Đề thi thử vào 10 môn tiếng Anh trường THCS An Dương - 2022

Xuất bản ngày 16/05/2022 - Tác giả:

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh của trường THCS An Dương - Hải Phòng năm 2022 - có đáp án, giúp các em học sinh luyện tập tốt nhất trước khi bước vào kì thi chính thức.

Thử sức ngay với đề thi thử vào lớp 10 môn Anh của trường THCS An Dương - Hải Phòng trong trọn bộ đề thi mới nhất với mong muốn giúp các em ôn thi tại nhà tuyển sinh vào 10.

Dưới đây là chi tiết đề thi thử tuyển sinh vào 10 để các em trải nghiệm nhe!

Đề thi thử vào 10 môn Tiếng Anh 2022 THCS An Dương – Hải Phòng

Mark letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced from that of the others in each group. 

1.

A. spread

B. meant

C. instead

D. steal

2.

A. decreased

B. missed

C. replaced

D. advised

Mark letter A, B, C, or D to indicate the word whose main stress position is placed durter that of the others in each group. 

3.

A. entertainment

B. responsibility

C. mathematics

D. biological

4.

A. industry

B. consider

C. disaster

D. computer

Mark letter A, B, C, or D to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word. 

5. I didn't think his comments were very appropriate at the time.

A. correct

B. right

C. suitable

D. exact

Mark letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase to complete each of the sentences. 

6. Please keep _____ on my suitcase while I'm out.

A. a nose

B. an eye

C. a mouth

D. an arm

7. The woman was very patient _____ her naughty son.

A. with

B. for

C. to

D. about

8. She has her hair _____ once a month.

A. dye

B. dying

C. dyed

D. to dye

9. A bomb _____ in the tunnel, killing many people.

A. put off

B. went off

C. got off

D. kept off

10. At this time last week we _____ a good time in Nha Trang.

A. had

B. would have

C. were having

D. having

11. Jane: "I've got to go now." Bill:_____” . Have a good flight.

A. So much

B. So good

C. So long

D. So far

Mark letter A, B, C or D to indicate the part that is incorrect. 

12. The flowers and the girl whom he painted look so real.

A. whom

B. The

C. so real

D. look

13. Tom enjoys listening to pop music, playing the guitar and go fishing.

A. to

B. listening

C. go

D . the

Read the following passage and mark letter A, B, C or D to indicate the correct word that fits each blank

.

An (14)... number of people are now going on holiday to Egypt. Last year, for example, about one and a half million tourists visited Egypt. The population of Egypt is about fifty million and the capital is El Qahira (Cairo),a busy city of just under nine million people. Although the climate is hot and dry and most of the country is desert, the (15) ... temperature from October to March is not too high. The most famous sights are the pyramids at Giza. (16), it is also pleasant to visit Alexandria, Port Said and several other places and do as much sightseeing as possible in the time available. A trip to Luxor is an unforgettable experience, and there are frequent flights there from Cairo.

14.

A. increasing

B. increasingly

C. increased

D. amusingly

15.

A. middle

B. equal

C. mean

D . average

16.

A. So

B. Meanwhile

C. However

D. Therefore

Read the passage and choose the correct answer to each of the questions that follow. 

In the early years of television, educational specialists believed that ít would be very in teaching and learning. Many schools have bought television sets intending to use them effectively to improve the quality of education; but actually they are rarely spending the majority of their out-of-school hour watching television and their typical school days proceed as if television did not exist.

There are some explanations for the failure of television to get the interest of the teachers. Firstly, the schools that purchase television sets have not set aside money for equipment repairs and maintenance. so these television set are sooner and leter out of work. In addition, these schools have not found an effective way to train teachers to integrate television into their ongoing instructional programs. Lastly, most teachers do not regard the quality of television and its usefulness in the classroom.

Teachers at the schools work hard for at least twelve years to train their students to become good readers. However, according to recent statistics, teenagers seldom spend much of their free time read books and newspapers but watching television instead.

17. The text is about _____

A. the use of television at schools

B. teaching and learning with television

C. educational specialists

D. watching television outside school

18. When television first appeared, educational specialists _____.

A. did not appreciate it

B. were very pleased

C. believed it would be useful for education

D. banned children from watching television

19. According to the passage, television _____.

A. has not been used properly in classrooms

B. has been used effectively in classrooms

C. has not existed in classrooms

D. has not attracted students’ interest

20. There are _____ explanations for the failure of television to get the interest of the teachers.

A. two

B. three

C. four

D. five

21. According to the passage, children spend a lot of their free time _____.

A. reading books and newspapers

B. doing out-of-school activities

C. reading instead of watching television

D. watching television

Mark letter A, B, C or D to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the given one. 22. Without your help, I couldn't overcome so many difficulties. 

A. If you don't help me, I can't overcome so many difficulties.

B. If you didn't help me, I couldn't overcome so many difficulties.

C. If you hadn't helped me, I couldn't overcome so many difficulties.

D. If you hadn't helped me, I couldn't have overcome the problem.

23. "Where will you spend go next weekend, John?" Ann asked.

A. Ann wanted to know where John would go the following weekend.

B. Ann asked John where would he go the following weekend.

C. Ann wanted to know where John will go next weekend.

D. Ann asked John where he would go the previous weekend.

24. The test was so difficult that we couldn't finish it in two hours.

A. It was such a difficult test that we couldn't finish it in two hours.

B. The test was too difficult for us to finish N in two hours.

C. The test was not difficult enough for us to finish in two hours.

D. The test was too difficult for us to finish N in two hours.

25. People believe that hundreds of homeless children are living on the streets.

A. Homeless children are believed that hundreds of them are living on the streets.

B. Hundreds of homeless children are believed to be living on the streets.

C. Hundreds of homeless children believe to be living on the streets.

D. Hundreds of them, homeless children,are believed to be living on the streets.

- THE END -

Đáp án đề thi thử vào 10 môn tiếng Anh trường THCS An Dương 2022 (Hải Phòng)

1 D

2 D

3 B

4 A

5 C

6 B

7 A

8 C

9 B

10 C

11 C

12 A

13 C

14 A

15 D

16 C

17 A

18 C

19 A

20 B

21 D

22 B

23 A

24 A

25 B

-/-

Vậy là lại kết thúc một mẫu đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng anh Hải Phòng, còn rất nhiều bộ đề thi thử vào 10 môn Tiếng Anh của các trường khác trên cả nước đã được chúng tôi biên tập, thường xuyên truy cập vào trang để cập nhật nhé

Bạn còn vấn đề gì băn khoăn?
Vui lòng cung cấp thêm thông tin để chúng tôi giúp bạn
Hủy

TẢI VỀ

CÓ THỂ BẠN QUAN TÂM