Đề thi thử môn Anh năm 2020 Liên trường Nghệ An lần 2 (có đáp án) mã đề 401

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh có đáp án lần thi thứ hai của Liên trường THPT Nghệ An vừa diễn ra giúp các em học sinh 12 tham khảo.

Đọc tài liệu xin gửi tới các em học sinh đề thi thử tốt nghiệp môn Tiếng Anh năm 2020 lần 2 mã đề 401 của Liên trường THPT Nghệ An theo chuẩn cấu trúc của Bộ GD&ĐT như sau:

Đề thi thử

SỞ GD&ĐT NGHỆ AN

LIÊN TRƯỜNG THPT

KÌ THI THỬ THPT QUỐC GIA LẦN 2 NĂM  2020

Môn thi: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian phát đề

Mã đề: 401

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. 

Question 1:

A. cats

B. tapes

C. rides

D. cooks

Question 2:

A. tiny

B. device

C. krill

D. migrate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. 

Question 3:

A. consult

B. happen

C. remain

D. secure

Question 4:

A. computer

B. practical

C. scholarship

D. bachelor

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. 

Question 5: This is what we need for our new house, ________ ?

A. is it

B. isn’t this

C. isn’t it

D. don’t we

Question 6: Frank is a freshman at ________  University of Liverpool. 

A. the

B. a

C. an

D. Ø(no article)

Question 7: Jenny reminds me  ________ that famous actress we saw on television last night.

A.about

B. to

C. of

D. with

Question 8: I remember _______ you somewhere but I’m sorry I forget your name.

A. meet

B. meeting

C. to meet

D. met 

Question 9: We’ll have to go without John if he _________ soon.

A. won’t arrive

B. will arrive

C. arrives

D. doesn’t arrive

Question 10: - "How are you feeling?"      

- "I've been better since the doctor _______."

A. has came

B. will come

C. had come

D. came

Question 11: Don’t be late for the job interview, _______ the employer will think you are a disorganised person. 

A. unless

B. otherwise

C. if not

D. or so

Question 12: By the time you come here tomorrow, the work ________.

A. will have been finishing

B. will be finishing

C. will have been finished

D. will be finished

Question 13: I live in a pleasant room _________ a big vegetable garden.

A. to overlook

B. overlooked

C. which overlooking

D. overlooking

Question 14: Although the professor gave ________ directions for the research paper, I was still confused.

A. define

B. definite

C. definitely

D. definition

Question 15: “Play Date” was not a very popular song when it was first recorded, but now it's starting to _____.

A. go on

B. keep on

C. stay on

D. catch on

Question 16: She has _________  an important distinction between mental and physical illnesses.

A. drawn

B. planned

C. done

D. taken

Question 17: UNICEF supports and funds for the most disadvantaged children all over the world.

  A. presents

B. assists

C. offers

D. provides

Question 18: We have made careful preparations to welcome the _________ from 40 countries.

A. acquaintances

B. attendants

C. delegates

D. hosts

Question 19: A good stereo system doesn't have to cost ________ and _______. You can find one at a reasonable price.

A. an arm - a leg

B. a hand - a leg

C. a finger - a toe

D. a hand - a foot

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 

Question 20:  The cultural life of New Orleans is a synthesis of contributions by both the black and the white. 

A. product

B. demonstration

C. reflection

D. combination 

Question 21: The climate change is said to be the result of not only natural causes but also human activities. Furthermore, the rate of change is becoming alarmingly rapid. 

A. disapprovingly

B. disappointingly

C. surprisingly

D. worryingly 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 

Question 22: Those heavy users of Facebook lifestyle apps will soon be able to share more information with their friends that will gain more engagement. 

A. joyfulness

B. disinterest

C. pleasure

D. assignation 

Question 23: I’ve worked with her for donkey’s years but I still don’t know how to use this photocopier.

A. for a short time

B. from time to time

C. from the beginning

D. for good and all

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges. 

Question 24: Mrs Brown and Mr Beckham are talking in the dining-room.

- Mrs Brown: “Make yourself at home.”

- Mr Beckham: “________”

A. It doesn’t matter.

B. That’s OK. Don’t worry!

C. You can come any time.

D. It’s very kind of you. Thanks.

Question 25: Mary is talking to a passenger in front of her.

- Mary: “Would you mind putting my case on the rack?”

- The passenger: “_________”

A. Not at all. There you are.

B. Yes. It’s right.

C. It’s very kind of you to say so.

D. Whatever you want!

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

MENTORING

Many adults in America and increasing numbers elsewhere take part in mentoring schemes. A mentor is an adult who provides support and friendship to a young person. There are (26) ________ different ways of mentoring: passing on skills, sharing experiences, offering guidance. Sometimes the most helpful thing is just to listen. Mentoring is open to any body - no particular (27) ________ experience is required, just a desire to make a difference to the life of a young person (28) _________ needs help. This may seem a difficult thing at first, but many people find they have a real talent for it. 

