Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh trường THPT Thị xã Quảng Trị lần 2

Đáp án đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh của trường THPT Thị xã Quảng Trị lần 2 giúp các em học sinh 12 tham khảo.

Đọc tài liệu xin gửi tới các em học sinh đề thi thử tốt nghiệp môn Tiếng Anh năm 2020 lần 1 của trường THPT Thị xã Quảng Trị theo chuẩn cấu trúc của Bộ GD&ĐT như sau:

Đề thi thử

SỞ GD&ĐT QUẢNG TRỊ

TRƯỜNG THPT THỊ XÃ QUẢNG TRỊ

ĐỀ THI THỬ TỐT NGHIỆP THPT LẦN 2

MÔN: TIẾNG ANH - NĂM HỌC: 2019 – 2020

(Thời gian làm bài: 60 phút; không kể thời gian phát đề)

Mã đề: 168

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:  A.judges

B. envelopes

C. headaches

D. communicates

Question 2: A. visit

B. preserve

C. proposal

D. television 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. impact

B. gentle

C. download

D. water 

Question 4: A. computer

B. digital

C. amazing

D. develop

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: I’m a bit late, ______?

A. am not I

B. aren’t you

C. are you

D. aren’t I 

Question 6: Chemical wastes from factories are ________ that cause serious damage to species habitats.

A. pollutes

B. pollutants

C. pollutions

D. polluters

Question 7: Seoul, .................... is the capital city of Korea, is well-known for its shopping malls

A. which

B. who

C. where

D. that

Question 8: On arriving at the airport, I was very happy to see that everyone_______for me.

A. was waiting

B. were waiting

C. waited

D. had been waited

Question 9:  My father paid my fees. If it_______ for that, I wouldn’t be here now.

A. weren’t

B. hadn’t been

C. isn’t  

D. won’t 

Question 10: We couldn’t buy anything because _______ of the shops was open.

A. all

B. a few

C. none

D. most 

Question 11: _______in this national park declined from a few thousand to a hundred in ten years was imaginable.

A. For a number of tigers

B. A number of tigers

C. That the number of tigers

D. The number of tigers

Question 12: Like many women, she loves ¬¬¬¬_______ parties and_______gifts. 

A.Ø / Ø

B. the / a

C. a / a

D. a / the

Question 13: The law requires that everyone _______ his car checked at least once a month.

A. has

B. had

C. will have

D. have

Question 14:  The house  _______white.

A. used to paint

B. used to be painted

C. is used to being painted

D. is used to be painted

Question 15: Could you_______the ironing if you have got the time?.

A. have

B. make

C. get

D. do 

Question 16: I’m feeling so nervous that I’m not  ______ giving my presentation.

A. putting up with

B. looking up to

C. looking forward to

D. making up for

Question 17: Married women receive only the basic pension as their husband’s_______.

A. dependence

B. dependant

C. independence

D. reliance

Question 18: The COVID-19 pandemic, also _______ as the coronavirus pandemic, is an ongoing global pandemic of coronavirus disease 2019 (COVID 19). 

A. know

B. knowing

C. to know

D. known

Question 19: We regret to inform that we have very few nurses on our________at the moment.

A. houses

B. books

C. lists

D. offices

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 20: Maria will take charge of the advertising for the play.

A. spend time

B. spend money

C. be responsible for

D. account for

Question 21: At first, no one believed she was a pilot, but her documents lent colour to her statements.

A. provided evidence for

B. got information from 

C. borrowed colour from

D. gave no proof of

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word or phrase that is OPPOSITE  in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 22. I am looking for a dependable person who can stand out for me at the meeting.

A. independent

B. talentless

C. energetic

D. unreliable

Question 23. There were more than 5,000 participants in the marathon race.

A. under

B. below

C. less than

D. underneath

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best completes each of the following exchanges. 

Question 24.  Liz:    “ Thanks for the nice gift you brought to us!”

Jennifer: “ ________.”

A. Actually speaking, I myself don’t like it

B. All right. Do you know how much it costs?

C. Not at all

D. Welcome! It’s very nice of you.

Question 25.  - Bob:  “Can I use your motorbike this evening?.”

- Peter :“________”

A. Of course, you might.

B. Of course, you can

C. It’s my pleasure.

D. Do it if you can

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 26 to 30

21st CENTURY TEACHERS: INEVITABLE CHANGES

    21st century teachers need to serve as a guide or mentor for their students, not as the all- knowing sage providing them with everything they need. Nowadays, with so much access (26) ______ resources of all kinds, children invariably know (27) ______ teachers on different topics, step ahead of the technology. Teachers need to be empowered as facilitators for learning, so that they can empower their students in turn. This shift is great news for teachers. Instead of struggling to give kids all the information in areas (28) ______they know little about, teachers can support students as they make their own steps into different fields. It’s about preparing them to go beyond their seniors, ensuring they have the skills to do it, and assisting them along the way. 

