Đề tiếng anh ôn thi thử vào lớp 10 huyện Vĩnh Tường năm 2018

Ôn tập thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm 2018 với mẫu đề anh thi thử của phòng giáo dục và đào tạo huyện Vĩnh Tường năm 2017 có đáp án gợi ý.

Nội dung đề thi thử môn Anh tuyển sinh vào lớp 10 THPT năm 2018 huyện Vĩnh Tường.

A. Phần trắc nghiệm

I. Choose the word whose underlined part pronounced differently from that of the others.

1. A. gallery                        B. gemstone                   C. government                  D. Google

2. A. exchange                   B. charity                        C. challenge                      D. brochure

3. A. father                         B. weather                      C. healthy                          D. clothing

II. Choose the word whose main stress pattern is not the same as that of the others.

4. A. despite                      B. dentist                        C. destroy                           D. describe

5. A. exhibition                   B. precaution                 C. position                           D. selection

III. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in each sentence.

6. These children, ________ parents work late, are taken home by bus.

A. their                                 B. that                                     C. whom                               D. whose

7. "Thank you for your help, Judy." – "_______."

A. It's my pleasure               B. With all my heart                C. Never mind                       D. Same to you

8. Are you looking forward ________ abroad on your vacation?

A. to go                                B. going                                  C. to going                             D. you go

9. Remote controls are used ________with TV.

A. to interacting                   B. to interactive                       C. interact                              D. to interact

10. Paris is the city ________ I have visited several times.

A. in which                          B. which                                  C. where                                 D. in that

11. The surgeons tried their best to save his life, but unfortunately the operation was_______.

A. succeeded                      B. successful                          C. unsuccessful                       D. success

12. They had to go home, ________?

A. had they                          B. hadn't they                         C. didn't they                            D. did they

13. Although they are poor, they still live _________.

A. happy                             B. unhappy                              C. happily                                 D. happiness

14. We won't go out ________ it stops raining.

A. if                                    B. unless                                   C. when                                   D. as

15. This house is ________ of the three.

A. old                                  B. older                                    C. oldest                                  D. the oldest

16. If you know where she lives, let me_________.

A. to know                          B. knowing                                C. know                                   D. knew

17. Who looks _______ your children when you are away from home?

A. after                               B. for                                          C. to                                        D. at

18. What quality made him different _______ others?

A. from                              B. for                                           C. with                                     D. in

19. All the houses in the area _________ immediately.

A. have to rebuild             B. have to be rebuilt                     C. had to rebuild                     D. has to be rebuilt

20. She asked me if I ________ a laptop computer the following day.

A. buy                              B. bought                                      C. would buy                           D. will buy

IV. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting.

21. We reached the nearest village after walk for five hours.

A. reached                       B. the nearest                               C. walk                                     D. for

22. I haven't visited my grandparents when they returned to the countryside.

A. visited                          B. when                                         C. returned                               D. the countryside

23. I'd like buying a new dictionary but I don't have enough money.

A. buying                         B. new dictionary                            C. I don't                                   D. enough money

24. I suggest that he will go to the doctor as soon as he returns from school.

A. suggest                       B. will go                                         C. as soon as                            D. returns

25. Her novel, that was published last month, is one of the best-sellers.

A. that                             B. was published                             C. is                                           D. the best-sellers

V. Choose the word (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage.

Garbage is what someone leaves behind that they do not want to use anymore. It can also be called (26) ______ or rubbish. A definition of garbage is anything left behind at a place (27) ______ you used to be, but are not anymore. In modern home and businesses, however, garbage is normally separated and put where it can be (28) ______ and taken to a place designed to hold, burn, or recycle garbage.

Smoke is a cloud of very small, solid parts. It is made when (29) ______ something. Smoke can be bad because if it goes into the lungs of a person, it can kill them. Most people think that they are always able to see smoke, but it can also be (30) ______. (a thing that a person is not able to see)

26. A. waste                   B. save                             C. safe                                  D. stone

27. A. it                           B. that                              C. which                                D. where

28. A. wrapped               B. organized                    C. collected                            D. picked

29. A. firing                     B. fighting                         C. burning                             D. chopping

30. A. invisible                B. unmovable                   C. unspeakable                     D. insensible

VI. Read the following passage and choose the best answer for each question.

Yesterday I received a letter from my brother, Tim. He is in Australia. He has been there for six months. Tim is an engineer. He is working for a big firm and he has already visited a great number of different places in Australia. He has just bought an Australian car and has gone to Alice Springs, a small town in the center of Australia. He will soon visit Darwin. From there, he will fly to Perth. My brother has never been abroad before, so he is finding this trip very exciting.

