Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh - Thị xã Quảng Trị (có đáp án)

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh có đáp án của trường THPT Thị xã Quảng Trị vừa diễn ra giúp các em học sinh 12 thi khối xã hội tham khảo.

Đọc tài liệu xin gửi tới các em học sinh đề thi thử tốt nghiệp môn Tiếng Anh năm 2020 lần 1 của trường THPT Thị xã Quảng Trị theo chuẩn cấu trúc của Bộ GD&ĐT như sau:

Đề thi thử

SỞ GD&ĐT QUẢNG TRỊ

TRƯỜNG THPT THỊ XÃ QUẢNG TRỊ

ĐỀ THI THỬ TỐT NGHIỆP THPT LẦN 1

MÔN: TIẾNG ANH - NĂM HỌC: 2019 – 2020

(Thời gian làm bài: 60 phút; không kể thời gian phát đề)

Mã đề: 168

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1.

A. talented 

B. achievement 

C. expand 

D. agriculture

Question 2.

A.self-motivated 

B. laughed

C. cooked

D. well-established

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3.

A. extend 

B. migrate 

C. reduce 

D. erode

Question 4.

A. down-market

B. assistant

C. energy

D. expensive

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5. There is no use persuading her to join us because her parents_______ her to return home after the last game _________ over.

A. had told/was

B. have told/is

C. told/had been

D. tell/has been

Question 6. If anyone ________, please tell them I'm not at work today.

A. will call

B. should call

C. called

D. calls

Question 7. Each of the applicants for the post is thoroughly ________ for their suitability by the personnel manager.

A. searched

B. vetted

C. investigated

D. scrutinized

Question 8. It was just not feasible ______ such a small business to compete ______ the giants like Amazon or Alibaba.

A. in/with

B. for/among

C. like/against

D. for/with

Question 9. Unless they win the case, they may be __________ for the costs of the whole trial.

A. liable

B. responsible

C. reliable

D. accessible

Question 10. ________ remains mysterious to the public.

A. That the actor committed suicide

B. What the actor committed suicide

C. Why the actor committed suicide

D. Whether the actor committed suicide

Question 11. The children were so looking forward to stretching out on the beach in the sunshine, but it ________ the whole time they stayed there.

A. poured with rain

B. rained dogs and cats

C. dropped in the bucket

D. made hay while the sun shined

Question 12. The president made as if ________ but then stopped.

A. to speak

B. speaking

C. spoken

D. speak

Question 13. _____ the ability to delay normal cognitive decline as we age, there are significant social benefits to lifelong learning.

A. Beside from

B. In addition

C. Apart from

D. Except for

Question 14. ________ practice of _______acupuncture is rooted in the idea of promoting harmony between humans and the world around them and a balance between yin and yang.

A. 0/the

B. The/the

C. 0/0

D. The/0

Question 15. Since the situation was so bad, the patient should _________ care of much earlier.

A. have taken

B. have been taken

C. be taken

D. take

Question 16. The rescue team is _______ of well-known divers working day and night to search for the victims.

A. contained

B. included

C. comprised

D. consisted

Question 17. It is desirable that every residential customer remember to call the __________ staff every six months to clean up the air conditioning system.

A. maintaining

B. maintain

C. maintainable

D. maintenance

Question 18. Tom made all sorts of beautiful plans for his tour without taking into consideration the possibility ________ an entry visa.

A. of being refused

B. of refusing

C. of refusal of

D. to be refused

Câu 19. __________ of the brothers wants to give in. Both are as stubborn as mules.

A. None

B. Either

C. Neither

D. Each

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20. While Phillips was going on a ten-mile hike through the rainforests in Brazil, he came across an unsual snake.

A. ran up

B. ran down

C. ran into

D. ran out

Question 21. After graduating from college, my brother applied for a software business with a view to accumulating first-hand experience.

A. attaining

B. gaining

C. penetrating

D. accomplishing

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. Peter was going to have a go at parachuting but lost his nerve at the last minute.

A. was determined to go ahead

B. lost my temper

C. was discouraged from trying

D. grew out of it

Question 23. Overpopulation in big cities has severely affected the air and water quality.

