Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi lần 1

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi tỉnh Hải Dương lần 1 giúp các em học sinh ôn tập kiến thức chuẩn bị cho bài thi tốt nghiệp THPT sắp tới.

   Đáp án đề thi thử tốt nghiệp THPT môn Anh 2020 của chuyên Nguyễn Trãi tỉnh Hải Dương dựa theo chuẩn cấu trúc đề thi minh họa của Bộ GD&ĐT từng ra. Cùng Đọc tài liệu tham khảo đề thi thử THPT Quốc gia 2020 và đối chiếu với đáp án phía dưới bạn nhé.

Phần 1: Đề thi

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

HẢI DƯƠNG

TRƯỜNG THPT CHUYÊN NGUYỄN TRÃI

KỲ THI TỐT NGHIỆP THPT NĂM 2020 

Môn thi: TIẾNG ANH      

Thời gian làm bài: 60 phút

Mã đề: 835

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 1: It is impossible for us to predict the ending of such a mind-blowing movie.

A. Rarely will the ending of such a mind-blowing movie be revealed.

B. On no account will we tell you the result of such a mind-blowing movie.

C. On no condition can we understand the outcome of such a mind-blowing movie.

D. Little can we say about how such a mind-blowing movie will end.

Question 2: “It’s time we sent the supplies”, he said.

A. He told us that it is time they sent the supplies.

B. He told them that it was time we sent the supplies.

C. He said that it was time they had sent the supplies.

D. He said that it was time they sent the supplies.

Question 3: There was an increase in the number of guests, so we had to prepare extra food.

A. The more guests increased, the extra food we had to prepare.

B. The larger number of guests there was, the better food we had to prepare.

C. The more food we had to prepare, the more guests arrived.

D. The more guests turned up, the more food we had to prepare.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 4: You were the last person ________ the office. Did you see anyone_____ the building?

A. to leave/enter

B. leaving/ enter

C. to leave/ to enter

D. leaving/entering

Question 5: Helen truly believes that it is her ______ to become a doctor. She feels she was born for it.

A. calling

B. appointment

C. job

D. engagement

Question 6: _______ atheist does not believe that ______ God exists.

A. An/0

B. An/a

C. The/the

D. 0/the

Question 7: She travelled ________ of Ireland looking for her missing brother.

A. from far and wide

B. the ins and outs

C. the length and breadth

D. ups and downs

Question 8: Everyone likes______ when they have succeeded _______ something.

A. being congratulated/in doing

B. to be congratulated/to do

C. being congratulated/ for doing

D. be congratulating/ do

Question 9: I am sick of this terrible weather! Hopefully, when we ______ up tomorrow, the sun _____.

A. are waking/shines

B. wake/will be shining

C. will wake/will shine

D. are going to wake/is shining

Question 10: Learning a new language isn't so difficult once you_______ it.

A. get through

B. get down with

C. get on

D. get down to

Question 11: I was looking around the store for a present for my mom, and this scarf caught my________.

A. sight

B. dream

C. eye

D. breath

Question 12: The ______ of our agriculture is important if we want to produce more food

A. mechanic

B. mechanical

C. mechanization

D. mechanism 

Question 13: The company said that it had always acted _______ environmental laws.

A. in association with

B. in contact with

C. in compliance with

D. in collaboration with

Question 14: Jack had difficulty in taking the IELTS test__________ he has a very good foundation in English.

A. for

B. despite

C. since

D. although

Question 15: I wish he______ borrowing money from me. He has never paid it back.

A. hadn’t kept

B. do not keep

C. will not keep

D. would not keep

Question 16: She is worried about her two teenage sons because they’re at such an ______age.

A. impressionable

B. impervious

C. impersonal

D. imperative

Question 17: Christmas Island is known for its annual _____ of bright red land crabs from the forest to the sea.

A. immigrant

B. emigrant

C. migration

D. immigration

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 18:

A. chemistry

B. bachelor

C. scholarship

D. chaos

Question 19:

A. necessity

B. facility

C. decision

D. economy

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: “_______” - “I had to go to Hanoi for a project I’m working on.”

A. You’ve been busy these days, haven’t you?

B. Why weren’t you at the club on Wednesday afternoon?

C. How was the weather in Hanoi this weekend?

D. Isn’t your project going as well as you’d hoped?

Question 21: “Could I speak to Alex, please?” - “__________.”

A. Can I take the message?

B. Just a moment. I’m coming.

C. I’m sorry. Alex is not in.

D. This is Joe speaking.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions .

In 16th-century France, the start of the new year was observed on April 1st. It was celebrated much the same way it is today- with parties and dancing into the late hours of the night. Then in 1562, Pope Gregory introduced a new calendar to the Christian world, and the new year fell on January 1st. Some people either didn’t hear about the new calendar system or didn’t believe the change had really been made. These people continued to celebrate New Year’s Day on April 1st. They became the target of jokes. People played tricks on them and called them “April’s fools.” They sent them on a “fool’s errand” or tried to make them believe that something false was true.

