Đề thi thử tốt nghiệp THPT môn Anh năm 2020 lần 2 Chuyên Phan Ngọc Hiển

Xem ngay đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh có đáp án lần thứ 2 của trường THPT Chuyên Phan Ngọc Hiển (Cà Mau) dành cho các em học sinh 12 tham khảo.

    Với cấu trúc đề thi tốt nghiệp THPT môn Tiếng Anh năm nay, Đọc tài liệu muốn gửi tới các em một mẫu đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh vừa được ra của trường THPT Chuyên Phan Ngọc Hiển lần thi thứ hai làm tài liệu thử sức tại nhà em nhé!

Chi tiết đề thi như sau:

Đề thi

SỞ GIÁO DỤC & ĐÀO TẠO CÀ MAU

THPT CHUYÊN PHAN NGỌC HIỂN

PHÁT TRIỂN ĐỀ MINH HỌA LẦN 2, 2020 CỦA BỘ GIÁO DỤC & ĐÀO TẠO

MÔN TIẾNG ANH - ĐỀ SỐ 1

THỜI GIAN LÀM BÀI: 60 PHÚT

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. stops

B. opens

C. aims

D. plays

Question 2: A. find

B. grind

C. blind

D. wind

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. prevent

B. promise

C. provide

D. promote

Question 4: A. intelligent

B. necessary

C. convenient

D. occasional

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: You were here yesterday, ________?

A. were you?

B. don’t you?

C. didn’t you?

D. haven’t you?

Question 6: She hoped ____ a good job in the future.

A. find

B. to find

C. finding

D. found

Question 7: If I were a bird, I _______ a white dove.

A. will be

B. would be

C. had been

D. would have been

Question 8: The Covid-19 pandemic has been controlled a lot since the government _____strict measures.

A. had taken

B. took

C. has taken

D. takes

Question 9: He didn’t pass the driving test _________ he made many mistakes in his driving.

A. in spite of

B. because of

C. because

D. although

Question 10: I will take a gap year to go around the country ______.

A. when I will graduate from university.

B. when I graduate from university.

C. when I graduated from university.

D. after I had graduated from university.

Question 11: Although we are aware _______ the importance of environment, we still overexploit it.

A. from

B. on

C. for

D. of

Question 12: In you essay, you should use _____ language instead of slang.

A. formally

B. formal

C. informally

D. informal

Question 13: What is the _______ between tests and measurements?

A. differentiate

B. difference

C. differently

D. different

Question 14: What should you do to make your school _____ most attractive place to study?.

A. the

B. a

C. an

D. Ø (no article)

Question 15: My students find it hard to _______ a good decision of choosing which university they will go on furthur studying.

A. make

B. do

C. get

D. have

Question 16: When a women works outside the home and makes money herself, she is ________ independent from her husband.

A. financially

B. politically

C. philosophically

D. variously

Question 17: They are trying to persuade the rich to__________ their money to the charities.

A. provide

B. invest

C. finance

D. contribute

Question 18: The polar bear’s _______ depends on its ability to catch fish.

A. survival

B. destruction

C. consequence

D. disappearance

Question 19: I am _____ computers. I have about seven in my house. Four laptops and three desktop computers.

A. fans about

B. nuts on

C. seeds of

D. shelf for

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20: I think you should account for the reason for your absence from class yesterday.

A. complain

B. exchange

C. explain

D. arrange

Question 21: Sally goes shopping almost every day, so she must be running up a huge shopping bill.

A. saving up

B. owning to

C. being a debtor

D. having to pay

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Your application will be ejected if you had it in late.

A. punished

B. criticized

C. accepted

D. thrown out

Question 23: Lisa is on the horns of a dilemma: she just wonders whether to go camping with her friends or to stay at home with her family.

A. Unwilling to make a decision

B. able to make a choice

C. eager to make a plan

D. unready to make up her mind

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

Question 24: Mary met Julia with her new hair.

Mary: “Wow! Your new hair looks so cute.”-

Julia: “_______.”

A. That’s nice

B. I like it

C. That’s all right

D. thanks. I’m glad you like it

Question 25: Two students are talking about the school curriculum.

Khanh: “Swimming should be taught in the school.”

Giau: “_______. It is an essential life skill”

A. Oh, that’s a big problem.

. I can’t agree with you more.

C. I completely disagree with you.

D. You can make it on your own.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 to 30.

COVID-19 PANDEMIC

    Covid-19, or “ the corona-sars-2 is the most dangerous virus which can be (26 _____) into the lungs and the surrounding areas through the respiratory system or body contacts. When many people catch the virus at the same time, the situation is called a covid-19 epidemic, (27 _____) can cause great damage not only to the economy, but also the great death toll.

    The proteins that coat the flu virus change constantly. (28 _____), new strains of the flu virus circulate every few years. In some countries, people at high risk are encouraged to get a flu vaccination every year. Some of the people at risk are those over 65 years, children with heart or lung conditions and health care workers.

