Đề thi thử vào 10 môn tiếng Anh lần 2 Lương Thế Vinh - Hà Nội 2022

Xuất bản ngày 18/05/2022 - Tác giả:

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh lần 2 của trường THPT Lương Thế Vinh - Hà Nội năm 2022 - có đáp án, giúp các em học sinh luyện tập tốt nhất trước khi bước vào kì thi chính thức.

Thử sức ngay với đề thi thử vào lớp 10 môn Anh lần 2 của trường THPT Lương Thế Vinh - Hà Nội năm 2022 trong trọn bộ đề thi mới nhất với mong muốn giúp các em ôn thi tại nhà tuyển sinh vào 10.

Dưới đây là chi tiết đề thi thử tuyển sinh vào 10 để các em trải nghiệm nhe!

Đề thi thử vào 10 môn Tiếng Anh 2022 THPT Lương Thế Vinh - Hà Nội lần 2

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks 

Easter Island is a small triangle of rock situated in the Pacific Ocean. It's about 2,000 miles (1) _____ the nearest city. Easter Island is (2) _____  for its statues. Hundreds of these huge, stone faces can be found all over the island. Who made them? How did they move these giant pieces of rock? What happened to the people who lived there? Studies show that people first arrived on the island about 1600 years ago. They had a very (3)_____  culture. They made many objects and they had their own written language. (4)_____  , the number of people on the island grew and grew until it reached about 10,000 people. Soon there were too many people and there wasn't enough food to eat. A terrible war started and (5) _____ of the statues were broken. When western explorers ( 6) _____ the island on Easter Day in 1722, the huge rock statues were the only sign that a great society had once lived there.

Question 1.

A. on .

B. by

C. for

D. from

Question 2.

A. important

B. famous

C. fascinating

D. interesting

Question 3.

A. advance

B. advanced

C. advancing

D. advancement

Question 4.

A. Therefore

B. However

C. Although

D. Moreover

Question 5.

A many

B. lot

C. few

D. enough

Question 6.

A. sailed

B. invented

C. discovered

D. came

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to the original sentence in each of the following questions. 

Question 7. It was the first time she had ever seen such a moving documentary.

A. She had seen such a moving documentary for a long time.

B. She had never seen a moving documentary before.

C. She had never seen a more moving documentary than this before.

D. The first time she saw such a moving documentary was a long time ago.

Question 8. Alex doesn't find it difficult to get up early in the morning.

A. Alex is not hesitant to get up early in the morning.

B. Alex is accustomed to getting up early in the morning.

C. Alex is in two minds about getting up early in the morning.

D. Alex is pleased with getting up early in the morning.

Question 9. The human brain is 8 times the size of a monkey's. It weighs about 1,400 grams.

A. The size of a monkey's brain is 1,400 grams, 8 times that of the human one.

B. The size of human brain is 8 times that of a monkey's which is about 1,400 grams

C. The human brain, which weighs about 1,400 grams, is 8 times the size of a monkey's

D. The weight of a monkey's brain is 1,400 grams, 8-fold than that of the human on

Question 10. "What's your trouble?" my mother asked.

A. My mother asked what my trouble is.

B. My mother wanted to know what my trouble was.

C. My mother wanted to know what trouble is.

D. My mother asked me what was my trouble.

Question 11. The last time it rained was two months ago.

A. It is two months since it has rained.

B. It is two months since last it rained.

C. It is two months since it was last rained.

D. It is two months since it last rained.

Question 12. It is believed that modern farming methods have greatly improved sarme

A. Farmers are believed to have enjoyed a much better life thanks to modern farming mer

B. Modern farming methods were believed to have greatly improved farmers' lives.

C. Modern farming methods are believed to have had negative effects on farmers' lives.

D. People believe that there is little improvement in farmers' lives thanks to modern farming methods.

Mark the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to each of the following exchanges. 

Question 13. - Peter: "It's very kind of you to help us. Thanks a lot, Daisy!"

- Daisy: “ _____”

A. It doesn't matter.

B. That's right

C. You're welcome.

D. Thanks.

Question 14.-Ha: "As far as I know, doing charity work is a really helpful thing for everyone."

- Huy: “ _____”

A. That's fine for me.

B. I couldn't agree with you more.

C. I'll take part in this campaign.

D. That sounds great.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. 

Question 15. Each of the beautiful apartments in the buildings was quickly sold to their new owner.

A. of the

B. apartments

C. quickly

D. their

Question 16. Many nations protect endangered species by forbidding hunting, to restrict land development and creating preserves.

A. protect

B. by forbidding

C. to restrict

D. creating preserves

Question 17. In the modern world, people can easily communicate with telephone, radio, and computer.

