Đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh THPT Gia Lộc (Hải Dương)

Đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh có đáp án chi tiết của trường THPT Gia Lộc gồm 50 câu hỏi theo cấu trúc đề thi chính thức có đáp án giúp các em ôn tập lại các kiến thức.

Tham khảo đề thi thử THPT Quốc gia 2020 mã đề 84 môn Tiếng Anh được biên soạn dựa trên cấu trúc đề thi chính thức của Bộ Giáo dục. Qua tài liệu này, hy vọng các em đã có thể nắm vững kiến thức, chuẩn bị tốt cho kì thi.

Đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh THPT Gia Lộc

Đề thi thử tốt nghiệp THPT môn Tiếng Anh gồm 50 câu hỏi bám sát theo chương trình học môn Tiếng Anh lớp 12. Sau khi hoàn thành bài thi các em có thể so sánh với đáp án ở cuối bài viết để kiểm tra kết quả.

Phần 1: Đề thi

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. laughs

B. drops

C. maintains

D. imports

Question 2:

A. pleasure

B. please

C. easy

D. leave

Question 3:

A. practice

B. device

C. service

D. office

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 4:

A. example

B. consider

C. primary

D. attention

Question 5:

A. biology

B. generally

C. essential

D. security

Question 6:

A. photography

B. certificate

C. courageous

D. entertainment

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 7: Gunpowder, in some ways the most effective of all the explosive materials, were a mixture of potassium nitrate, charcoal, and sulfur.

A. in some ways

B. the most effective 

C. all

D. were

Question 8: Nero Claudius Caesar, to please themselves, killed his mother, his brother, and all his advisers, and finally killed himself out of self-love.

A. themselves

B. his mother

C. his advisers

D. himself

Question 9: When they have been frightened, for example, by an electrical storm, dairy cows may refuse giving milk.

A. have been

B. frightened

C. by

D. giving

Question 10: The last person leaving the room must turn off the lights.

A. The last person

B. leaving

C. turn off

D. the lights

Question 11: In the 1800's botanist Asa Gray worked to describe and classifying the plants which were found in North America.

A. botanist

B. worked

C. classifying

D. found

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 12:  It is said the Robinhood robbed ____ rich and gave the money to poor.

A. a/ a

B. a/ the

C. the/ the

D. the/ a

Question 13: ____ be impolite to our parents.

A. Not in any circumstances should we

B. In any circumstances shouldn’t we

C. In no circumstances should we

D. No circumstances permit us to

Question 14: ____ goods you sell ____ profit you’ll make.

A. more / more

B. the more / more

C. more / the more

D. the more / the more

Question 15: Were he to have known that the river was dangerous, he ____ to swim across it.

A. would have tried

B. would try

C. will not try

D. wouldn’t have tried

Question 16: After a thorough examination, the patient ____ home.

A. was sent

B. were sent

C. are sent

D. to send

Question 17: You have a ticket to the game, ____ ?

A. have you

B. don’t you

C. haven’t you

D. do you

Question 18: It ____ rain today. There are so many clouds in the sky.

A. can

B. has to

C. may

D. should

Question 19: It’s on the top shelf, out of ____ .

A. distance

B. reach

C. touch

D. attempt

Question 20: ____ I didn’t understand the job but now I’m making progress.

A. On the beginning

B. At first

C. For a start

D. In principle

Question 21: You should have remembered my birthday. I wish you ____ my birthday.

A. had remembered

B. remembered

C. would remember

D. could remember

Question 22: The policeman asked us ____ .

A.    had any of us seen the accident happen.

B.    If had any of us seen the accident happen

C.    Whether any of us had seen the accident happen

D.    that if any of us had seen the accident happen

Question 23: Life expectancy in Vietnam is relatively short, ____ in Japan it has increased substantially.

A. unlike

B. contrary

C. whereas

D. therefore

Question 24: Every man and woman ____ responsible for what he or she does.

A. is

B. are

C. be

D. have been

Question 25: Only because she had to support her family ____ to leave school.

A. that Alice decides

B. so Alice decided

C. Alice decided

D. did Alice decide

Question 26. She was very proud of her qualifications, and ____ down on people she thought were uneducated.

A. looked

B. put

C. took

D. came

Question 27: Will you please give back the pen ____ yesterday?

A. I borrowed from you

B. you lent to me

C. you borrowed to me

D. I lent to you

Question 28: A few months ago I moved into a very small flat after ____ for years with my parents.

A. be living

B. having lived

C. being lived

D. have living

Question 29: ____ old he is, the girl is determined to marry the man she loves.

A. No matter

B. Although  

C. However

D. Whatever

Question 30: The world ____ was to be a great adventure for him.

