Đề thi thử tốt nghiệp THPT QG môn Anh 2020 có đáp án mã đề 86

Bộ đề thi thử thpt quốc gia năm 2020 môn Tiếng Anh mã đề 86 gồm 50 câu hỏi theo cấu trúc đề thi chính thức có đáp án giúp các em ôn tập lại các kiến thức.

Tham khảo đề thi thử THPT Quốc gia 2020 mã đề 86 môn Anh được biên soạn dựa trên cấu trúc đề thi chính thức của Bộ Giáo dục. Qua tài liệu này, hy vọng các em đã có thể nắm vững kiến thức, chuẩn bị tốt cho kì thi.

Đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh (mã đề 86) có đáp án

Đề thi thử gồm 50 câu hỏi bám sát theo chương trình học môn Tiếng Anh lớp 12. Sau khi hoàn thành bài thi các em có thể so sánh với đáp án ở cuối bài viết để kiểm tra kết quả.

Phần 1: Đề thi

Choose the word /phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each sentence below

Question 1. The USA is one of the most culturally diverse countries in the world.

A. similar

B. identified

C. alike

D. varied

Question 2. She got up late and rushed to the bus stop.

A. came into

B. went leisurely

C. went quickly

D. dropped by

Choose the best answer to complete each of the following sentences

Question  3.  Britain  has  accused  Russia _____ poisoning the ex-Russian spy Sergei Skripal and his daughter.

A. of

B. from

C. for

D. on

Question 4.

Thuy: "Thank you very much for helping the disadvantaged children here.

Mrs. Angela: "  _____ ."

A. It's our pleasure.

B. Sorry, we don't know.

C. What a pity!

D. That's nice of you.

Question 5. Last summer, we _____ to travel to Phu Quoc, which is considered the pearl island of Vietnam.

A. don't mind

B. suggested

C. enjoyed

D. decided

Question 6. Unable to remember _____ , he walked around the neighborhood looking for his car.

A. where he has parked

B. where he had parked

C. where to park

D. where he was parking

Question 7. Sometimes at weekends, my father helps my mom with _____ meals.

A. preparing

B. making

C. keeping

D. arranging

Question 8. Don't put off doing your homework until tomorrow. Do it right now, _____ ?

A. do you

B. don't you

C. will you

D. aren't you

Question 9. Detroit used to be the capital city of Michigan, but now Lansing _____ to be the state's capital city.

A. chosen

B. chose

C. have been chosen

D. is chosen

Question 10. Face ID, which is an Apple's security technology for iPhone X, permits users  _____ their devices just by looking at them.

A. unlocking

B. unlock

C. of unlocking

D. to unlock

Question 11.

Mary: "Sorry, I forgot to phone you last night."    

Tom: " _____ "

A. I have nothing to tell you

B. Never mind!

C. You're welcome.

D. Oh. Poor me!

Question 12. I deeply regret _____ to her so severely last night. She was badly hurt.

A. to speak

B. being spoken

C. having spoken

D. to be speaking

Question 13. It _____ half of your plate should consist of vegetables and fruits.

A. is suggesting that

B. suggests to

C. is suggested to

D. is suggested that

Question 14. Mangkhut is the most powerful storm _____ Asia this year.

A. to hit

B. which is hit

C. hit

D. hitting

Question 15. Some modern couples organize their marriage and work out the tasks and duties, which may gradually turn their marriage into a business or _____ relationship.

A. contracting

B. contractually

C. contract

D. contractual

Question 16. Smartphones, laptops and tablets are the modern devices _____ have changed the way we learn.

A. that

B. whose

C. what

D. X

Choose the underlined part that needs correcting

Question 17. Some of my classmates spend most of their spare time to surf the Net.

A. Some of

B. most

C. spare

D. to surf

Question 18. It was in 1971 that transatlantic supersonic transportation became commercially availability.

A. that

B. supersonic

C. became

D.  availability

Question 19. Even in forest worshipping of some African tribes today, people worship the gods of trees and villagers sacrificed their lives to protect the village.

A. Even in

B. worship

C. sacrificed

D. to protect

Choose the sentence that best combines the two given

Question 20. He died in 1960. He received the bravery award in 1970.

A.    After his death, he received the bravery award in 1970.

B.    He died in 1960 so he received the bravery award in 1970.

C.    Before his death, he received the bravery award in 1970.

D.    Because he died in 1970, he received the bravery award in 1970.

Question 21. Electronic devices are bad for your eyes. Their radiation is very harmful.

A.    Electronic devices that their radiation is very harmful are bad for your eyes.

B.    Electronic devices which their radiation is very harmful are bad for your eyes.

C.    Electronic devices, whose radiation is very harmful, are bad for your eyes.

D.    Electronic devices, which are bad for your eyes, their radiation is very harmful

Choose the sentence that best rewrites the one given

Question 22. They say that warm sea surface temperatures help intensify tropical storms.