The support of a mentor can play an important role in a child’s development and can often make up for a lack of guidance in a young person’s life. It can also improve young people’s attitude towards society and build up their confidence in dealing with life challenges. For the mentor, it can be incredibly rewarding to know that they have had a significant (29) ________ on a child and helped to give them the best possible chance in life. (30) _______, it is not only adults who are capable of taking on this role. There is now an increasing demand for teenagers to mentor younger children, for example by helping them with reading or other school work. 

Question 26: A. number

B. numerate

C. numerous

D. numerable

Question 27: A. trained

B. expert

C. professional

D. skilled 

Question 28: A. whose

B. what

C. whom

D. who

Question 29: A. influence

B. result

C. factor

D. change

Question 30: A. Likewise

B. Indeed

C. Meanwhile

D. Instead

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. 

   A pioneer leader for women’s rights, Susan Anthony became one of the leading women reformers of the 19th century. In Rochester, New York, she began her first public crusade on behalf of temperance, the habit of not drinking alcohol. The temperance movement dealt with the abuses of women and children that suffered from alcoholic husbands. Also, she worked tirelessly against slavery and for women’s rights. Anthony helped write the history of woman suffrage.

   At the time Anthony lived, women did not have the right to vote. Because she voted in the 1872 election, a US official arrested Anthony. She hoped to prove that women had the legal right to vote under the provisions of the 14th and 15th Amendments to the Constitution. At her trial, a hostile federal judge found her guilty and fined her $100, which she refused to pay.

   Anthony did not work alone. She worked with reformers of women’s rights such as Elizabeth Cady Stanton and Amelia Bloomer. Susan worked for the American Anti-Slavery Society with Frederick Douglas, a fugitive slave and black abolitionist.

   On July 2nd 1979, the US Mint honored her by issuing the Susan Anthony dollar coin. Although Anthony did not live to see the fruits of her efforts, the establishment of the 19th Amendment is indebted to her efforts, according to US historians.

Question 31: What is the main idea of the passage?

A. Slavery was one of Susan Anthony’s causes.

B. Susan Anthony did not accept the use of alcohol.

C. Susan Anthony never gave up her struggle for all people’s freedom.

D. Reformers do not always see the results of their efforts.

Question 32: The word “that” in paragraph 1 refers to _________.

A. temperance movement

B. women and children 

C. public crusade

D. women reformers 

Question 33: According to the passage, Anthony advocated all of the following statements EXCEP _______.

A. slavery should be abolished.

B. women are citizens and should have the right to vote

C. employers should provide childcare for female employees

D. alcohol should be prohibited because of the abuse it causes

Question 34: In which of the following ways did the US Mint honor her life’s work?

A. The Susan Anthony stamp was issued.

B. The Susan Anthony dollar coin was issued.

C. The Susan Anthony Memorial Park was built.

D. Susan Anthony dolls were created.

Question 35: The word “indebted” in paragraph 4 is closest in meaning to  _________.

A. meaningful

B. respectful

C. worshipful

D. grateful

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

    In December 2019, a number of pneumonia cases were reported in Wuhan, eastern China. The pneumonia is associated with a new type of coronavirus. This virus has now spread to other cities in China. There have also been cases in other countries around the world. Coronaviruses get their names because they look like crowns under the microscope. This group of viruses causes diseases in humans and other animals, including pigs and chickens. It is thought that the new coronavirus outbreak started in a market in Wuhan, which sold meat and live animals. Scientists say that the virus is not closely related to any human virus currently known. The World Health Organization has told countries around the world to track respiratory infections in their populations. There is currently no vaccination against the corona virus.

    The Wuhan coronavirus outbreak is similar to the 2002-03 epidemic of SARS coronavirus. This outbreak, which started in south China, spread to 37 countries, causing 8,098 people to become ill and 774 to die. Nearly 10% of people who were infected with SARS died. The deadly nature of the disease, the frequent human-to-human spread, and infection of hospital staff contributed to the seriousness of the outbreak. SARS was traced to several types of wild animals, which were sold as food in markets. The infected animals had no symptoms. The outbreak was stopped by closing markets and killing animals, and by treating and isolating patients. SARS has not been seen since 2003 and it is thought that the virus has now disappeared.

    There are seven coronaviruses known to infect people, including the new Wuhan coronavirus and SARS. Other human coronaviruses are those that cause the common cold, as well as the deadly MERS virus. MERS is a common cold virus that often jumps from camels to humans in the Middle East. It can cause severe pneumonia in people and spread from person to person. MERS was identified in 2012 and continues to be a significant problem in the Middle East. Nearly 2,500 cases of MERS have been identified, causing 858 deaths. 

    How the new Wuhan coronavirus came to be in humans, and how closely it resembled the SARS outbreak will be a focus of ongoing research. Outbreaks of new viruses, such as the Wuhan coronavirus, are a reminder of the need to invest in research in virus biology and evolution, how viruses infect and interact with human cells, and most importantly, to identify safe and effective drugs to treat or vaccines to prevent serious disease.

Question 36: Which of the following best serves as the title for the passage?