31. When did Tim go to Australia?

A. Yesterday                   B. Six days ago              C. Six weeks ago               D. Six months ago

32. Tim works as a/ an _______.

A. teacher                      B. pilot                              C. engineer                        D. architect

33. Alice Springs is in the _______ of Australia.

A. north                          B. south                            C. east                                D. center

34. Tim bought an _______ car.

A. Austrian                     B. Australian                      C. American                       D. English

35. How will Tim get to Perth?

A. By plane                    B. By car                             C. By boat                         D. By train

VII. Read the following passage and choose the best answer for each question.

Last year, we had a nice holiday. My friend and I went to the seaside for a month. I had been to the seaside several times before, but this was the first time for my friend. Naturally, it was a great event for him. Finally, the days came. It was a fine morning. We got up very early because we wanted to leave home after breakfast. We made the journey by car. We reached the seaside at noon. We spent many hours on the beach. We enjoyed making castles and channels in the sand. People said we ought to spend at least a few weeks at the seaside. If we could stay longer, so much better.

36. How long did the writer and his friend spend at the seaside?

A. a week                         B. a few weeks                    C. a month                               D. a few months

37. Who went to the seaside the first time?

A. The writer                                     B. The writer's friend

C. The writer's family                        D. The writer and his friend

38. What was the weather like on the day they started their journey to the seaside?

A. It was bad                     B. It was rainy                    C. It was snowy                        D. It was good

39. How did they travel to the seaside?

A. By car                           B. By train                           C. By bus                                  D. By air

40. When did they reach the seaside?

A. at 9 a.m.                       B. at 12 o'clock                    C. at 4 p.m.                               D. at 8 p.m.

B. Phần tự luận

I. Complete the sentences by filling in each blank with the correct form of the word in capitals.

1. Alexander G.Bell was one of the greatest _______. He invented the telephone. (INVENT)

2. The next stage in the _______ of television is interactive TV. (DEVELOP)

II. Using the words given and other words, complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence. Do not change the word given. (Use 2-5 words in total)

1. I haven't eaten the food like this before. (time)

→ This is the _______________________ the food like this.

2. If you don't take care of those shoes, they won't last for long. (look)

→ Unless you__________________________, they won't last for long.

3. Do you know the girl with black curly hair? (who)

→ Do you know the girl _______________ hair?

III. "If you had a lot of money, what would you do with it and why?". Write a paragraph of at least 100 words to answer the question.

học sinh ôn thi thử môn anh vào lớp 10 huyện vĩnh tường

Đáp án gợi ý mã đề 01

A. Trắc nghiệm

1. B 11. C 21. C 31. D
2. D 12. C 22. B 32. C
3. C 13. C 23. A 33. D
4. B 14. B 24. B 34. B
5. A 15. D 25. A 35. A
6. D 16. C 26. A 36. C
7. A 17. A 27. D 37. B
8. C 18. A 28. C 38. D
9. D 19. B 29. C 39. A
10. B 20. C 30. A 40. B

B. Tự luận

I.

1. inventors                  2. development

II.

1. This is the first time I have eaten the food like this.

2. Unless you take care of those shoes, they won't last for long.

3. Do you know the girl who has black curly hair?

III.

- Good organization: 0,2 điểm

- Good content: 0,2 điểm

- Good language skills: 0,2 điểm

Nội dung trên có thể chỉ thể hiện một phần hoặc nhiều phần trích dẫn. Để có đầy đủ, chi tiết và đúng định dạng, bạn vui lòng TẢI VỀ Đề tiếng anh ôn thi thử vào lớp 10 huyện Vĩnh Tường năm 2018 để xem ở dưới đây
Back to top