    People with flu infections feel as if they have a cold, but the signs and symptoms are usually more severe. (29 _____) body areas other than the respiratory tract may be infected. Signs and symptoms include weakness, chills, fatigue, muscle aches, headache, fever, (30 _____) nose and cough. The signs and symptoms could last for a week to ten days.

Question 26: A. infected

B. affected

C. effective

D. spread

Question 27: A. whom

B. why

C. which

D. where

Question 28: A: Because

B. Moreover

C. However

D. As a result

Question 29: A. one

B. another

C. other

D. every

Question 30: A. going

B. running

C. jogging

D. playing.

Xem một tài liệu thi thử anh 2020 khác: Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh Thị xã Quảng Trị (có đáp án)

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35.

    Although speech is the most advanced form of communication, there are many ways of communicating without using speech. Signals, signs, symbols, and gestures may be found in every known culture. The basic function of signal is to impinge upon the environment in such a way that it attracts attention, as, for example, the dots and dashes of a telegraph circuit. Coded to refer to speech, the potential for communication is very great. Less adaptable to the codification of words, signs also contain meaning in and of themselves. A stop sign or a barber pole conveys meaning quickly and conveniently.

    Symbols are more difficult to describe than either signals or signs because of their intricate relationship with the receiver’s cultural perceptions. In some cultures, applauding in a theater provides performers with an auditory symbol of approval. Gestures such as waving and handshaking also communicate certain cultural messages.

    Although signals, signs, symbols, and gestures are very useful, they do have a major disadvantage in communication. They usually do not allow ideas to be shared without the sender being directly adjacent to the receiver. Without an exchange of ideas, interaction comes to a halt. As a result, means of communication intended to be used for long distances and extended periods must be based upon speech. Radio, television and the telephone are only a few.

Question 31: Which of the following would be the best title for the passage?

A. Gestures

B. Signs and signals

C. Speech

D. Communication

Question 32: The word “it” in paragraph 1 refers to ____________.

A. way

B. environment

C. function

D. signal

Question 33: The word “intricate” in paragraph 2 could best be replaced by ___________.

A. inefficient

B. complicated

C. historical

D. uncertain

Question 34: Why were the telephone, radio, and television invented?

A. Because people were unable to understand signs, signals, and symbols.

B. Because people believed that signs, signals, and symbols were obsolete.

C. Because people wanted to communicate across long distances.

D. Because people wanted new forms of communication.

Question35: What does the author say about speech?

A. It is only true for communication

B. It is dependent upon the advances made by inventors

C. It is the most advances form of communication

D. It is necessary to occur

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

    Smokey Bear (often called Smokey the Bear or simply Smokey) is a mascot of the United States Forest Service created to teach the public about the dangers of forest fires. Smokey Bear’s slogan, “Remember... Only YOU Can Prevent Forest Fires”, was created in 1947. In April 2001, the message was updated to “Only You Can Prevent Wildfires”. Smokey Bear and his message are recognized by 95% of adults and 77% of children in the U.S. The Smokey Bear character was so popular that when a real bear was rescued from a forest fire, it achieved fame as a living version of the mascot.

    The living symbol of Smokey Bear was an American black bear cub that was caught in the spring of 1950 in a huge wildfire in the state of New Mexico. He climbed a tree to escape the fire, but his paws and hind legs had been burned. A group of soldiers from Texas, who had come to help fight the fire, discovered the bear cub and brought him back to their camp.

    At first the bear was called “Hotfoot Teddy,” but he was later renamed Smokey after the famous mascot. Some government workers helped Smokey until he became healthy again. Soon after, he became a celebrity. Smokey was flown in an airplane to the National Zoo in Washington, D.C. When he arrived at the National Zoo, several hundred people, including children and photographers welcomed him to his new home.

    Smokey Bear lived at the National Zoo for 26 years. During that time he received millions of visitors as well as so many letters addressed to him (up to 13,000 a week) that the United States Postal Service finally gave him his own unique postal code. His favorite food was peanut butter sandwiches, in addition to his daily diet of bluefish and trout.

    Upon his death on November 9, 1976, Smokey was buried at what is now the Smokey Bear Historical Park. The Washington Post, a national newspaper, printed an article about Smokey, which mentioned his family, including his wife, Goldie Bear, and son, Little Smokey. Another national newspaper included an article about Smokey Bear on the front page on Nov 11, 1976.

Question 36: What is Smokey Bear?

A. a mascot of the United KingdomForest Service

B. a mascot of the United States Marine Barracks

C. a mascot of the Forest Service

D. a mascot of the United States Forest Service

Question 37: According to the article, when was the Smokey Bear's slogan created?

A. in 1947

B. in 1974

C. in 1977

D. in 2001

Question 38: According to the article, why was the bear chosen as the mascot for preventing wildfires?