A. Coronavirus - the situation today

B. Coronavirus - lessons from the past

C. Coronavirus - what will future bring about?

D. Coronavirus - success and failure

Question 37: The word “track” in paragraph 1 is closest in meaning to _________

A. chase

B. follow

C. monitor

D. watch 

Question 38: According to paragraph 2, all of the following measures were applicable to bring SARS spread under control EXCEPT _______

A. keeping sick people in quarantine.

B. calling a halt to the markets.

C. killing animals with infected symptoms.  

D. treating patients with lung cancer.

Question 39: The word “it” in paragraph 3 refers to_________

A. SARS coronavirus

B. MERS coronavirus

C. Wuhan coronavirus

D. Covid-19

Question 40: The word “resembled” in paragraph 4 can substitute for _________

A. was similar to

B. looked like

C. duplicated

D. took after

Question 41: Which statement is TRUE, according to the passage?

A. Coronaviruses cause diseases only in humans.

B. The origin of new coronavirus is unknown recently.

C. On average, nine out of ten SARS victims could not survive. 

D. Not all coronaviruses known to infect people started in China

Question 42: We can infer from the passage that_________

A. The research in virus biology has not been properly taken care of.

B. Vaccines to prevent the new coronavirus has now been invented.

C. WHO failed to warn the world of this new infectious disease.

D. Coronaviruses have been named after the princesses wearing crowns. 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. 

Question 43: The accountant and secretary of the company have gone on vacation since Monday

A. The accountant

B. have gone

C. on vacation

D. since Monday

Question 44: At Lincoln High school, vandalism can result in suspension or even being expelled from school.

A. vandalism

B. result in

C. or

D. being expelled

Question 45: I had an all-expenses-paid business journey to Hong Kong last May, which was wonderful!

A. had

B. all-expenses-paid

C. business journey

D. which

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions. 

Question 46: The number of people who died of COVID-19 exceeded their expectations.

A. Fewer people infected with COVID-19 died than they expected.

B. Not as many people infected with COVID-19 died as they expected.

C. More people infected with COVID-19 died than they expected.

D. They expected that more people infected with COVID-19 died. 

Question 47: "Let's go for a walk. We've been working all day,” said Joanna.

A. Joanna suggested going for a walk because they had been working all day. 

B. Joanna insisted on going for a walk because they had been working all day. 

C. Joanna suggested going for a walk because they have been working all day.

D. Joanna insisted to go for a walk because they had been working all day. 

Question 48: I will probably do well in my next English test.

A. I will have to do well in my next English test.

B. I must do well in my next English test.

C. I will definitely do well in my coming English test.

D. I might do well in my coming English test.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions. 

Question 49: Women have to do too much housework. They will be exhausted.

A. If women have to do too much housework, they will be exhausted.

B. Unless women have to do too much housework, they will be exhausted.

C. As long as women don’t have to do too much housework, they will be exhausted.

D. In case women have to do too much housework, they won’t be exhausted.

Question 50: Rita had an intense headache all morning. She smiled and remained alert throughout the meeting.

A. Having had an intense headache all morning, Rita smiled and remained alert throughout the meeting.

B. So as to have an intense headache all morning, Rita smiled and remained alert throughout the meeting.

C. Because Rita had an intense headache all morning, she smiled and remained alert throughout the meeting.

D. Rita had an intense headache all morning, yet she smiled and remained alert throughout the meeting.

THE END

Vậy là Đọc tài liệu đã tổng hợp giúp các em một đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh khá hay của Liên trường THPT Nghệ An lần thi thử thứ hai. Hãy thử sức làm đề thi trong 60 phút và thử so sánh đối chiếu với đáp án chính thức bên dưới em nhé!

 - Xem thêm các tài liệu đề thi thử thpt quốc gia 2020 các môn khác nữa em nhé! - 

Đáp án

Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a
1 C 11 B 21 D 31 C 41 D
2 C 12 C 22 B 32 B 42 A
3 B 13 D 23 A 33 C 43 B
4 A 14 B 24 D 34 A 44 D
5 C 15 D 25 A 35 D 45 C
6 A 16 A 26 C 36 B 46 C
7 C 17 D 27 C 37 C 47 A
8 B 18 C 28 D 38 D 48 D
9 D 19 A 29 A 39 B 49 A
10 D 20 D 30 B 40 A 50 D

-/-

Đọc tài liệu vừa gửi đến các em đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh của Liên trường THPT Nghệ An. Các em có thể tham khảo thêm đề thi thử THPT Quốc Gia môn Anh 2020 của các tỉnh khác trên cả nước đã được chúng tôi cập nhật liên tục.

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh trường THPT Thị xã Quảng Trị lần 2

Đáp án đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh của trường THPT Thị xã Quảng Trị lần 2 giúp các em học sinh 12 tham khảo.

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh lần 2 Chuyên KHTN (có đáp án)

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh có đáp án lần thứ 2 của trường THPT Chuyên KHTN (Hà Nội) dành cho các em học sinh 12 tham khảo.

Đề thi thử tốt nghiệp THPT môn Anh năm 2020 lần 2 Chuyên Phan Ngọc Hiển

Xem ngay đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh có đáp án lần thứ 2 của trường THPT Chuyên Phan Ngọc Hiển (Cà Mau) dành cho các em học sinh 12 tham khảo.

Back to top
Fanpage Đọc tài liệu