Đáp án đề thi học kì 2 môn Anh 9 năm 2020 Kiến Xương (Thái Bình)

Đề thi học kì 2 lớp 9 môn Tiếng Anh có đáp án tham khảo năm học 2019 - 2020 của Kiến Xương (Thái Bình) dành cho các em học sinh lớp 9 đối chiếu.
Mục lục nội dung

Đọc tài liệu xin gửi tới các em đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh dành cho học sinh lớp 9 vừa diễn ra của phòng GD&ĐT Kiến Xương (Thái Bình). Chi tiết đề thi như sau:

Đề thi

PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

KIẾN XƯƠNG

ĐỀ KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG CUỐI NĂM HỌC 2019-2020

Môn: Tiếng Anh 9

(Thời gian làm bài: 60 phút )

Mã đề: 328

I. PHONETICS 

1. Choose A, B, C or D that has the underlined part pronounced differently from the others.

Câu 1: 

A. amused

B. increased

C. pleased 

D. erased 

Câu 2: 

A. hamburger

B. tomb

C. baggy 

D. business 

Câu 3: 

A. capital

B. come

C. official

D. secondary 

2. Choose the word (A, B, C, D) whose main stress pattern is not the same as that of the others.

Câu 4: A. reputation

B. separation 

C. television 

D. information 

Câu 5: A. open

B. listen

C. visit

D. forget

II. VOCABULARY AND GRAMMAR. 

Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best completes the sentences. 

Câu 6: Would you mind ............ the door? 

А. to open 

B. open

C. opening 

D. opened

Câu 7: Lan and Maryam are penpals. They ............ each other twice a month. 

A. has written 

B. wrote

C. writing 

D. write

Câu 8: Her clothes look very modern and

A. fashion

B. fashionable 

C. fashioned

D. fashioning 

Câu 9: Many women today prefer wearing modern clothing ............ traditional clothing. 

A. on 

B. with

C. to

D. from 

Câu 10: It's very crowded here. I wish ............

A. there is no one

C. there was somebody here 

B. there weren't so many people

D. there were a little people 

Câu 11: Tom plays soccer very well, ............?. 

A. does he

B. isn't he 

C. doesn't he

D. didn't he 

Câu 12: Her good behaviors made a deep ................ on all the class members. 

A. kindness

B. impression 

C. happiness

D. expression 

Câu 13: A: "Would you like to have lunch with us?"

B:"..... "

A. All right

B. Yes, I would 

C. No, I wouldn't like 

D. Yes, I'd love to 

Câu 14: You should get a plumber ............... the pipes in your bathroom. 

A. checking 

B. check 

C. checked

D. to check 

Câu 15: If you go ......... doing that and you'll end ....... in serious trouble. 

A. out-up 

B. up-with 

C. on-up

D. off-with 

Câu 16: We think that Mother's Day should be celebrated ............ 

A. nation 

B. nationwide 

C. nationhood

D. nationality 

Câu 17: We ............ in this house since it ............

A. have lived / was built 

B. lived / was built 

C. have lived/built 

D. lived / is built 

Câu 18: It's raining heavily, .............. I can't go to the movies with you.

A. and

B. because 

C. but

D. so

Câu 19: He is a hard-working student ............. I teach at school. 

A. whom 

B. Ø

C. who

D. A&B&C 

Câu 20: When was the last time you ............ to the zoo ? 

A. went 

B. to go 

C. go

D. going

Câu 21: My friend was very ................. when he got the job. 

A. surprising 

B. surprised

C. surprises 

D. surprise

Câu 22: I had ................. to the countryside last month.

A. a two-days trip 

B. a two-day trip 

C. two-day trip 

D. two-days trip 

III. WRITING. 

1. Choose the sentence that is closest in meaning to each of the following questions 

Câu 23: This bridge was built in 1960.

A. They were built this bridge in 1960

B. They built this bridge in 1960

C. They build this bridge in 1960. 

D. They were building this bridge in 1960.

Câu 24: "If I were you, Tom, I wouldn't meet Jane again." said Anna

A. Anna offered Tom not to meet Jane again.

B. Anna invited Tom to meet Jane again. 

C. Anna advised Tom not to meet Jane again.

D. Anna advised Tom to meet Jane again. 

Câu 25: My father started to work here last year.

