Trang chủ

Đáp án tiếng Anh của Sở Ninh Bình với giải thích từng câu

Đáp án tiếng Anh của Sở Ninh Bình với giải thích từng câu rất bổ ích để các em đối chiếu và so sánh kết quả khi thực hiện đề thi này

Câu 1.

A. plough B. count C. mount D. though

Câu 2.

A. neither B. without C. therefore D. bathroom

Câu 3.

A. receive B. invent C. open D. connect

Câu 4.

A. musician B. disaster C. candidate D. production

Câu 5.

This pink skirt costs 10 dollars. That blue one costs 13 dollars. The blue skirt is ______ than the pink one.

Câu 6.

Everybody will have been ready ______.

Câu 7.

Many streets in the central cities of Hue and Da Nang ______ by prolonged heavy rain last month.

Câu 8.

Nam is a student of strong sense of ______. He always finishes his tasks on time.

Câu 9.

People should _______ a green lifestyle to help conserve the natural resources.

Câu 12.

He ______ the guitar when his friend arrived.

Câu 14.

I know you’re upset about breaking up with Tom, but there are plenty more ______.

Câu 15.

This shirt is too big for me, ______?

Câu 16.

Have you ever wanted ______ artificial intelligence to create your lost relatives?

Câu 17.

Don’t forget to leave your room keys at reception when you ______.

Câu 18.

I’m sorry I haven’t got any paper money. I’ve ______ my wallet at home.

Câu 20.

Before you begin the exam paper, always read the instructions carefully.

Câu 23.

Stockholm dwellers are fortunate to live in one of the greenest capitals in the world.

Câu 24.

Mary helps her grandmother to grow some kinds of vegetables last weekend.

Câu 25.

Electric bikes are becoming increasingly popular nowadays thanks to its convenience.

Câu 26.

He’s a respected athlete; he’s won the world tennis championship for the third successful year.

Câu 27.

It’s compulsory for people to check their passports before entering the port.

Câu 28.

I last listened to these songs when I was a university student.

Câu 29.

“I am going to call Peter here to play chess with me,” Quang said.

Câu 30.

It rained heavily. They cancelled all the sporting events.

Câu 31.

Peter told us about his leaving the school. He did it on his arrival at the meeting.

Câu 32.

Tom and Mary are in a coffee shop.
- Tom: quot;Would you like coffee or tea?quot;
- Mary: “_______”

Câu 37.

Over the next ten years, Amy made (37) ______ record-breaking flights.

Câu 38.

a scholarship to help outstanding women pilots (38) ______ their careers.

Câu 39.

The passage is mainly about ______?

Câu 40.

The word they in the passage refers to ______.

Câu 41.

The word Note down in the passage is closest in meaning to ______.

Câu 42.

The passage mentions all of the following as the purposes of giving a dinner party, EXCEPT?

Câu 43.

According to the passage, ______.

Read the following passage and Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 44 to 50.
The robot revolution isn’t a thing of the future - robots are taking over right now and the world of work is never to be the same again.

When having trouble swimming in the sea, you will be glad that Emily is there to rescue you. Emily, not a lifeguard, is a remote-controlled robot that races through the water ten times faster than any human swimmer. Despite not dragging you back to shore, she will keep you afloat until a lifeboat picks you up. Elsewhere, the US Navy is working on Octavia, a robot firefighter that never gives up. It battles through the smoke and flames to extinguish fires that would be very dangerous for human firefighters.

Even the best surgeon’s hand sometimes shakes while operating on a patient. Soon though, patients will wake up after surgery knowing that the steadiest of robotic arms will have been operating on them. Meanwhile, in another part of the hospital, a robot nurse, the RP7, will be taking a patient’s pulse and temperature then emailing their medical history to a specialist in another country. In the corridor, a fleet of robots will be hard at work day and night collecting dirty sheets, delivering clean nes and distributing food. These robots won’t replace humans, but they will allow the human staff to make progress in saving people’s lives.

A robot waiter shows you to your table, takes your order and heads for the kitchen where the chef, another robot, cooks your steak. After a delicious main course, another robot provides entertainment until the dessert comes. It may sound like a sci-fi film, but actually this is the Haohai Robot Restaurant in China where all 18 members of staff are robots. The customers don’t need to give them a tip and they only work a five-hour shift before taking a two-hour break to recharge their batteries.
(Adapted from on-screen by Jenny Dooley)

Câu 44.

What is the best title for the passage?

Câu 45.

The word extinguish in paragraph 2 is closest in meaning to ______.

Câu 46.

According to paragraph 2, Emily is a robot that ______.

Câu 47.

The word they in paragraph 3 refers to ______.

Câu 48.

The phrase heads for in paragraph 4 is closest in meaning to ______.

Câu 49.

Which of the following is NOT true according to the passage?

Câu 50.

Which of the following can be inferred from the passage?

đáp án Đáp án tiếng Anh của Sở Ninh Bình với giải thích từng câu

CâuĐáp ánCâuĐáp án
Câu 1DCâu 26A
Câu 2DCâu 27B
Câu 3CCâu 28D
Câu 4CCâu 29D
Câu 5ACâu 30C
Câu 6BCâu 31C
Câu 7CCâu 32A
Câu 8CCâu 33D
Câu 9ACâu 34C
Câu 10BCâu 35C
Câu 11BCâu 36B
Câu 12DCâu 37B
Câu 13CCâu 38C
Câu 14CCâu 39C
Câu 15ACâu 40A
Câu 16BCâu 41C
Câu 17ACâu 42D
Câu 18ACâu 43B
Câu 19BCâu 44D
Câu 20CCâu 45B
Câu 21ACâu 46C
Câu 22ACâu 47C
Câu 23BCâu 48C
Câu 24BCâu 49D
Câu 25CCâu 50B

Chu Huyền (Tổng hợp)

Các đề khác