Đáp án đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh THPT Quang Hà lần 3

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh có đáp án của trường THPT Quang Hà lần 3 chi tiết dành cho các em học sinh lớp 12 tham khảo.

      Tham khảo đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Tiếng Anh được biên soạn dựa trên cấu trúc đề thi chính thức của Bộ Giáo dục. Qua tài liệu này, hy vọng các em đã có thể nắm vững kiến thức, chuẩn bị tốt cho kì thi.

Chi tiết đề thi thử anh THPTQG 2020 của thpt Quang Hà (mã 120) như sau:

Đề thi thử

SỞ GD & ĐT VĨNH PHÚC

TRƯỜNG THPT QUANG HÀ

Mã đề 120

ĐỀ THI KHẢO SÁT THPT QG LẦN 3 KHỐI 12

Môn: Tiếng Anh

Thời gian làm bài: 60 phút;

(50 câu trắc nghiệm)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. attends

B. arrives

C. rains

D. forgets

Question 2: A. brought

B. though

C. ought

D. thought

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. police

B. office

C. advise

D. suppose

Question 4: A. authentic

B. decision

C. eliminate

D. employee

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: If we continue to use up the world’s resources at this rate, there_________ none left.

A.were

B. will be

C. would be

D. would have been

Question 6: I accidentally __________ Jimmy when I ______________ a street down town yesterday.

A. catch sight of/ cross

B. was catching sight of/ was crossing

C. caught sight of/ crossed

D. caught sight of/ was crossing

Question 7: My husband wants me ______ this letter before afternoon.

A. to post

B. posting

C. post

D. posts

Question 8: He hardly goes out at night, ______?

A. hasn’t he

B. has he

C. does he

D. doesn’t he

Question 9: If you don’t _______ that bike, it won’t last very long.

A. look after

B. take care

C. get up

D. go over

Question 10: All students ______in their papers will fail in the exam.

 A. not handing

B. not to hand

C. not hand

D. not handed

Question 11: _____ for a visit tomorrow, they will see our new baby of the first time.

 A. When my parents arrive

B. As soon as my parents arrived

 C. Before my parents was arriving

D. After my parents had arrived

Question 12: He always did well at school ___________ having his early education disrupted by illness.

A. although

B. despite of

C. in spite of

D. even though

Question 13: The internet is one of the most important __________ of our life.

A. invent

B. invented

C. inventing

D. inventions

Question 14: When I told my family I wanted to be a professional musician, I faced a______of criticism from my parents, who strongly disapproved of the idea.

A. barrage

B. barricade

C. blast

D. attack

Question 15: Kate plays _____ violin in an orchestra.

A. the

B. a

C. an

D. Ø

Question 16: You are old enough. I think it is high time you _______ for a job

A. quit

B. find

C. apply

D. ask

Question 17: She didn’t mind ________ the ironing as she didn’t want to go out.

A. making

B. working

C. taking

D. doing

Question 18: My sister is very fond _____ eating chocolate candy.

A. about

B. with

C. of

D. at

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: We have lived here for years and grown fond of the surroundings. That is why we do not want to leave.

A. loved the surroundings

B. haunted by the surroundings

C. planted many trees in the surrounding

D. possessed by the surroundings

Question 20: The lost hikers stayed alive by eating wild berries and drinking spring water.

A. connived

B. survived

C. revived

D. died

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: She was disgusted at the way they treated their children.

A. allergic to

B. delighted at

C. displeased with

D. angry at

Question 22: All of the students are required to pass the entrance examination in order to attend the university

A. forced

B. impelled

C. required

D. optional

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 23: Two students are talking about the school curriculum.

Ted: “Swimming should be made part of the school curriculum.”

Kate: “______________. It is an essential life skill.”

A. Not at all

B. You can make it

C. I can’t agree with you more

D. Oh. That’s a problem

Question 24: - David : " Would you like coffee or fruit-juice ? "

 - John : “__________ ”.