Today, some Americans continued the tradition by playing tricks on their friends on the first of April. One well-known trick or practical joke is to put salt in the sugar bowl. Something that college students do is to print false headlines in their college newspaper - such as “FREE BEER IN THE LIBRARY”. Most April Fool’s jokes are in good fun and not meant to harm anyone. The best April Fool’s joke is one where everyone laughs, especially the person the joke is played on.

Question 22: Who were the first “April’s fools”?

A. people who celebrated New Year’s Day on the wrong day

B. people who played tricks on others

C. Christians throughout the world

D. people who didn’t buy calendars

Question 23: It can be inferred that from the passage that the purpose of an April Fool’s trick is_____

A. to make someone believe something that isn’t true

B. to make New Year’s Day more fun

C. to make Pope Gregory laugh

D. to remind people of changes in the calendar

Question 24: Who played the first April Fool’s tricks?

A. Pope Gregory

B. 16th -century French people

C. non-Christians

D. college students

Question 25: Which of the following would be a good April Fool’s trick?

A. stealing someone’s money

B. putting green food coloring in the milk

C. drinking beer in a library

D. giving someone a piece of candy

Question 26: The newspaper headline is an example of an April Fool’s joke because______

A. students prefer to drink in bars.

B. college students don’t usually read the newspaper.

C. beer could damage the books.

D. there really is no beer in the library

Read the following passage and mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Most people want to look and feel good. There is a lot of (27) ______ about what’s good and bad for health. (28)________, a lot of people don’t know how to live a healthy life.

Nutrition, exercise, and rest are requirements for a healthy life. All three are equally important to our bodily systems. Healthy food gives your bodily systems energy. Regular exercise keeps them strong. Enough sleep gives them rest. You can only be healthy if you usually make healthy (29) ______. For example, you have to be consistent (30) ______ your choices of nutrition, exercise, and sleep. Going on a diet for health reasons is OK. But it isn’t (31)______. What happens when you stop? Some people think that not eating is a good way to lose weight. If you don’t eat, you will lose muscle, get sick, and be tired.

Question 27:

A. data

B. information

C. communication

D. knowledge

Question 28:

A. Moreover

B. Therefore

C. However

D. Athough

Question 29:

A. decisions

B. assumptions

C. questions

D. meals

Question 30:

A. on

B. of

C. in

D. with

Question 31:

A. maintainable

B. supportable

C. explicable

D. sustainable

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 32: They made elaborate preparations for the president’s first visit to the African country.

A. simple

B. cautious

C. detailed

D. elegant

Question 33: We appreciated the subtlety with which our host indicated that it was time to leave.

A. cunning

B. tact

C. slyness

D. craft

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pairs of sentences in the following questions.

Question 34: She opened the letter. She found she’d been accepted to the college of her choice.

A. On opening the letter, it said that she’d been accepted to the college of her choice.

B. Finding she’d been accepted to the college of her choice, she opened the letter.

C. Opened the letter, she found that she’d been accepted to the college of her choice.

D. Opening the letter, she found she’d been accepted to the college of her choice.

Question 35: Albert is making a fortune now. It is because he invested his money at the right time.

A. If Albert didn’t invest his money at the right time, he isn’t making a large sum of money now.

B. If Albert didn’t make a great fortune now, he would have invested his money at the right time.

C. If Albert hadn’t invested his money at the right time, he wouldn’t be making a lot of money now.

D. If Albert had invested his money at the right time, he would be making a fortune now.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 36: I finally surrendered to temptation, and ate the last remaining chocolate.

A. impulsion

B. lure

C. allurement

D. repulsion

Question 37: These legislative developments will contribute to the promotion of foreign investment.

A. advertisement

B. degradation

C. encouragement

D. elevation

Read the following passage and mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

[1] Dreams occur when we are experiencing REM (RAPID EYE MOVEMENT) sleep. We dream about two hours a night (six years of our lives). No one is sure why we dream, but some scientists, psychologists and religions have their theories. Scientist Jie Zhang proposes that dreams are our way of processing data about the events of the day. Psychologist Sigmund Freud suggested dreams allow our minds to express things we don’t think about when awake.

[2] Throughout history, different cultures have turned to religion for explanations. The ancient Greeks thought dreams were messages from the gods. They built special temples in which dreams were “kept”. They placed the sick in these temples as they thought dreams had the power to heal. The Egyptians believed that gifted people could interpret dreams which were messages from God.

[3] Today, dream dictionaries have been developed to help people understand their nocturnal adventures. For example, dreaming of a shark represents a person who is greedy. You need to take care when dealing with this person. Dreaming of spiders means that you feel like an outsider and, if you dream of killing a spider, you are experiencing a period of bad luck. If you dream of eating macaroni, you need to save money and spend it wisely.