A.    It was said that warm sea surface temperatures help intensify tropical storms.

B.    It is said to help intensify tropical storms by warm sea surface temperatures.

C.    Warm sea surface temperatures are said to help intensify tropical storms.

D.    Warm sea surface temperatures is said to have helped intensify tropical storms.

Question 23. The doctor told him not to talk during the meditation.

A.    He has been told by the doctor not to talk during the meditation.

B.    He was told by the doctor not to talk during the meditation.

C.    He is told by the doctor not to talk during the meditation.

D.    He was being told by the doctor not to talk during the meditation.

Question 24. "Don't forget to turn off the tap before you leave," Grandma said.

A.    Grandma offered me to turn off the tap before I left.

B.    Grandma suggested me turning off the tap before I left.

C.    Grandma invited me to turn off the tap before I left.

D.    Grandma reminded me to turn off the tap before I left.

Read the passage and choose the best answer

Jean spent her first few years in Hooper and her family moved to Otsego early in her life. She was only ten when her father died unexpectedly, leaving her mother to raise and support their family alone. Her mother soon went to work outside the home to provide for the family, and Jean, being one of the oldest, had to help care for her younger siblings. Although she had much responsibility at home, Jean thoroughly enjoyed school and was an excellent student. She went on to graduate 10th in her class at Otsego High School in 1953.

While still in high school, Jean met a young man named Charles "Chuck" Holly, at a dance in Alamo; and they were quite taken with each other. Over the next few years, their love for each other blossomed and they were married on February 24, 1953, while Jean was still in school. At the time, Chuck was serving his country in the military, and had come home on leave to marry his sweetheart. Unfortunately, shortly thereafter, he was sent overseas to serve in Korea for the next fifteen months.

Upon his discharge, the couple settled into married life together in the Plainwell, Otsego area. To help make ends meet, Jean went to work at the collection bureau in Kalamazoo for a while, before taking a job at the cheese company in Otsego. In 1964, Chuck and Jean were overjoyed with the birth of their son, Chuck, who brought great joy into their lives. Jean remembered how her mother was always gone so much working after her father died and she did not want that for her son, so she left her job to devote herself to the role of a mother.

Question 25. Before Jean's father passed away, her mother used to     .

A. be a housewife

B. support the family alone

C. work outside the home

D. work as a secretary

Question 26. What does the phrase make ends meet in paragraph 3 mean? 

A. earn a lot of money

B. have a part time job

C. earn just enough money for a living

D. raise children

Question 27. Which is NOT true about Jean?

A.    She was very happy when she got a baby.

B.    She worked outside the home before she had a child.

C.    She disliked staying at home and taking care of her child.

D.    She quit her job to look after her baby.

Question 28. Jean's husband was a     .

A. teacher

B. dancer

C. doctor

D. soldier

Question 29. Which is NOT referred to Jean?

A.    She went to high school.

B.    She often did well at school.

C.    She was a responsible girl.

D.    She never helped her mother with household chores.

Question 30. The phrase taken with in paragraph 2 is closest in meaning to     

A. pleased with

B. disappointed with

C. attracted to

D. affected by

Question 31. Jean     .

A. served in the military

B. had a daughter

C. lived in Korea for fifteen months

D. got married when she was a student

Choose the answer that best fits in each gap in the text below

It is back-to-school time in much of the world. Calm, easy mornings are replaced with busy, hurried ones. Children wake up early and get ready for school. Many parents are also getting ready for work, helping their children and preparing food for lunches. But don't forget about breakfast! When things get wildly busy  in  the  morning,  some people (32)     breakfast to save time. But that may be a big mistake for students.

That is the finding of a 2015 study from Cardiff University in Wales. Researchers there looked at 5000 9-11 year-olds from more than 100 primary schools in the U.K. They looked at what the students ate (33)     breakfast and then their grades 6 to 18 months later. They found that the students who ate a healthy breakfast (34)     twice as likely to perform above average in educational activities. The researchers also found that unhealthy breakfasts - such as potato chips or a donut did not appear helpful to educational performance.

A good breakfast is not just helpful for school-aged children. We all may gain from eating something healthy first thing in the morning. A study from researchers at the University of Toronto in Canada found that a breakfast rich in protein and complex  carbohydrates (35)     performance on short- and long- term memory. Carbohydrates and protein are especially important because (36)     a major effect on long-term memory.

Question 32

A. skip

B. reduce

C. omit

D. quit

Question 33.

A. in

B. into

C. with

D. for

Question 34.

A. were

B. is

C. are

D. was

Question 35.

A. made

B. increased

C. rose

D. went up

Question 36

A. it had

B. they have

C. they had

D. it has

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

Question 37.