A. I couldn't agree more

B. No, I've no choice

C. I'd prefer coffee, please

D. Yes, I'd like to.

Xem thêm tài liệu thi thử anh 2020: Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh lần 2 Chuyên KHTN 

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Earth is the only space we know of in the universe that can support human life. __(25) __ human activities are making the planet less fit to live on. As the Western world carries on consuming two-thirds of the world's resources while half of the world's population do so just to stay alive we are rapidly destroying the very resource we have by ___(26)__ all people can survive and prosper. Everywhere fertile soil is either built on or washed into the sea. ___(27) ___ resources are exploited so much that they will never be able to recover completely. We discharge pollutants into the atmosphere without any thought of the consequences. As a __(28) __, the planet's ability to support people is being reduced at the very time when rising human numbers and consumption are making increasingly heavy demands on it. The Earth's natural resources are there for us to use. We need food, water, air, energy, medicines, warmth, shelter and minerals to keep us fed, comfortable, healthy and active. If we are sensible in how we use the resources they will last indefinitely. But if we use them ___(29) ___ and excessively they will soon run out and everyone will suffer.

Question 25: A. Although

B. Still

C. Yet

D. Despite

Question 26: A. that

B. who

C. whom

D. which

Question 27: A. Renewable

B. Non- renewable

C. Renew

D. Renewal

Question 28: A. result

B. development

C. reaction

D. product

Question 29: A. inattentively

B.economically

C.wastefully

D. carefully

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

As you know, the burning of fossil fuels like coal, oil and natural gas emit greenhouse gases. That is why environmentalists insist that we use clean, renewable energy sources. Wave energy, produced by ocean surface waves, is both eco-friendly and cost-efficient. Research has suggested that ocean wave power could make a major contribution to the world's energy resources. Scientists claim that using 1% of wave energy can provide the equivalent of 500 times the world energy consumption. With 70% of the earth's surface covered with water, wave energy is undoubtedly a valuable source of green energy.

However, there is the challenge of converting wave power into energy and transmitting it to shore. Building and operating wave power stations in the ocean is far more expensive and difficult than on land. Also, salt water is a very hostile environment to devices. They go rusty easily and cannot last as long as those on shore. Sea waves make energy harvesting even harder by moving up and down most of the time.

Viet Nam has a long coastline with great potential for producing wave energy. Hopefully, advancements in renewable energy technology will soon allow us to exploit wave energy effectively and efficiently.

Question 30: Which best serves as the title for the passage?

A. The cost of wave energy

B. Wave energy - source of clean energy for future

C. The limitation of fossil fuels

D. Advancements in energy technology

Question 31: Fossil fuels are ________

A. coal and oil

B. natural gas

C. greenhouse gases

D. coal, oil and natural gas

Question 32: The word “hostile” in paragraph 2 is closest in meaning to _______

A. valuable

B. renewable

C. available

D. unfriendly

Question 33: The word “They” in paragraph 2 refers to __________

A. sea waves

B. sources of energy

C. devices

D. advancements

Question 34: According to the passage, we should use renewable energy sources because they are _______

A. emitting greenhouse gases

B. invaluable

C. eco- friendly

D. limited

Question 35: What is the disadvantage of wave energy according to the passage?

A. eco-friendly

B. expensive

C. efficient

D. renewable

Xem thêm: Đề thi thử môn Anh năm 2020 Liên trường Nghệ An lần 2 mã đề 402

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

 During the teenage years, many young people can at times be difficult to talk to. They often seem to dislike being questioned. They may seem unwilling to talk about their work at school. This is a normal development becoming independent of teenagers trying to be adult while they are still growing up. Young people are usually more willing to talk if they believe that questions are asked out of real interest and not because people are trying to check up on them.

 Parents should do their best to talk to their sons and daughters about school work and future plan but should not push them to talk if they don’t want to. Parents should also watch for the danger signs: some young people in trying to be adult may experiment with sex, drugs, alcohol or smoking. Parents need to watch for any signs of unusual behavior which may be connected with these and get help if necessary.

Question 36: This passage is taken from a ______.

A. handbook for parents.

B. school timetable

C. teenage magazine.

D. book for children

Question 37: Why do adults sometimes find teenagers difficult to talk to ?

A. Because most teenagers are quiet

B. Because teenagers don’t want to talk to other people

C. Because teenagers think adults are not honest

D. Because most teenagers hate adults.

Question 38: What does the word “ they” in bold in paragraph 1 refer to _____ ?

A. parents

B. future plan

C. school work

D. teenagers

Question 39: When can you expect young people to be more talkative than usual?

