Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh tỉnh Cà Mau (có đáp án)

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2020 của tỉnh Cà Mau để ôn luyện và kiểm tra kiến thức môn học tốt nhất em nhé!

      Tham khảo đề thi thử THPT Quốc gia 2020 mã đề 401 môn Tiếng Anh được biên soạn dựa trên cấu trúc đề thi chính thức của Bộ Giáo dục. Qua tài liệu này, hy vọng các em đã có thể nắm vững kiến thức, chuẩn bị tốt cho kì thi.

Đề thi thử

Chi tiết đề thi thử anh THPTQG 2020 tỉnh Cà Mau như sau:

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. inside

B. provide

C. acid

D. decide

Question 2: A. stops

B. schools

C. books

D. texts

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

Question 3: Nam and Mai are talking about the environment.

Nam: "I think it's high time we taught the children about protecting the nature."

Mai: “……….”

A. I couldn't agree more.

B. Don't bother.

C. It's very kind of you.

D. Not a chance.

Question 4: Lora is speaking to Tom at their friend's birthday party.

- Lora: "When's your birthday?"

- Tom: "………."

A. Congratulations!

B. I'm 24.

C. Good idea!

D. On June 10th.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 5: A. vertical

B. supportive

C. marvellous

D. possible

Question 6: A. accept

B. believe

C. support

D. follow

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 7: The study that has just been published backs up their theory completely.

A. develops

B. holds

C. tests

D. supports

Question 8: How many countries took part in the last Olympic Games?

A. participated in

B. performed

C. succeeded in

D. hosted

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 9: The second teaching method was less practical than the first one.

A. The first teaching method was less practical than the second one.

B. The second teaching method was not as practical as the first one.

C. The first teaching method was not as practical as the second one.

D. The second teaching method was more practical than the first one.

Question 10: “I am washing my clothes now,” said Mary.

A. Mary said that she was washing my clothes then.

B. Mary said that she washed her clothes then.

C. Mary said that she had washed her clothes then.

D. Mary said that she was washing her clothes then.

Question 11: You are not allowed to drive when you are drunk.

A. You mustn’t drive when you are drunk.

B. You needn’t drive when you are drunk.

C. You shouldn’t drive when you are drunk.

D. You can’t drive when you are drunk.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 12: Put your coat on. Otherwise, you will get cold.

A. But for your coat, you won’t get cold.

B. Unless you put your coat on, you will get cold.

C. You will not get cold unless you put your coat on.

D. If you put your coat on, you will get cold.

Question 13: I finished my project. Then I left for a two-week holiday.

A. Right after I had returned from my two-week holiday, I finished my project.

B. Not until I had had a two-week holiday did I finish my project.

C. Scarcely had I left for a two-week holiday when I finished my project.

D. No sooner had I finished my project than I left for a two-week holiday.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

     Dolphins are one of the most intelligent species on the planet, which makes them a very interesting animal to scientists. In their natural habitats, dolphins use various vocalization techniques. They whistle and squeak to recognize members of their pod, identify and protect their young, and call out warnings of danger. They also make clicking sounds used for echolocation to find food and obstacles in dark and murky waters.

     Amazingly, the whistling sound that the bottlenose dolphin makes has been found to have a similar pattern to human language. They always make conversational sounds when they greet each other. If you listen to dolphins' squeaks and squeals, it will sound like they are having a conversation.

     Dolphins usually use both sound and body language to communicate with each other. It is through gesture and body language, however, that most of their communication with humans comes. Dolphins can be trained to perform complicated tricks. This suggests they have a high level of intelligence and communication capacity. If they work for a long time with a trainer, they are able to recognize and understand human commands.

     A lot of dolphin communication has been studied using dolphins in captive environments. These studies have been criticized because some marine biologists believe that dolphins living in aquariums or research centers cannot be considered "normal." Even so, most believe that studying dolphin communication in captivity is useful for beginning to understand the complexity of dolphin communication. After all, dolphins are one of the most intelligent animals. Their ability to communicate is impressive and worthy of study.

(Source: Toefl Junior Reading Test)

Question 14: What is the best title of the passage?

A. Communications among Dolphins

B. Dolphins' Social Tendencies with Humans

C. Complex Patterns in Dolphin Life

D. Intelligent Mammals in Captivity

Question 15: According to paragraph 2, dolphins always make conversational sounds when they……… .

A. hear human language

B. play in murky waters

C. greet each other

D. listen to humans

Question 16: The word “commands” in line 5, paragraph 3 is closest in meaning to………. .

A. orders

B. languages

C. gestures

D. actions

Question 17: The word “most” in line 3, paragraph 4 refers to the majority of………. .

A. marine biologists

B. aquariums

C. dolphins

D. research centers

Question 18: Which of the following is NOT true about dolphin communication?

