền Chu (Tổng hợp)
Bài viết đã giải quyết được vấn đề của bạn chưa?
Rồi
Chưa

CÓ THỂ BẠN QUAN TÂM