Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi lần 2

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi tỉnh Hải Dương lần 2 giúp các em học sinh ôn tập kiến thức chuẩn bị cho bài thi tốt nghiệp THPT sắp tới.

   Đáp án đề thi thử tốt nghiệp THPT môn Anh 2020 lần 2 của chuyên Nguyễn Trãi tỉnh Hải Dương dựa theo chuẩn cấu trúc đề thi minh họa của Bộ GD&ĐT từng ra. Cùng Đọc tài liệu tham khảo đề thi thử THPT Quốc gia 2020 và đối chiếu với đáp án phía dưới bạn nhé.

Phần 1: Đề thi

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

HẢI DƯƠNG

TRƯỜNG THPT CHUYÊN NGUYỄN TRÃI 

KỲ THI THỬ TỐT NGHIỆP THPT NĂM 2020 LẦN 2

Môn thi: TIẾNG ANH      

Thời gian làm bài: 60 phút

Mã đề: 835

I. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions:

Question 1.

A.protective 

B.ornament 

C.computer 

D.courageous

Question 2.

A.argue 

B.message 

C.impress 

D.modern

II. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions:

Question 3.

A.approached 

B.obliged 

C.sacrificed 

D.unwrapped

Question 4.

A.romantic 

B.attract 

C.private 

D.marriage

III. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions:

Question 5. Nothing is spoiled, ____?

A. aren't they 

B.isn't it 

C.is it 

D.are they

Question 6. The children adore ___________ basketball after school.

A. to play 

B.played 

C.playing 

D.play

Question 7. I know we had an argument, but I know I'd quite like to ______.

A. bring up 

B.look down 

C.fall out 

D.make up

Question 8. It is vital that everyone ______ aware of the protection of the environment.

A. be 

B.is 

C.were 

D.are

Question 9. My uncle was ____ ill last summer; however, fortunately, he is now making a slow but steady recovery.

A. fatally 

B.critically 

C.deeply 

D.seriously

Question 10. John's observation was a bit wide of the _____.

A. point 

B.goal 

C.mark 

D.target

Question 11. ______ calculations have shown that the earth's resources may run out before the end of the next century

A. Blunt 

B.Raw 

C.Crude 

D.Rude

Question 12. Her fiancé is said ______ from Harvard University five years ago.

A. to be graduated 

B.being graduated 

C.to have graduated 

D.having graduated

Question 13. More and more people were moving to Glasgow as they found it _____ to earn a living there.

A. as easy 

B.by far the easiest 

C.so much easier 

D.so easily

Question 14. The number of higher education ______ has risen this year for the first time in more than a decade.

A. appliances 

B.applicants 

C.application 

D.applicators

Question 15. Not until 1856 ______ across the Mississippi River.

A. the first bridge built 

B.did the first bridge build

C.was the first bridge built 

D.the first bridge was built

Question 16. Environmentalists are earnestly trying to determine _____ of the ozone layer over the poles.

A. what the cause of the deterioration 

B.the deterioration is causing

C.what is causing the deterioration 

D.that is causing the deterioration

Question 17. ______ the film's director, Ben Affleck, was famously left off the 85th Oscar's best Director List of nominees surprised everyone.

A. Although 

B.Due to 

C.That 

D.What

Question 18. I wouldn't like to be a senior manager. You have to _______ a lot of responsibility.

A. carry 

B.bear 

C.suggest 

D.convey

IV. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions:

Question 19. Satish's point of view was correct but his behavior with his father was quite impertinent.

A. healthy 

B.inadequate 

C.smooth 

D.respectful

Question 20. The palace was badly damaged by fire, but was eventually restored to its original splendor. 

A. devastated 

B.refurbished 

C.renovated 

D.strengthened

V. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions:

Question 21. The September 11th attacks in 2001 at the World Trade Center in New York were viewed as an example of man-made disasters.

A. pandemics 

B.terrors 

C.wars 

D.catastrophes

Question 22. He is from such an unemotional family; he will never learn to unleash his feelings.

A. extend 

B.release 

C.conceal 

D.describe

VI. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to each of the following question:

Question 23. "I don't see any good point in this movie because both the story and the soundtrack are terrible," said the woman.

A. The woman admitted not seeing the movie well since the story was as bad as the soundtrack.

B.The woman underrated the movie due to its terrible story and soundtrack.

C.The woman complained that she did not see any point in that movie owing to the terrible story and soundtrack.

D.The woman believed that she did not see this movie well because of the terrible story and soundtrack.

Question 24. People believe that neither side wanted war.

A. It is believed that war broke out from both sides.

B.Neither side is believed to have wanted war.

C.Neither side is responsible for the outbreak of war.

D.War is believed to be wanted by either side.

Question 25. It is an undeniable fact that children watch too much TV.

A. It's undeniable that too many children watch TV.

B.It can't be denied that children watch too many TV programs.

C.It's obviously true that children spend too much time watching TV.

D.It's undeniable that children don't watch enough TV.

VII. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions:

Question 26. Once you have finished an article and identified its main ideas, it is necessary to reread it again.

A. Once 

B.again. 