A. It was very cute and cuddly

B. He was popular with boys and girls

C. It was caught in a forest fire and hurt

D.A group of soldiers from Texas brought him to their camp

Question 39: The word “huge” in paragraph 2 is closest in meaning to:

A. minor

B. inclusive

C. exclusive

D. enormous

Question 40: According to the article, how long did Smokey Bear reside at the National Zoo?

A. for 26 years

B. for 62 years

C. up to 13,000 a week

D. up to 1,000 a week

Question 41: The word “which” in paragraph 5 refers to ______

A. Goldie Bear

B. an article about Smokey

C. a picture of Smokey

D. a newspaper from the Washington Post’s

Question 42: According to the article, which of the following statements is NOT TRUE ?

A. Smokey Bear is a mascot of the United States Forest Service created to teach the public about the dangers of forest fires.

B. A group of soldiers from Texas discovered the bear cub and brought him back to their camp

C. Ninety-five percentage of US children can identify Smokey Bear and his message.

D. Goldie Bear, and Little Smokey are his wife and his son

Question 42: What would be a good title for this passage?

A. The Dangers of Forest Fires

B. The Story of Smokey The Bear

C. The National Zoo in Washington, D.C.

D. Smokey The Bear Loves Peanut Butter Sandwiches

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 43: Every member of the class were invited to the party yesterday by the form teacher.

A. member

B. were

C. to

D. the form teacher.

Question 44: The doctor advised me to avoid eating fatty foods, having more vegetables and drink much water.

A. advised

B. eating

C. having

D. much

Question 45: Students who want to study at university must take the entry examination.

A. who

B. to study

C. take

D. entry

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 46: Nam studies more diligently than Peter.

A. Peter studies more diligently than Nam.

B. Peter doesn’t study as diligently as Nam.

C. Nam doesn’t study so diligently as Peter.

D. Nam studies as diligently as Peter.

Question 47: “You had better see a doctor if the sore throat does not clear up,” she said to me.

A. She reminded me of seeing a doctor if the sore throat did not clear up.

B. She ordered me to see a doctor if the sore throat did not clear up.

C. She insisted that I see a doctor unless the sore throat did not clear up.

D. She advised me to see a doctor if the sore throat did not clear up.

Question 48: Walking on the grass in the park is not permitted.

A. People like walking on the grass in the park.

B. We do not have to walk on the grass in the park.

C. We must not walk on the grass in the park.

D. You can walk on the grass in the park if you want to.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 49: The train can’t leave Boston. The storm postpones it.

A. The train could leave Boston if it wasn’t postponed.

B. If the train was postponed , it couldn’t leave Boston.

C. But for the storm, the train could leave Boston.

D. Unless the train isn’t postponed , it can leave Boston.

Question 50: He arrived in class. He realized he had forgotten his book on the bus.

A. No sooner had he realized he had forgotten his book on the bus than he arrived in class.

B. Had he arrived in class, he would have realized he had forgotten his book on the bus.

C. Only after he had realized he had forgotten his book on the bus did he arrive in class.

D. Not until he arrived in class did he realize he had forgotten his book on the bus.

THE END

Vậy là Đọc tài liệu đã tổng hợp giúp các em một đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh khá haylần thi thử thứ hai tại Cà Mau. Hãy thử sức làm đề thi trong 60 phút và thử so sánh đối chiếu với đáp án chính thức bên dưới em nhé!

 - Xem thêm các tài liệu đề thi thử thpt quốc gia 2020 các môn khác nữa em nhé! - 

Đáp án

Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a
1 A 11 D 21 D 31 D 41 B
2 D 12 B 22 C 32 D 42 C
3 B 13 B 23 B 33 B 43 B
4 B 14 A 24 D 34 C 44 C
5 A 15 A 25 B 35 C 45 D
6 B 16 A 26 A 36 D 46 B
7 B 17 D 27 C 37 A 47 D
8 B 18 A 28 D 38 C 48 C
9 C 19 C 29 C 39 D 49 C
10 B 20 D 30 B 40 A 50 D

-/-

Đọc tài liệu vừa gửi đến các em đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh của Chuyên Phan Ngọc Hiển. Các em có thể tham khảo thêm đề thi thử THPT Quốc Gia môn Anh 2020 của các tỉnh khác trên cả nước đã được chúng tôi cập nhật liên tục.

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh tỉnh Cà Mau (có đáp án)

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2020 của tỉnh Cà Mau để ôn luyện và kiểm tra kiến thức môn học tốt nhất em nhé!

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh trường THPT Thị xã Quảng Trị lần 2

Đáp án đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh của trường THPT Thị xã Quảng Trị lần 2 giúp các em học sinh 12 tham khảo.

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh lần 2 Chuyên KHTN (có đáp án)

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh có đáp án lần thứ 2 của trường THPT Chuyên KHTN (Hà Nội) dành cho các em học sinh 12 tham khảo.

Back to top
Fanpage Đọc tài liệu