A. Communication using sounds and gestures occurs between dolphins.

B. Dolphins' squeals and squeaks sound conversational to the human ear.

C. Dolphins' clicking sounds are sometimes used to greet humans.

D. Body language and gestures are used for communication with humans.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: At about six in the evening the birthday party came to an end. We were all tired but happy.

A. finished

B. began

C. stopped

D. completed

Question 20: “If you’re ever in a jam and need any help, ask me.”

A. in a bad condition

B. in a favourable condition

C. in an easy situation

D. in a trouble.

Xem thêm tài liệu thi thử anh 2020: Đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh THPT Gia Lộc

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

     Ecotourism is often regarded as a form of nature-based tourism and has become an important alternative source of tourists. In addition to providing the traditional resort-leisure product, it has been argued that ecotourism resort management should have a particular focus on best-practice environmental management, an educational and interpretive component, and direct and indirect contributions to the conservation of the natural and cultural environment.

     Couran Cove Island Resort is a large integrated ecotourism-based resort located south of Brisbane on the Gold Coast, Queensland, Australia. As the world’s population becomes increasingly urbanised, the demand for tourist attractions which are environmentally friendly, serene and offer amenities of a unique nature, has grown rapidly.  Couran Cove Resort, which is one of such tourist attractions, is located on South Stradbroke Island, occupying approximately 150 hectares of the island. South Stradbroke Island is separated from the mainland by the Broadwater, a stretch of sea 3 kilometers wide. Being located on an offshore island, the resort is only accessible by means of water transportation. The resort provides hourly ferry service from the marina on the mainland to and from the island. Within the resort, transport modes include walking trails, bicycle tracks and the beach train. The reception area is the counter of the shop which has not changed in 8 years at least. The accommodation is an octagonal ‘Bure’. This is a large room that is clean but! The equipment is basic and sometimes defective. Our ceiling fan only worked on high speed for example. Beds are hard but clean, there is television, radio, an old air conditioner and a small fridge. These “Bures” are right on top of each other and night noises do carry so be careful what you say and do. The only thing is the mosquitos but if you forget to bring mosquito repellant they sell some on the island.

     As an ecotourism-based resort, most of the planning and development of the attraction has been concentrated on the need to co-exist with the fragile natural environment of South Stradbroke Island to achieve sustainable development.

(Source: https://ieltsmaterial.com)

Question 21: What is the best title of the passage?

A. The Accommodation in Couran Cove Resort

B. Ecotourism and Couran Cove Island Resort

C. The Planning and Development of Ecotourism

D. Ecotourism and Sustainable Development

Question 22: The word “serene” in line 4, paragraph 2 is closest in meaning to………. .

A. peaceful

B. noisy

C. bustle

D. impressive

Question 23: According to paragraph 2, how can tourists travel from the marina on the mainland to and from the island?

A. by bicycle

B. by ferry

C. on foot

D. by train

Question 24: The word “some” in line 16, paragraph 2 refers to………. .

A. “Bures”

B. beds

C. mosquitos

D. mosquito repellant

Question 25: According to paragraph 2, ……….has not changed in at least 8 years.

A. the bicycle

B. the beach train

C. the counter

D. the large room

Question 26: According to the passage, which of the following statements about Couran Cove Resort is NOT true?

A. Tourists must use a means of water transportation to reach the Resort.

B. Tourists can buy mosquito repellant on the island if they forget to bring it.

C. The accommodation and the equipment in the resort are modern.

D. It is environmentally friendly, serene and offers amenities of a unique nature.

Question 27: The word “occupying” in line 5, paragraph 2 is closest in meaning to……… .

A. becoming busy

B. holding

C. taking up

D. taking control

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 28: We had prepared everything by the time the guests………. .

A. were coming

B. had come

C. came

D. come

Question 29: If the technology……….available, we would be able to expand the business.

A. would become

B. had become

C. became

D. were become

Question 30: The Association of Southeast Asian Nations, commonly referred to as ASEAN, is a geo-political and……….organization.

A. economics

B. economy

C. economic

D. economical

Question 31: The teacher accused her students of not having……….attention to what she had said.

A. drawn

B. paid

C. taken

D. given

Question 32: He joined the army………. from university.

A. after he had graduated

B. while he was graduating

C. since he graduated

D. before he graduated

Question 33: I never do the cleaning. I will clean my room when……….fly.

A. birds

B. cats

C. pigs

D. ducks

Question 34: We had the school picnic………. .

A. in spite of the rain

B. even though it rains

C. although it is raining

D. despite of the rain

Question 35: Would you mind……….in a questionnaire about what you watch on television?

A. filling

B. to fill

C. fill

D. filled

Question 36: All of the applicants……….for the interview this time stood a good chance of being offered the post.