    (29) ______, teachers need to be forward-thinking, curious and flexible. They must be learners: learning new teaching methods, and learning alongside their students. Simply asking questions like “What will my students need dozens of years from now?” or “How can I help give them those skills?” can change teachers' (30) ______, make them a leader, and bring about changes in the classroom, school and community.

Question 26: A. for

B. in

C. to

D. with

Question 27: A. the most

B. more than

C. more and more

D. as many as

Question 28: A. where

B. whom

C. what

D. that

Question 29: A. In practice

B. For instance

C. Therefore

D. Otherwise

Question 30: A. mindset

B. judgement

C. prejudice

D. knowledge

Xem thêm: Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh Thị xã Quảng Trị lần 1

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 31 to 35.

    The print media includes newspapers, magazines, brochures, newsletters, books and even leaflets and pamphlets. Visual media like photography can also be mentioned under this sub-head, since photography is an important mass media, which communicates via visual representations. Although it is said that the electronic or new-media have replaced the print media, there exists a majority of audiences who prefer the print media for various communication purposes. Public speaking and event organizing can also be considered as a form of mass media.

    For many people, it is impossible to imagine a life without their television sets, be it the daily news dose or even the soap operas. This mass media includes television and radio. This category also includes electronic media like movies, CDs and DVDs as well as the new hottest electronic gadgets.

    With the advent of new technologies like Internet, we are now enjoying the benefits of high technology mass media, which is not only faster than the old-school mass media, but also has a widespread range. Mobile phones, computers and Internet are often referred to as the new-age media. Internet has opened up several new opportunities for mass communication which include email, websites, blogging, Internet television and many other mass media which are booming today.

    Mass media were developed as a means of social responsibility at the beginning. However, in the course of time, they have attained the status of an industry. Besides the social and industrial nature of mass media, the following common points may also be mentioned. Specifically, it is highly impersonal, because the masses are not indentificable based on perfectly defined audio, visual or written messages. In addition, it is never likely to reach 100 percent of the target nor to have more than 10 percent effectiveness in most of the cases. Contents are generally based on the broad social issues and aspiration of the target audience which may be designed to achieve some specific goals; and all in all, modern mass media draw heavily on technology.

Question 31. What type of media is photography now considered belonging to?.

A. Electronic media

B. Traditional media

C. Online media

D. Public media

Question 32. Print media may have to compete with _______

A. event organizing

B. electronic media

C. public speaking

D. traditional media

Question 33. Which of the following is mentioned as a favourite TV programme? .

A. Documentary

B. Game shows

C. Comedy

D. The news

Question 34. What does the phrase “new media” in the first paragraph refer to?

A. Newly aged mass media

B. Widespread mass media

C. High technology mass media

D. Universal mass media

Question 35. Which is NOT mentioned as an example of mass communication?.

A. Emails

B. Blogs

C. Websites

D. Talk shows

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answers sheet to indicate thecorrect answer to each of the questions from 36 to 42. 

    Despite widespread  assumptions to the contrary, there is not prescribed pathway for the development  of a society, no single model on which  development  strategies should be based. The Western model of development, conceived as a linear process involving largely economic factors, is often incompatible with the complex social, cultural and political dimensions of societies pursuing different goals, reflecting their own values. The ideology of development has all too often tended to damage the social fabric foundations-often rooted in traditions of communal solidarity – of the communities that have received “development aid”.

    Just as no development strategy can be said to be culturally neutral, a culturally sensitive approach to development is the key to addressing the interlinked social, economic and environmental problems confronting the planet as a whole. Cultural diversity-which emphasizes the dynamic interactions between cultures and sensitivity to cultural contexts – thus becomes a key lever for ensuring sustainable, holistic development strategies. While the international community, in its attempts to operationalize the concept of sustainable development over the last two decades, has begun to acknowledge the role of culture in the development process, the cultural factor has yet to be fully integrated into the development equation.

    The 1987 Bruntland Report of the UN Commission on Environment and Development (UNCED), entitled Our Common Future, was seminal in its assertion that genuine development must be sustainable-denoting a form of growth “that meets the needs of the present without compromising the ability of future generations to meet their own needs”. At the 1992 Earth Summit in Rio de Janeiro, sustainability was conceived in terms of the three pillars of  economic viability, social responsiveness and respect for the environment. These pillars have since served as the basis for important standard-setting instruments, including the Convention on Biological Diversity (CBD) and the United Nations Framework Convention on Climate Change ((UNFCCC). The 2002 World Summit on Sustainable Development in Johannesburg went further by recognizing cultural diversity as a significant cross-cutting factor in  sustainable development. Cutural diversity must be seen as a cross-cutting dimension (rather than as a separate, fourth pillar of sustainability), with an important role to play in all development projects, from poverty eradication and the safeguarding of biodiversity to resource management and climate change.

(Source: http://unesdoc.unesco.org)

Question 36:  It is stated in the first paragraph that________

A. there is no single model on which development strategies should be based.

B. the Western model of development has nothing to do with the complex societies.

C. complex societies are especially concerned with traditions and communal solidarity.

D. the development of a society is dependent on its social, cultural and political dimensions. 

Question 37:  Which of the following is true about cultural factor according to paragraph 2?