A. seriously

B. insignificantly

C. largely

D. commonly 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

THE NEW CORONAVIRUS

    At the end of 2019, a new type of coronavirus started ……24…in China. This type of coronavirus is often called 2019-nCoV, novel coronavirus, or COVID-19. It is believed that the virus was …25 ….. from animals to humans. Some of the first cases were diagnosed in people who had visited a market selling live seafood and animals. Unfortunately, when viruses are transmitted from animals to people, it can take scientists a lot of time before they can develop a vaccine or medicines to …26 … it.

    Some of the ….27 …. of the coronavirus are fever, cough, runny nose, sore throat, headache, and trouble breathing. These symptoms are very much like those people have with a cold or the flu. The virus can be more serious in some people, especially if they are sick or have health problems.

    While it is early to have a definite picture of the disease because scientists are still collecting the data, some patterns have already emerged. Some early reports reveal that children seem to be getting coronavirus at much lower rates than adults. Even if they get infected, the symptoms are milder. However, most people who get severely infected are those with a weak immune system, like the elderly. Coronavirus may be life-threatening for these people. They may develop more serious …28… tract illnesses that may be fatal.

(Source: https://www.myenglishpages.com/site_php_files/reading-coronavirus.php)

Question 24.

A. expanding 

B.increasing

C. breaking

D. spreading

Question 25.

A. transmitted

B. infected

C. committed

D. originating

Question 26.

A. treat

B. cure

C. diagnose

D. examine

Question 27.

A. traits

B. signals

C. symptoms

D. factors

Question 28.

A. respiratory

B. digestive

C. circulatory

D. skeletal

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

   People think children should play sports. Sports are fun, and children stay healthy while playing with others. However, playing sports can have negative effects on children. It may produce feelings of poor self-esteem or aggressive behavior in some children. According to research on kids and sports, 40 million kids play sports in the US. Of these, 18 million say they have been yelled at or called names while playing sports. This leaves many children with a bad impression of sports. They think sports are just too aggressive.

   Many researchers believe adults, especially parents and coaches, are the main cause of too much aggression in children’s sports. They believe children copy aggressive adult behavior. This behavior is then further reinforced through both positive and negative feedback. Parents and coaches are powerful teachers because children usually look up to them. Often these adults behave aggressively themselves, sending children the message that winning is everything. At children’s sporting events, parents may yell insults at other players or cheer when their child behaves aggressively. As well, children may be taught that hurting other players is acceptable, or they may be pushed to continue playing even when they are injured. In addition, the media makes violence seem exciting. Children watch adult sports games and see violent behavior replayed over and over on television.

   As a society, we really need to face up to this problem and do something about it. Parents and coaches should act as better examples for children. They also need to teach children better values. They should teach children to enjoy themselves whether they win or not. It is not necessary to knock yourself out to enjoy sports. Winning is not everything. In addition, children should not be allowed to continue to play when they are injured. Sending a child with an injury into a game gives the child the message that health is not as important as winning. If we make some basic changes, children might learn to enjoy sports again.

(Adapted from Reading Challenge 2 by Casey Malarcher and Andrea Janzen)

Question 29. Which of the following could be the main idea of the passage?

A. Children should be discouraged to play sports when they are too young.

B. Playing sports is not always beneficial to children’s health.

C. The negative impacts sports bring children outweigh its positive effects. 

D. Playing sports may make children more violent.

Question 30. The word “this” in paragraph 1 refers to ______.

A. playing sports

B. millions of kids playing sports in the US

C. being yelled or called names while playing sports

D. aggressive behavior

Question 31. The word “reinforced” in the second paragraph could be best replaced by ________.

A. strengthened

B. deteriorated

C. reduced

D. prevented

Question 32. According to paragraph 2, the following are the reasons of children’s aggression, EXCEPT __________.

A. parents and coaches are too aggressive to win.

B. children are likely trained that it’s appropriate to commit a foul against an opponent.

C. violent manners are repeated many times on television.

D. children shout at their opponents as playing.

Question 33. What does the author suggest in the last paragraph?

A. Relishing themselves should be children’s principal purpose when playing sports.

B. Aggressive behavior is indispensable in playing sports.

C. Children are inevitable to hurt or yell at other players when playing sports.

D. Being injured in sports is not acceptable.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

   Sophia is a humanoid robot developed by Hong Kong-based company Hanson Robotics. She has been designed to learn and adapt to human behavior and work with humans, and has been interviewed around the world. In October 2017, she became a Saudi Arabian citizen, the first robot to receive citizenship of a country.