[4] There are dreams we share. Flying dreams often leave people feeling exhilarated. According to the dream dictionary, they mean that we are on top of the world and feel in control. Ever had a dream where you were walking around in your birthday suit? This is one people have when they feel vulnerable and fear that others will see right through them. They have a fear of looking silly or being made fun of.

[5] How about falling dreams? The sickening feeling of plummeting through the air and then walking just before you hit the ground! (By the way, you won’t actually die if you dream that you hit the ground.) This shows that you are anxious and insecure. You have lost control of the situation.

[6] Are dreams our inner desires, our minds making sense of their current circumstances, predictions of the failure or messages from the gods? Perhaps they have no meaning at all. As science is of little help in clearing up the mystery, you will have to make up your own mind. Sweet dreams!

Question 38: According to the passage, dream dictionaries are used to ______.

A. understand messages from the gods

B. help us control our dreams

C. prevent falling dreams

D. help us interpret our dreams

Question 39: What does the author mean by the sentence “Ever had a dream where you were walking around in your birthday suit”?

A. You dreamt you were shopping for a new suit.

B. You dreamt you were not wearing any clothes.

C. You dreamt you were having a birthday party.

D. You dreamt you were walking very fast.

Question 40: According to the passage, which of the following is NOT TRUE?

A. You should beware of a greedy person if you have a shark dream.

B. Spider dreams indicate that you feel like you lack a sense of belonging.

C. Some dreams, like flying dreams, are shared by many of us.

D. You fall off your bed and hit the ground when you have a falling dream.

Question 41: What is the main idea of the last paragraph?

A. Studying dreams can help predict our future.

B. The reason we dream has not been discovered.

C. Dreams convey messages from the gods to us.

D. Psychologists claim that dreams are our inner desires.

Question 42: The phrase “on top of the world” in paragraph 4 is closest in meaning to _______.

A. very secure

B. controllable

C. outstanding

D. extremely happy

Question 43: The word “they” in paragraph 2 refers to_______.

A. the gods

B. different cultures

C. special temples

D. the Ancient Greeks

Question 44: It can be inferred from the passage that________

A. dreams are our mysterious adventures while asleep.

B. dreams tend to occur when we quickly fall into a deep sleep.

C. we dream a lot when we feel vulnerable.

D. dreams enable us to do things we haven’t finished during the day.

Question 45: Which of the following could best describe the tone of this passage?

A. objective

B. critical

C. amused

D. content

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 46: The company should consider how much profit can gain by introducing this new product.

A. can gain

B. should consider

C. introducing

D. much

Question 47: In this essay I will discuss what is the most fitting clothing for school.

A. most

B. will

C. clothing

D. is

Question 48: The next step is deforestation, which involves growing forests in areas where there were

none before.

A. where

B. deforestation

C. were

D. growing

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 49:

A. convenience

B. deposit

C. cucumber

D. official

Question 50:

A. locality

B. negotiate

C. executive

D. preposition 

Phần 2: Đáp án

Câu Đáp án Câu Đáp án Câu Đáp án Câu Đáp án Câu Đáp án
1 D 11 C 21 C 31 D 41 B
2 D 12 C 22 A 32 C 42 D
3 D 13 C 23 A 33 B 43 D
4 A 14 D 24 B 34 D 44 A
5 A 15 D 25 B 35 C 45 A
6 A 16 A 26 D 36 D 46 A
7 C 17 C 27 B 37 B 47 D
8 A 18 B 28 C 38 D 48 B
9 B 19 D 29 A 39 B 49 C
10 D 20 B 30 D 40 D 50 D

-/-

Với nội dung chi tiết và đáp án đề thi thử THPT quốc gia 2020 môn Anh của THPT chuyên Nguyễn Trãi tỉnh Hải Dương ở trên, chắc hẳn các em đã có thêm những kiến thức, kĩ năng làm đề mới cho môn học này. Ngoài Tiếng Anh, Đọc Tài Liệu còn có đề thi thử THPT quốc gia 2020 các môn học khác giúp các em học sinh lớp 12 ôn luyện toàn diện. Chúc các em học tốt mỗi ngày.

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi lần 2

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi tỉnh Hải Dương lần 2 giúp các em học sinh ôn tập kiến thức chuẩn bị cho bài thi tốt nghiệp THPT sắp tới.

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi lần 1

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi tỉnh Hải Dương lần 1 giúp các em học sinh ôn tập kiến thức chuẩn bị cho bài thi tốt nghiệp THPT sắp tới.

Đáp án đề thi thử tốt nghiệp môn Anh 2020 trường THPT Lý Thường Kiệt

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh có đáp án của trường THPT Lý Thường Kiệt dành cho các em học sinh 12 tham khảo.

Back to top