A. It has nothing to do with sustainably economic development.

B. It is the key to ensuring holistic development strategies.

C. It has not been considered with respect to development at all.

D. It has not been fully taken into account in development programs.

Question 38:  The word “its” in paragraph 2 refers to_______

A. development strategies’

B. international community’s

C. cultural contexts’

D. key lever’s

Question 39:   The word ‘rooted” in the first paragraph is closest meaning to _______.

A. derived

B. came

C.originated

D. established

Question 40:  It is stated in paragraph 3 that sustainable development________

A. does not only meet the needs of the present but also of future generations.

B. refers to the ability of future generations to meet their own needs. 

C. can serve as an introduction to important standard-setting instruments.

D. plays an important role in all development projects.

Question 41: The word “acknowledge” in paragraph 2 mostly means_______.

A. to be aware of the significance of

B.to recognize the participation of

C. to increase the value of

D. to have clear understanding of

Question 42:  Which of the following can be inferred from the passage?

A. Cultural diversity  has been a hindrance to sustainable development.

B. Cultural diversity  should  serve as the key dimension of sustainable development.

C. Cultural diversity sometimes gives strong foundation for sustainable development.

D. Cultural diversity serves as a broad base dimension for sustainable development.

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 43. There comes my boss! He is busy to make a phone call to somebody.

A. There comes

B. is

C. to make

D. to

Question 44. The film was a bit bored, but in the end, the main characters had a happy ending.

A. bored

B. in the end

C. characters

D. ending

Question 45. They wash the clothes every four days as they don't have clothes enough to last a week.

A. wash the clothes

B. as

C. last

D. clothes enough 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 46: "Have you ever tried water skiing, Tom?" she asked.

A. She asked Tom if you had ever tried water skiing.

B. She asked Tom whether he has ever tried water skiing.

C. She asked Tom had he ever tried water skiing.

D. She asked Tom whether he had ever tried water skiing.

Question 47: She isn't obliged to tell you the truth.

A. She needn't tell you the truth.B. She mustn't tell you the truth.

C. She has no intention of telling you the truth.D. You can't make her tell you the truth.

Question 48: A country cannot be prosperous if it is not quite independent.

A. Unless a country is quite independent, it can be prosperous.

B. Without a complete independence, a country can be prosperous.

C. Only when a country is quite independent can it be prosperous.

D. It is not until a country is quite independent can it be prosperous.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is combines each pair of sentences in the following questions.

Question 49:  We spend about one-third of our lives sleeping. We know relatively little about sleep.

A. We shall know more about sleep if we spend more than one-third of our lives sleeping.

B. Despite spending about one-third of our lives sleeping, we know relatively little about sleep.

C. We know relatively little about sleep; as a result, we spend about one-third of our lives sleeping.

D. We spend about one-third of our lives sleeping so that we know relatively little about sleep.

Question 50:  Mary saw the job advertised. It was already too late for her to apply for the job.

A. It was the advertisement that helped Mary got the job

B. Seeing the job advertised too late,  Mary could not apply for it

C. Although Mary saw the job advertisement late, she managed to apply for it..

D. In spite of seeing the job advertisement late, Mary succeeded in getting it.

THE END

Vậy là Đọc tài liệu đã tổng hợp giúp các em một đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh lần 2 của trường Thị xã Quảng Trị.. Hãy thử sức làm đề thi trong 60 phút và thử so sánh đối chiếu với đáp án chính thức bên dưới em nhé!

 - Xem thêm các tài liệu đề thi thử thpt quốc gia 2020 các môn khác nữa em nhé! - 

Đáp án

Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a
1 A 11 C 21 A 31 A 41 A
2 D 12 A 22 D 32 B 42 B
3 C 13 D 23 C 33 D 43 C
4 B 14 B 24 C 34 C 44 A
5 D 15 D 25 B 35 D 45 D
6 B 16 C 26 C 36 A 46 D
7 A 17 B 27 B 37 D 47 A
8 A 18 D 28 D 38 B 48 C
9 B 19 B 29 C 39 D 49 B
10 C 20 C 30 A 40 A 50 B

-/-

Đọc tài liệu vừa gửi đến các em đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh lần 2 của trường THPT Thị xã Quảng Trị. Các em có thể tham khảo thêm đề thi thử THPT Quốc Gia 2020 môn Anh của các tỉnh khác trên cả nước đã được chúng tôi cập nhật liên tục.

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi lần 2

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi tỉnh Hải Dương lần 2 giúp các em học sinh ôn tập kiến thức chuẩn bị cho bài thi tốt nghiệp THPT sắp tới.

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi lần 1

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi tỉnh Hải Dương lần 1 giúp các em học sinh ôn tập kiến thức chuẩn bị cho bài thi tốt nghiệp THPT sắp tới.

Đáp án đề thi thử tốt nghiệp môn Anh 2020 trường THPT Lý Thường Kiệt

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh có đáp án của trường THPT Lý Thường Kiệt dành cho các em học sinh 12 tham khảo.

Back to top
Fanpage Đọc tài liệu