A. were called

B. called

C. calling

D. to call

Question 37: In developed countries, ……….government provides free medical services for the elderly.

A. an

B. Ø (no article)

C. a

D. the

Question 38: A(An)……….species is a population of organism which is at risk of becoming extinct.

A. danger

B. endanger

C. endangered

D. endangerment

Question 39: Bob apologized to his teacher……….being late.

A. for

B. from

C. with

D. of

Tài liệu thi thử anh 2020 có thể bạn quan tâm: Đáp án đề tham khảo tốt nghiệp THPT năm 2020 môn Anh

Question 40: That man is very lucky, ……….?

A. isn’t he

B. was he

C. did he

D. doesn’t he

Question 41: Housework is less tiring and boring thanks to the invention of……….devices.

A. labor-saving

B. pollution-free

C. environment-friendly

D. time-consuming

Question 42: He’s……….flu again. That’s the third time this year.

A. get on with

B. come up with

C. cut down on

D. gone down with

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 43: My father is fond of read books, listening to music, and playing sports in his free time.

A. is

B. read

C. playing

D. in

Question 44: Economics are the study of how the society organizes its money, trade, and industry.

A. are

B. how

C. organizes

D. industry

Question 45: She sticks to the principal that everyone should be treated equally.

A. principal

B. that

C. be

D. equally

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate  the correct word or phrase that best fits each the numbered blanks.

     The world is currently experiencing a pandemic of an infectious disease called coronavirus disease 2019 (COVID-19). So far, there have been over 4 million infected cases across the world and more than 400 thousand deaths. COVID-19 is a disease caused by a newly discovered coronavirus. Most people___( 46 )___are infected with the COVID-19 virus will experience coldor flu-like symptoms and recover without requiring special treatment. Older people, and those with underlying medical problems like heart disease, chronic respiratory disease, diabetes, and cancer are more likely to___( 47 )___serious illness. COVID-19 impacts the elderly and those with preexisting health conditions most severely.

     The best way to prevent and slow down transmission is well informed about the COVID-19 virus, what the disease causes and how it spreads. Protect yourself and___( 48 )___people from infection by washing your hands or using an alcohol based rub frequently and not touching your face.

     The COVID-19 virus spreads___( 49 )___through droplets of saliva or discharge from the nose when an infected person coughs or sneezes, so it’s important that you minimize the potential that you infect someone else.

     At this time, there are no specific vaccines or treatments for COVID-19. __( 50 )__, there are many ongoing clinical trials evaluating potential treatments. WHO will continue to provide updated information as soon as clinical findings become available.

(Source: https://www.who.int/health-topics/coronavirus#tab=tab_1)

Question 46: A. whom 

B. which 

C. who 

D. whose

Question 47: A. treat 

B. detect 

C. develop 

D. prevent

Question 48: A. another 

B. other 

C. the other 

D. others

Question 49: A. especially 

B. primarily 

C. slowly 

D. partly

Question 50: A. Therefore 

B. Furthermore 

C. Otherwise 

D. However

Đáp án

Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a
1 C 11 A 21 B 31 B 41 A
2 B 12 B 22 A 32 A 42 D
3 A 13 D 23 B 33 C 43 B
4 D 14 A 24 D 34 A 44 A
5 B 15 C 25 C 35 A 45 A
6 D 16 A 26 C 36 B 46 C
7 D 17 A 27 C 37 D 47 C
8 A 18 C 28 C 38 C 48 B
9 B 19 B 29 C 39 A 49 B
10 D 20 B 30 C 40 A 50 D

Với nội dung chi tiết và đáp án đề thi thử THPT quốc gia 2020 môn Anh của tỉnh Cà Mau ở trên, hy vọng các em đã có thêm những kiến thức, kĩ năng làm đề mới cho môn học này. Ngoài môn Anh, Đọc Tài Liệu còn có đề thi tốt nghiệp THPT Quốc gia 2020 các môn học khác giúp các em học sinh lớp 12 ôn thi toàn diện. Chúc các em học tốt mỗi ngày.

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi lần 2

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi tỉnh Hải Dương lần 2 giúp các em học sinh ôn tập kiến thức chuẩn bị cho bài thi tốt nghiệp THPT sắp tới.

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi lần 1

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi tỉnh Hải Dương lần 1 giúp các em học sinh ôn tập kiến thức chuẩn bị cho bài thi tốt nghiệp THPT sắp tới.

Đáp án đề thi thử tốt nghiệp môn Anh 2020 trường THPT Lý Thường Kiệt

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh có đáp án của trường THPT Lý Thường Kiệt dành cho các em học sinh 12 tham khảo.

Back to top
Fanpage Đọc tài liệu