A. the

B. modern world

C. easily

D. with

Question 18. My brother enjoys to go to the park on summer evenings.

A. enjoys

B. to go

C. to

D. on summer

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 

Question 19. She had a cozy apartment in the city center. She loves being there after hard working hours.

A. small

B. cold

C. comfortable

D. costly

Question 20. I'm sorry. I didn't mean to interrupt you. Please, go on and finish what you were

saying.

A. continue

B. talk

C. quit

D. stop

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions. 

The Wedding Ring 

At weddings, in many pasrts of the world. brides and grooms give one another wedding rings. These rings remind them of the commitment they made to one another when they got married. They are also a sign to others that they are married.

No one knowns for sure how this tradition started, but there is evidence that it began long ago, in ancient Egypt. Coins at the time had a hole in the center. An Egyptian groom used to place a coin on his bride's finger to show that he would take care of her.

In many ancient cultures, the circle is a symbol of eternnity. The wedding rings has come to symboliz endless love and commitment.

Wedding rings have almost always been worn on the fourth finger, but the hand is worn on depends on where you live. In some cultures, people wear their rings on the left hand, and in others, they wear them on the right.

Question 21. Rings are traditionally given _____

A. only in Egypt

B during weddings

C. before weddings

D. just to brides

Question 22. Ancient Egyptian grooms gave their brides _____

A. money shaped like a ring

B. a ring for every finger

C. money to buy a ring

D. coins to get a wedding ring

Question 23. Most people wear their wedding rings _____

A. on both hands

B. only on the left hand

C. on the fourth finger

D. only on the right hand

Question 24. The word "eternity" in the third paragraph is closest in meaning to _____.

A. after death

B. period of time

C. time with no end

D. happening too often

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the rest in the pronunciation of the underlined part in each of the following questions. 

Question 25.

A. whisk

B. rusty

C. immersion

D. craftsman

Question 26.

A. accent

B. dialect

C. package

D. thatched

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s)in each of the following questions. 

Question 27. I am in favor of the statement that recycling is one of the best ways to protect our environment.

A disagree

B. support

C. advocate

D. encourage

Question 28. Ships crossing the oceans can receive signals from satellites that enable them to calculate their position accurately.

A. carelessly

B. imprecisely

C. uneasily

D. untruthfully

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 29. Eggs are generally good for your health _____, of course, you eat too much of them

A. though

B.providing

C. if

D. unless

Question 30. We can help ____ the environment by using green and sustainable energy sources.

A. keep

B. waste

C. save

D. enjoy

Question 31. Scientific progress supplies us with _____.

A. inconveniences

B. convenient

C. inconvenience

D. conveniences

Ouestion 32. In Spain, it is believed to be bad luck to enter_____ room with your left foot

A. -

B. a

C. an

D. the

Question 33. John asked me_____ that film the night before.

A. that I saw

B. had I seen

C. if I had seen

D. if had I seen

Question 34. Don't forget_____ the door before_____ to bed.

A. to lock/ going

B. locking/ going

C. to lock/ to go

D. lock/ going

Question 35. He _____ in the same house since 1975.

A. has lived

B. is living

C. lived

D. had lived

Question 36. English is used as an access_____ world scholarship and world trade.

A. into

B. for

C. to

D. forward

Question 37. If pollution______ on, the earth _____ a dangerous place to live on.

A. would go - became

B. would go - would become

C. goes - will become

D. go - will become

Question 38. The woman_____ lives next door is a doctor.

A. whose

B. who

C. which

D. whom

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in the following questions. 

Question 39.

A. cognitive

B. versatile

C. pyramid

D. pedestrian

Question 40.

A. fortress

B. behave

C. tunnel

D. global

----THE END----

Đáp án đề thi thử vào 10 môn tiếng Anh lần 2 trường Lương Thế Vinh 2022 (Hà Nội)

1 D
2 B
3 B
4 B
5 A
6 C
7 C
8 B
9 C
10 B
11 D
12 A
13 C
14 B
15 D
16 C
17 D
18 B
19 C
20 A
21 D
22 A
23 C
24 C
25 C
26 B
27 A
28 B
29 D
30 C
31 D
32 B
33 C
34 A
35 A
36 C
37 C
38 B
39 D
40 B

-/-

Vậy là lại kết thúc một mẫu đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng anh Hà Nội, còn rất nhiều bộ đề thi thử vào 10 môn Tiếng Anh của các trường khác trên cả nước đã được chúng tôi biên tập, thường xuyên truy cập vào trang để cập nhật nhé

Bạn còn vấn đề gì băn khoăn?
Vui lòng cung cấp thêm thông tin để chúng tôi giúp bạn
Hủy

TẢI VỀ

CÓ THỂ BẠN QUAN TÂM