C.necessary 

D.identified

Question 27. Neither of the girls have turned in the term papers to the instructor yet.

A. yet. 

B.Neither 

C.girls 

D.have

Question 28. Generally, Europe and Asia are regarded as being distinct continents, but they are simply vast geography divisions of the larger lad mass known as Eurasia.

A. known as 

B.Generally 

C.are regarded 

D.vast geography

VIII. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions:

Question 29. Everyone was watching the little dog. They were greatly amused at it.

A. The little dog was watching everyone with great amusement.

B.The little dog was greatly amused by the way everyone was watching it.

C.Everyone felt great and amused when the little dog was watching them.

D.Everyone was greatly amused at the little dog they were watching.

Question 30. She tried very hard to pass the driving test. She could hardly pass it

A. Despite being able to pass the driving test, she didn't pass it.

B.Although she didn't try hard to pass the driving test, she could pass it.

C.No matter how hard she tried, she could hardly pass the driving test.

D.She tried very hard, so she passed the driving test satisfactorily.

IX. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges:

Question 31. Jane is talking to Billy about the meeting.

- Jane: "Is everybody happy with the decision?" - Billy: "______"

A. No, have you? 

B.Not really 

C.That sounds like fun. 

D.Yes, it is certainly.

Question 32. Bill and Bob are at a café. - Bill: "How's the coffee here?"- Bob: "_______"

A. As a matter of fact, I'm not interested.

B.It's a little bitter, to tell the truth.

C.It's a little better now that I've got a car. 

D.No, I don't think so.

X. Reading the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word of phrase that best fits each of the numbered blanks:

NEIGHBOURS INFLUENCE BUYING DECISIONS

However objective we believe ourselves to be, most of us do not judge a product solely on its merits, considering quality, value and style before making a decision. (33)_______ we are easily influenced by the people around us. There is nothing wrong with this. It is probably a smarter way to make decisions than (34)_______ on only our own opinions. But it does make life hard for companies. Marketers have long understood (35)_______ groups of friends and relatives tend to buy the same products, but understanding the reasons has been tricky. Is it because they are so similar in how much money they make and what television ads they watch that they independently arrive at the same decision? Or do they copy one another, perhaps (36)_______ envy or perhaps because they have shared information about the products?

Research in Finland recently found overwhelming evidence that neighbours have a big influence on buying decisions. When one of a person's ten nearest neighbours bought a car, the (37)_______ that person would buy a car of the same brand during the next week and a half rose by 86 per cent.

Question 33.

A.In place 

B.Instead 

C.What's more 

D.Unlike

Question 34.

A.basing 

B.supposing 

C.trusting 

D.relying

Question 35.

A.that 

B.where 

C.which 

D.whose

Question 36.

A.about 

B.out of 

C.as to 

D.for

Question 37.

A.odd 

B.chances 

C.opportunity 

D.possibility

XI. Reading the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question:

Black Friday

The day after Thanksgiving is the start of the holiday shopping season. Thanksgiving is always on a Thursday, so the day after is a Friday. This day has come to be known as Black Friday. It has been the busiest shopping day of the year since 2005. Most stores offer great deals on Black Friday. They open their doors in the wee hours of the morning. They try to attract shoppers with big discounts.

Some items like TVs are much cheaper than usual. Stores may even lose money on these items. They hope that shoppers will buy gifts for other people while they are in the store. Black Friday is a great time to get good deals. The problem is that there are not enough lowpriced items to go around. Each store may only have a few. These items are in high demand.People stand in long lines to get such great deals. They may line up hours before a store opens. They may be hoping to get a low price on a TV or laptop, but not everyone who wants one will get one. Some people leave disappointed.

The situation can be tense. Some Black Friday events have been violent. Large, eager crowds have trampled workers. Fights have broken out over toys or people cutting in line. People have shot one another over parking spots. But most Black Friday events are safe and fun. Still, if you plan on going, expect large crowds and a bit of shoving.

Question 38. According to the text, why do stores set prices so low on some items that they lose money?

A. They want people to enjoy the holidays.

B.They are trying to get rid of old items from last year to make room for new items.

C.They hope people will buy other gifts while they are in the store.

D.They are in a giving mood because the holiday season is just beginning.

Question 39. Which is not true about Black Friday?

A. Black Friday is always the day after Thanksgiving.

B.Black Friday is a national holiday.

C.Black Friday is the busiest shopping day of the year.

D.Black Friday is the start of the holiday shopping season.

Question 40. Where does the name Black Friday come from?

A. The police called this day Black Friday to remember the victims of violence.

B.The police called this day Black Friday because there is a lot of traffic.

C.The stores called this day Black Friday because they make a lot of money.

D.The stores called this day Black Friday because it is a serious shopping day.

Question 41. Which title best expresses the author's purpose in writing this text?

A. Black Friday: The Stuff That You Should Know

B.Black Friday: Stories from the Parking Lot

C.Black Friday: Why You Should Go This Year 

D.Black Friday: How to Save Money on the Big Day

Question 42. Which was not cited as one of the downsides of Black Friday?

A. Nobody really saves any money on Black Friday.

B.Sometimes violence occurs at Black Friday events.