A. My father started to work here since last year.

B. My father has start to work here last year. 

C. My father worked here since last year. 

D. My father has worked here since last year. 

Câu 26: She asked her nephew, "Can you guess what I'm carrying?

A. She asked her nephew if he could guess what she was carrying.

B. She asked her nephew to carry something for her. 

C. She asked her nephew if he can guess what I'm carrying.

D. She asked her nephew if he could guess what he was carrying.

Câu 27: The question is too important to forget. 

A. We must forget the question

B. The question is not important.

C. We must remember the question. 

D. We must try to forget the question. 

2. Choose the underlined part that needs correction in each of the following questions 

Câu 28: Because(A) the heavy(B) rain, the match(C) was cancelled(D). 

Câu 29: I am(A) happily(B) that your English is(C) getting better(D). 

Câu 30: He said(A) me that(B) he was(C)  really glad to be(D) there. 

IV. READING. 

I. Read the following passage carefully and then choose the best option to fit each space.

   I was born in Vietnam, but my father is not Vietnamese. He ___31___ from Italy. He worked in Vietnam as a businessman and met my mother there. ___32___ 1998, my family moved to Australia. When we arrived in Melbourne, I didn't know ___33___ so I felt lonely. In Vietnam I used to have a lot of friends, but now I don't have anyone to talk to. So I decided to look for friends on the Internet. I was ___34___to know you and to be one of your friends. I wish we ___35___in the same neighborhood so that we could meet and talk every day. 

Câu 31: 

A. comes 

B. come 

C. came

D. is coming 

Câu 32: 

A. In

B. On 

C. At

D. With 

Câu 33: 

A. somebody 

B. nobody

C. someone

D. anybody 

Câu 34: 

A. luckily 

B. unlucky

C. luck

D lucky 

Câu 35: 

A. lived

B.live 

C. living

D. was lived 

2. Read the passage below then pick out ONE best option (A, B, C or D) to complete each of the following sentences:

    Sydney is Australia's most exciting city, the history of Australia begins here. In 1788, Captain Apthur Phillips arrived in Sydney with 11 ships and 1624 passengers from Britain (including 770 prisoners). Today there are about 4 million people in Sydney. It's the biggest city in Australia, the busiest port in the South Pacific and one of the most beautiful cities in the world. There are over twenty excellent beaches close to Sydney and its warm summer climate and cool winter have made it a favorite city for immigrants from overseas. There are three things that makes Sydney famous: its beautiful harbor, the Sydney Harbor Bridge, which was built in 1932 and the Sydney Opera House, which was opened in 1973. Câu 36: What does the word "which" in line 8 refer to?

A. The Opera House

B. The Harbor Bridge 

C. The harbor 

D. The city 

Câu 37: The word "overseas" in the passage mostly means....

A. hometown

B. in the country 

C. homeland 

D. abroad

Câu 38: What makes Sydney famous?

A. Captain Arthur Phillips 

B. Summer climate 

C. The Sydney Opera House 

D. Sydney beaches 

Câu 39: When did Captain Apthur Phillips arrive in Sydney? 

A. In 1877

B. In 1688 

C. In 1788

D. In 1624 

Câu 40: What is the population of Sydney nowadays?

A. About 4 hundred 

B. About 4 million 

C. About 4 billion

D. About 5 thousand 

THE END

Đáp án

Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a
1 B 11 C 21 B 31 C
2 B 12 B 22 B 32 A
3 C 13 D 23 B 33 D
4 C 14 A 24 C 34 D
5 D 15 C 25 D 35 A
6 C 16 B 26 A 36 B
7 D 17 A 27 C 37 D
8 B 18 D 28 A 38 C
9 C 19 D 29 B 39 C
10 B 20 A 30 A 40 B

-/-

Trên đây là đề kiểm tra học kì 2 môn Anh lớp 9 Kiến Xương (Thái Bình) học 2019/2020 chi tiết, các em có thể tham khảo thêm các bài tập khác cũng như đề thi thử vào 10 môn tiếng Anh hay do Đọc tài liệu thực hiện nhé!

 

Bạn còn vấn đề gì băn khoăn?
Vui lòng cung cấp thêm thông tin để chúng tôi giúp bạn
Hủy

CÓ THỂ BẠN QUAN TÂM