   According to herself, Sophia was activated on April 19, 2015. She is modeled after actress Audrey Hepburn, and is known for her human-like appearance and behavior compared to previous robotic variants. According to the manufacturer, David Hanson, Sophia has artificial intelligence, visual data processing and facial recognition. Sophia also imitates  human gestures and facial expressions and is able to answer certain questions and to make simple conversations on predefined topics (e.g. on the weather). The robot uses voice recognition technology from Alphabet Inc. (parent company of Google) and is designed to get smarter over time. Sophia’s intelligence software is designed by SingularityNET. The AI program analyses conversations and extracts data that allows her to improve responses in the future. It is conceptually similar to the computer program ELIZA, which was one of the first attempts at simulating a human conversation.

   Hanson designed Sophia to be a suitable companion for the elderly at nursing homes, or to help crowds at large events or parks. He hopes that she can ultimately interact with other humans sufficiently to gain social skills. Sophia has been interviewed in the same manner as a human, striking up conversations with hosts. Some replies have been nonsensical, while others have been impressive, such as lengthy discussions with Charlie Rose on 60 Minutes. In a piece for CNBC, when the interviewer expressed concerns about robot behavior, Sophia joked that he had “been reading too much Elon Musk, and watching too many Hollywood movies”. Musk tweeted that Sophia could watch The Godfather and suggested “What’s the worst that could happen?”.

   On October 11, 2017, Sophia was introduced to the United Nations with a brief conversation with the United Nations Deputy Secretary-General, Amina J. Mohammed. On October 25, at the Future Investment Summit in Riyadh. She was granted Saudi Arabian citizenship, becoming the first robot ever to have a nationality. This attracted controversy as some commentators wondered if this implied that SOphia could vote or marry, or whether a deliberate system shutdown could be considered murder. Social media users used Sophia’s citizenship to criticize Saudi Arabia’s human rights record.

(Source: https//en.wikipedia.org/wiki/Sophia_robot)

Question 34. The passage mainly discusses______________.

A. what electronic life will exist in the future

B. how a robot can become an electronic citizen

C. a robot who has received citizenship of a country

D. a company having made a breakthrough in robotics

Question 35. Paragraph 2 mainly discusses __

A. what Sophia can do in the same way as humans do

B. how Sophia has been developed to be most human-like

C. Why Sophia has cut over ELIZA in interacting with humans

D. how Sophia has become the best robotic variant these days

Question 36. Which of the following statements is NOT true about Sophia according to the passage?

A. Sophia can detect human gestures and facial expressions.

B. Sophia can speak all languages with any accent as programed.

C. Sophia can talk about the topics she has been programed to.

D. Sophia can respond impressively in conversations with humans.

Question 37. According to the passage, all of the following statements are true EXCEPT_____.

A. Sophia was intended to work at nursing homes

B. Sophia can make jokes when talking with humans

C. Google has been a part of Alphabet Incorporation

D. ELIZA could not simulate human conversations

Question 38. The word “piece” in paragraph 4 mostly means________ .

A. article

B. argument

C. interview

D. lecture

Question 39. The word “granted” in the last paragraph is closest in meaning to ______.

A. entitled

B. prompted

C. activated

D. noted

Question 40. The word “this” in the last paragraph refers to _______

A. the controversy among commentators about Sophia’s citizenship

B. the Future Investment Summit granting Sophia citizenship

C. the fact that Sophia was granted citizenship

D. the nationality a robot has gained after being activated

Question 41. The passage following this passage would be mostly about __________.

A. how social media users criticize Saudi Arabia’s human rights record

B. worries about the mture of human and electronic citizens living together

C. concerns that countries are showing towards the future electronic lifestyle

D. how Sophia faces with controversy over her newly granted citizenship.

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 42. It was reported that a policeman was badly injured in the explosion.

A. was reported

B. a

C. badly

D. injured

Question 43. The police are investigating how £20 million illegally transferred out of the trust's bank account.