C.There are large crowds and lots of shoving.

D.Stores run out of high demand items quickly.

XII. Reading the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question:

After the United States purchased Louisiana from France and made it their newest territory in 1803, President Thomas Jefferson called for an expedition to investigate the land the United States had bought for $15 million. Jefferson's secretary, Meriwether Lewis, a woodsman and a hunter from childhood, persuaded the president to let him lead this expedition. Lewis recruited Army officer William Clark to be his co-commander. The Lewis and Clark expedition led the two young explorers to discover a new natural wealth of variety and abundance about which they would return to tell the world.

When Lewis and Clark departed from St. Louis in 1804, they had twenty-nine in their party, including a few Frenchmen and several men from Kentucky who were well-known frontiersmen. Along the way, they picked up an interpreter named Toussant Charbonneau and his Native American wife, Sacajawea, the Shoshoni "Bird Woman" who aided them as guide and peacemaker and later became an American legend. The expedition followed the Missouri River to its source, made a long portage overland though the Rocky Mountains, and descended the Columbia River to the Pacific Ocean. On the journey, they encountered peaceful Otos, whom they befriended, and hostile Teton Sioux, who demanded tribute from all traders. They also met Shoshoni, who welcomed their little sister Sacajawea, who had been abducted as a child by the Mandans. They discovered a paradise full of giant buffalo herds and elk and antelope so innocent of human contact that they tamely approached the men.

The explorers also found a hell blighted by mosquitoes and winters harsher than anyone could reasonably hope to survive. They became desperately lost, then found their way again. Lewis and Clark kept detaile journals of the expedition, cataloging a dazzling array of new plants and animals, and even unearthing the bones of a forty-five-foot dinosaur.

When the party returned to St. Louis in 1806 after travelling almost 8,000 miles, they were eagerly greeted and grandly entertained.Their glowing descriptions of this vast new West provided a boon to the westwardbmigration now becoming a permanent part of American life. The journals written by Lewis and Clark are still widely read today.

Question 43. The purpose of the Lewis and Clark expedition was ______.

A. to establish trade with the Otos and Teton Sioux.

B.to explore territory purchased by the United States.

C.to find the source of the Missouri River.

D.to purchase land from France.

Question 44. Where in the passage does the author mention hardship faced by the expedition?

A. Paragraph 2 

B.Paragraph 4 

C.Paragraph 3 

D.Paragraph 1

Question 45. It can be inferred that Sacajawea ______.

A. demanded tribute from the traders 

B.abducted a child

C.married a Shoshoni interpreter 

D.is a well-known American heroine

Question 46. The word "they" in paragraph 3 refers to ______.

A. Shoshoni and Mandans 

B.the members of the expedition

C.buffalo herds 

D.elk and antelope

Question 47. The word "blighted" in paragraph 3 is closest in meaning to ______.

A. increased 

B.ruined 

C.driven 

D.swollen

Question 48. Lewis and Clark encountered all of the following EXCEPT ______.

A. buffaloes 

B.dinosaur herds 

C.friendly people 

D.mountains

Question 49. The word "boon" in paragraph 5 is closest in meaning to ______.

A. conclusion 

B.hurdle 

C.power 

D.benefit

Question 50. It can be inferred from the passage that the Lewis and Clark expedition ______.

A. encouraged Americans to move to the West.

B.probably cost the United States more than $15 million.

C.caused the deaths of some of the explorers.

D.experienced more hardships than successes. 

Phần 2: Đáp án

01. B 11. C 21. D 31. B 41. A
02. C 12. C 22. B 32. B 42. A
03. B 13. B 23. B 33. B 43. B
04. C 14. B 24. B 34. D 44. B
05. C 15. C 25. C 35. A 45. D
06. C 16. C 26. B 36. B 46. D
07. D 17. C 27. D 37. B 47. B
08. A 18. B 28. D 38. C 48. B
09. D 19. D 29. D 39. B 49. D
10. C 20. A 30. C 40. B 50. A

-/-

Với nội dung chi tiết và đáp án đề thi thử THPT quốc gia 2020 môn Anh lần 2 của THPT chuyên Nguyễn Trãi tỉnh Hải Dương ở trên, chắc hẳn các em đã có thêm những kiến thức, kĩ năng làm đề mới cho môn học này. Ngoài Tiếng Anh, Đọc Tài Liệu còn có đề thi thử THPT quốc gia 2020 các môn học khác giúp các em học sinh lớp 12 ôn luyện toàn diện. Chúc các em học tốt mỗi ngày.

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi lần 2

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi tỉnh Hải Dương lần 2 giúp các em học sinh ôn tập kiến thức chuẩn bị cho bài thi tốt nghiệp THPT sắp tới.

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi lần 1

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi tỉnh Hải Dương lần 1 giúp các em học sinh ôn tập kiến thức chuẩn bị cho bài thi tốt nghiệp THPT sắp tới.

Đáp án đề thi thử tốt nghiệp môn Anh 2020 trường THPT Lý Thường Kiệt

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh có đáp án của trường THPT Lý Thường Kiệt dành cho các em học sinh 12 tham khảo.

Back to top