A. he knew very little

B. that he knew very little

C. where he knew very little

D. about which he knew very little

Question 31: The players’ protests ____ no difference to the referee’s decision at all

A. did

B. made

C. caused

D. created

Question 32: The vase is definitely not ____ , but just a very good imitation.

A. real

B. factual

C. genuine

D. imaginary

Question 33: The lady who had invited us heard me telling my wife that the dinner was terrible so I was .

A. confused

B. nervous

C. shameful

D. embarrassed

Question 34: Which sentence is correct?

A.    We bought some German old lovely glasses.

B.    We bought some old lovely German glasses.

C.    We bought some lovely old German glasses.

D.    We bought some German lovely old glasses.

Question 35: She tried to be serious but she couldn't help ____ .

A. to laugh

B. that she laughed

C. laughing

D. laugh

Question 36: It is ____ an easy test. Make sure to study hard!

A. by no means

B. through no means

C. under no means

D. over no means

Question 37: It is essential that Lan ____ speak English.

A. be able to

B. is able to

C. was able to

D. must be able to

Question 38: By the time I get home the story ____  in the evening newspaper,” he thought.

A. appears

B. would be

C. will have appeared

D. has appeared

Question 39: That’s a nice dress. It ____ you perfectly.

A. suits

B. costumes

C. matches

D. goes

Question 40: We shouldn’t give the children everything they ask for; they will become completely ____ .

A. spoilt

B. wounded

C. damaged

D. destroyed

Question 41: She was asked to give a full ____ of her camera when she reported it stolen.

A. account

B. detail

C. information

D. description

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 42:

Cathy: “How long does it take to get to the town center from here?”

Bob: “ ____ .”

A. No more than fifteen minutes, if the traffic is light

B. There’s a bus every thirty minutes

C. I’m driving to the town center this evening

D. It costs fifteen cents by bus

Question 43:

Daisy: Goodbye, Susie!    

Susie: ____ !

A. So so

B. The same

C. Yeah    

D. So long

Question 44: “ Let me see. Will five o’clock do?” the nurse answered the patient who wanted an appoinment. The most appropriate response is “ ____ .”

A. Exactly!

B. Not at all

C. Maybe, it will

D. Fine

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word in each of the following questions.

Question 45: We're over the moon! Who wouldn't be? We've just got mark 10 for the final test.

A. disappointed

B. very joyful

C. On a spaceship to the moon

D. depressed

Question 46: Jacks appetite has been lost since his girl friend said that she hated fat people.

A. desire for exercise

B. desire for visitors

C. desire for sleep

D. desire for food

Question 47: The new manager’s greatest asset was his reputation for honesty.

A. barrier

B. advantage

C. responsibility

D. weakness

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 48: The young are now far more materialistic than their ancestors years ago.

A. monetary

B. greedy

C. spiritual

D. object - oriented

Question 49: One of the key to successful business is careful planning.

A. falling

B. victorious

C. unprofitable

D. blossoming

Question 50: After five days on trial, the court found him innocent of the crime and he was released.

A. innovative

B. naïve

C. guilty

D. benevolent

Phần 2: Đáp án

1. C 11. C 21. A 31. B 41. D
2. A 12. C 22. C 32. C 42. A
3. B 13. C 23.C 33. D 43. D
4. C 14. D 24. A 34. C 44. D
5. B 15. D 25. D 35. C 45. B
6. D 16. A 26. A 36. A 46. D
7. D 17. B 27. D 37. A 47. B
8. A 18. C 28. B 38.C 48. C
9. D 19. B 29. C 39. A 49. C
10. B 20. B 30. D 40. A 50. C

Với nội dung chi tiết và đáp án đề thi thử THPT quốc gia 2020 môn Anh của trường THPT Gia Lộc tỉnh Hải Dương ở trên, hy vọng các em đã có thêm những kiến thức, kĩ năng làm đề mới cho môn học này. Ngoài môn Anh, Đọc Tài Liệu còn có đề thi tốt nghiệp THPT Quốc gia 2020 các môn học khác giúp các em học sinh lớp 12 ôn thi toàn diện. Chúc các em học tốt mỗi ngày.

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh trường THPT Thị xã Quảng Trị lần 2

Đáp án đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh của trường THPT Thị xã Quảng Trị lần 2 giúp các em học sinh 12 tham khảo.

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh lần 2 Chuyên KHTN (có đáp án)

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh có đáp án lần thứ 2 của trường THPT Chuyên KHTN (Hà Nội) dành cho các em học sinh 12 tham khảo.

Đề thi thử tốt nghiệp THPT môn Anh năm 2020 lần 2 Chuyên Phan Ngọc Hiển

Xem ngay đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh có đáp án lần thứ 2 của trường THPT Chuyên Phan Ngọc Hiển (Cà Mau) dành cho các em học sinh 12 tham khảo.

Back to top
Fanpage Đọc tài liệu