A. when people talk to them because they are really interested and not just checking on them.

B. when adults give them a lot of money to spend

C. when adults talk to them about something other than their work in school.

D. when adults talk to them about sex, alcohol and drugs

Question 40: Some teenagers experiment with drinking and smoking because _____.

A. cigarettes and alcohol are available everywhere.

B. cigarettes and alcohol are cheap

C. women like smoking and drinking men.

D. they regard them as a mark of adulthood.

Question 41: The word “behavior” in the passage most nearly means _______.

A. feeling

B. manners

C. activities

D. reaction

Question 42: When is it necessary for parents to find help for their child ?

A. when the teens starts taking up smoking

B. when it’s difficult to communicate with

C. when they don’t have future plans

D. when they have low marks in school

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 43: Everyone sometimes have difficulty in sleeping, but if you miss a couple of hours of sleep, no harm is done.

A.  have

B. in sleeping

C. couple of

D. no

Question 44: I like travelling by air because it is fast, safe and it is convenient.

A. travelling

B. because

C. safe

D. it is convenient

Question 45: The Town Council spent a lot of money to preserve the old castle and other places of historical interest.

A.  The

B. to preserve

C. other

D. historical

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 46: People believe that he is a kind doctor.

A. He is really a kind doctor.

B. He is loved by people because he is a kind doctor.

C. He is believed to be a kind doctor.

D. Everybody admires him because he is a kind doctor.

Question 47.The new student can’t talk English as well as Mai.

A. The new student and Mai can’t talk English well.

B. The new student talks English less good than Mai.

C. Mai can talk English better than the new student.

D. Mai can talk English weller than the new student.

Question 48: “What language do you find the most difficult to learn of all?” Nhung asked Ha.

A. Nhung asked Ha what language Ha found the most difficult to learn of all.

B. Nhung wanted to know what language they founded the most difficult to learn of all.

C. Nhung asked Ha what language did you find the most difficult to learn of all.

D. Nhung asked Ha what language you found the most difficult to learn of all.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pairs of sentences in the following questions.

Question 49. She gave a great performance at the festival. We now know she has artistic talent.

A. Hardly had we known about her artistic talent when she gave a great performance at the festival.

B. Although she gave a great performance at the festival, now we still don’t know she has artistic talent.

C. Amazing as her artistic talent is, we don’t know about her great performance at the festival.

D. But for her great performance at the festival, we wouldn’t know about her artistic talent now.

Question 50. Mary knew how busy I was. She offered to help me.

A. Because Mary knew my business, she offered to help me.

B. Knowing how busy I was, Mary offered to help me.

C. Mary knew how I was busy and offered to help me.

D. Having known how busy I was, Mary offered to help me.

THE END

Đáp án

Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a
1 D 11 A 21 B 31 D 41 B
2 B 12 C 22 D 32 D 42 A
3 B 13 D 23 C 33 C 43 A
4 D 14 A 24 C 34 C 44 D
5 B 15 A 25 C 35 B 45 B
6 D 16 C 26 D 36 A 46 C
7 A 17 D 27 A 37 C 47 C
8 C 18 C 28 A 38 D 48 A
9 A 19 A 29 C 39 A 49 D
10 A 20 B 30 B 40 D 50 D

Vậy là Đọc tài liệu đã giới thiệu đề thi và đáp án đề thi thử THPT quốc gia 2020 môn Anh của trường THPT Quang Hà lần 3 , hy vọng các em đã có thêm những kiến thức, kĩ năng làm đề mới cho môn học này. Ngoài môn Anh, Đọc Tài Liệu còn có đề thi tốt nghiệp THPT Quốc gia 2020 các môn học khác giúp các em học sinh lớp 12 ôn thi toàn diện. Chúc các em học tốt mỗi ngày.

 

 

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi lần 2

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi tỉnh Hải Dương lần 2 giúp các em học sinh ôn tập kiến thức chuẩn bị cho bài thi tốt nghiệp THPT sắp tới.

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi lần 1

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi tỉnh Hải Dương lần 1 giúp các em học sinh ôn tập kiến thức chuẩn bị cho bài thi tốt nghiệp THPT sắp tới.

Đáp án đề thi thử tốt nghiệp môn Anh 2020 trường THPT Lý Thường Kiệt

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh có đáp án của trường THPT Lý Thường Kiệt dành cho các em học sinh 12 tham khảo.

Back to top
Fanpage Đọc tài liệu