A. trusted

B. agreed

C. mended

D. contracted

Question 38.

A. ceremonies

B. chores

C. rituals

D. attempts

Choose the word which is different from the others in the position of the main stressed syllable

Question 39

A. mechanical

B. confidence

C. biography

D. eradicate

Question 40

A. communication  

B. responsibility

C. interviewee

D. economic

Choose the word /phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each sentence below

Question 41. When having days off, he always helps his wife tidy up the house.'

A. short out

B. clear up

C. arrange

D. mess up

Question 42. We try to create an atmosphere of comfort and security for our children.

A. danger

B. shelter

C. safety

D. harmony 

Read the passage and choose the best answer

Except for a few unfortunate individuals, no law in this world can go against the fact that for most of us our family is an essential part of our lives. The moment you enter this cruel world, where each man is for himself, there are some near and dear ones out there who will do anything to ensure your happiness.

We are nothing more than a vulnerable and fragile object, without someone taking care of us on our arrival in this world. Despite all the odds, your family will take care of your wellbeing, and try their best to provide you the greatest comforts in the world. No one out there, except your family must forgive the endless number of mistakes you may make in your life. Apart from teaching you forgive and forget lessons, they are always there for you, when you need them the most.

Family is the only place where children study a lot after school. In school, teachers teach children about the subjects which will help them to find a good job in future. But at home, parents teach children about good habits. They are not only the elements which help the children to shape their personalities but they also prepare them a suitable and bright future.

A good family makes a greater society. Father, mother, and children have to work in order to build a strong family. If any one of them fails, the whole family may collapse. The good name of the whole family can be ruined by a single member of the family. In order to avoid that unhappy scenario, every family member has to work hard and try their best. As a result, they will set good examples for the whole society. Families have a powerful impact on society and societies create countries.

Question 43. The word They in paragraph 3 refers to .

A. good habits

B. parents

C. children

D. teachers

Question 44. According to the passage, which of the following is NOT true?

A.    Family is a vital part of your life.

B.    We will effortlessly be damaged without our family.

C.    Not everyone has a family.

D.    Some laws in the world may oppose the functions of family.

Question 45. Which of the following is the best title for the passage?

A. The importance of family

B. Educational role of family

C. Family and society

D. The birth of a fragile object

Question 46. According to the passage, which of the following is TRUE about the relation between family and society?

A.    Family members have responsibilities to set good examples.

B.    A family member will be unhappy to try his best.

C.    Strong families build a wealthy society.

D.    When a family fails, the whole society falls down.

Question 47. The word cruel in paragraph 1 is closest in meaning to     _.

A. unkind

B. pleasant

C. pitying

D. kind-hearted

Question 48. The word ruined in paragraph 4 is closest in meaning to     .

A. built

B. constructed

C. destroyed

D. saved

Question 49. To children, family plays a role in _     .

A. helping them to find a good job

B. teaching them academic subjects

C. encourage them to study a lot at school

D. developing personalities

Question 50. In the writer's opinion,     .

A.    it is not the function of the family to make sure we are happy.

B.    your family will be with you regardless of difficulties.

C.    family creates some easily-spoilt creatures.

D.    people can be easily forgiven by people around.

Phần 2: Đáp án

1 D 11 B 21 C 31 D 41 D
2 C 12 C 22 C 32 A 42 A
3 A 13 D 23 B 33 D 43 A
4 A 14 A 24 D 34 A 44 D
5 D 15 D 25 A 35 B 45 A
6 B 16 A 26 C 36 B 46 C
7 A 17 D 27 C 37 B 47 A
8 C 18 D 28 D 38 D 48 C
9 D 19 C 29 D 39 B 49 D
10 D 20 A 30 C 40 D 50 B

Với nội dung chi tiết và đáp án đề thi thử THPT quốc gia 2020 môn Anh mã đề 86 ở trên, hy vọng các em đã có thêm những kiến thức, kĩ năng làm đề mới cho môn học này. Ngoài môn Tiếng Anh, Đọc Tài Liệu còn có đề thi thử THPT quốc gia 2020 các môn học khác giúp các em học sinh lớp 12 ôn thi toàn diện. Chúc các em học tốt mỗi ngày.

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi lần 2

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi tỉnh Hải Dương lần 2 giúp các em học sinh ôn tập kiến thức chuẩn bị cho bài thi tốt nghiệp THPT sắp tới.

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi lần 1

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Anh chuyên Nguyễn Trãi tỉnh Hải Dương lần 1 giúp các em học sinh ôn tập kiến thức chuẩn bị cho bài thi tốt nghiệp THPT sắp tới.

Đáp án đề thi thử tốt nghiệp môn Anh 2020 trường THPT Lý Thường Kiệt

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh có đáp án của trường THPT Lý Thường Kiệt dành cho các em học sinh 12 tham khảo.

Back to top