A. The police

B. how

C. illegally transferred

D. trust's

Question 44. The accident seemed to have destroyed completely his confidence.

A. The

B. seemed

C. to have

D. destroyed completely

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the option that best completes following exchanges.

Question 45. Two classmates are talking to each other.

Student 1: "How can volunteers benefit from their work?"

Student 2: “___________.”

A. They feel happy themselves.

B. They earn a lot of money.

C. They can live better than others.

D. They don't have any worries.

Question 46. Adriana: “___________"

 Ryan: “I haven’t gone to the interview yet. It’s tomorrow. I’m so nervous.”

A. How was your job going on?

B. How was your interview?

C. Where are you going?

D. What’s the matter with you?

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 47. We live in a world. Immediate and easy access to information is a standard expectation there.

A. Immediate and easy access to information in the world we live in is a standard expectation.

B. Immediate and easy access to information is expected to be standardized in the world we live in.

C. People living in this world expect that immediate and easy access to information is a standard.

D. It is expected that immediate and easy access to information in the world we live in is a standard.

Question 48. Urban population grows and the effects of climate change worsen. Therefore, our cities have to adapt.

A. Our cities have to adapt if urban population grows and the effects of climate change worsen.

B. As the urban population grows and the effects of climate change worsen, our cities have to adapt.

C. Our cities are always adaptive to urban population growth and the effects of climate changes.

D. Urban population growth and effects of climate changes are worsening, which make our cities more adaptive.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Câu 49. It wasn’t her who you saw in her office last Friday because she's been out of town for two weeks.

A. You needn’t have seen her in her office last Friday; she's been out of town for two weeks.

B. You shouldn’t have seen her in her office last Friday; she's been out of town for two weeks.

C. You can’t have seen her in her office last Friday; she's been out of town for two weeks.

D. You mustn’t have seen her in her office last Friday; she's been out of town for two weeks.

Câu 50. He was working abroad, so he couldn’t willingly help us with the project.

A. If he hadn’t worked abroad, he would willingly have helped with us the project.

B. If it hadn’t been for the fact that he was working abroad, he would willingly have helped us with the project.

C. Hadn’t he been working abroad, he would willingly have helped us with the project.

D. Without working abroad, he could willingly help us with the project.

THE END

Vậy là Đọc tài liệu đã tổng hợp giúp các em một đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh khá hay của trường Thị xã Quảng Trị lần thi thử thứ nhất. Hãy thử sức làm đề thi trong 60 phút và thử so sánh đối chiếu với đáp án chính thức bên dưới em nhé!

 - Xem thêm các tài liệu đề thi thử thpt quốc gia 2020 các môn khác nữa em nhé! - 

Đáp án

Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a
1 B 11 A 21 B 31 A 41 D
2 A 12 A 22 A 32 D 42 D
3 B 13 C 23 B 33 A 43 C
4 C 14 D 24 D 34 C 44 D
5 B 15 B 25 A 35 B 45 A
6 D 16 C 26 B 36 B 46 B
7 B 17 D 27 C 37 D 47 A
8 D 18 A 28 A 38 C 48 B
9 A 19 C 29 B 39 A 49 C
10 C 20 C 30 C 40 C 50 B

-/-

Đọc tài liệu vừa gửi đến các em đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh của trường THPT Thị xã Quảng Trị lần 1. Các em có thể tham khảo thêm đề thi thử THPT Quốc Gia môn Anh 2020 của các tỉnh khác trên cả nước đã được chúng tôi cập nhật liên tục.

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh trường THPT Thị xã Quảng Trị lần 2

Đáp án đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh của trường THPT Thị xã Quảng Trị lần 2 giúp các em học sinh 12 tham khảo.

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh lần 2 Chuyên KHTN (có đáp án)

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh có đáp án lần thứ 2 của trường THPT Chuyên KHTN (Hà Nội) dành cho các em học sinh 12 tham khảo.

Đề thi thử tốt nghiệp THPT môn Anh năm 2020 lần 2 Chuyên Phan Ngọc Hiển

Xem ngay đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh có đáp án lần thứ 2 của trường THPT Chuyên Phan Ngọc Hiển (Cà Mau) dành cho các em học sinh 12 tham khảo.

Back to top
Fanpage Đọc tài liệu