Đề thi môn tiếng anh thi thử THPT Minh Khai, Hà Tĩnh năm 2018

Chia sẻ miễn phí mã đề thi 101 đề Tiếng Anh thi thử trung học phổ thông năm 2018 trường THPT Minh Khai, sở giáo dục và đào tạo tỉnh Hà Tĩnh (có kèm đáp án tham khảo).

Đề thi thử môn Tiếng Anh lớp 12 THPT của trường phổ thông trung học Minh Khai, tỉnh Hà Tĩnh năm 2018

SỞ GD - ĐT HÀ TĨNH
THPT NGUYỄN THỊ MINH KHAI

Đề thi có 05 trang

ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA LẦN 1
NĂM HỌC 2017 - 2018
Môn thi: Tiếng Anh

Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian phát đề

                  Mã đề 101

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 1: A. helped                  B. booked                  C. kissed                D. waited

Question 2: A. educate                B. eliminate               C. certificate           D. dedicate

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 3: A. entrance               B. machine                  C. rubber              D. instance

Question 4: A. mathematics         B. biology                    C. experiment       D. philosophy

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: Someone who is_____ is hopeful about the future or the success of something in particular.

A. powerful                       B. optimistic                       C. stagnant                     D. pessimistic

Question 6. Does it _____ any difference to you where we go for dinner?

A. take                              B. do                                 C. make                           D. go

Question 7: My mother used to be a woman of great_____, but now she gets old and looks pale.

A. beauty                          B. beautiful                        C. beautifully                   D. beautify

Question 8: ________ , an organism must be able to adapt to changing factors in its environment.

A. If survival                      B. For surviving                C. It survives                   D. To survive

Question 9: I _____ a terrible accident while I on the beach.

A. see / am walking           B. saw / was walking       C. was seeing walked      D. have seen/ were walking

Question 10. These two boys look identical. They ____ twins.

A. must have been           B.must be                         C. should be                     D. should have been

Question 11:______, the less polluted the environment will be.

A. The more polluted landfills will be                                                        B. The more landfills are there
C. The less landfills are polluted                                                               D. The fewer landfills we have

Question 12: George told Mary that he ____ the film three times.

A. had seen                     B. saw                               C. have seen                     D. sees

Question 13: He _____ a soldier three years ago.

A. is said to be               B. was said being               C. was said have been       D. is said to have been

Question 14: John lost the _________ bicycle he bought last week and his parents were very angry with him because of his carelessness.

A. beautiful Japanese blue new                               B. new beautiful blue Japanese
C. beautiful new blue Japanese                               D. Japanese beautiful new blue

Question 15: He is coming ____ a cold after a night out in the rain.

A. away from                  B. down with                  C. across with                    D. up with

Question 16: Will you take care ____ my little dog when I am business?

A. through away             B. about/ at                     C. for over                         D. of/ on

Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 17: "Would you mind turning down your stereo?"

A. I'm really sorry! I'm not paying attention                                               B. Yes, I do
C. Oh! I'm sorry! I didn't realize that                                                          D. No. I don't

Question 18: Mr. Black: "What a lovely house you have!" Mr John:

A. No problem                                            B. Thank you. Hope you will drop in.
C. Of course not, it's not costly                  D. I think so.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 19: Physical therapists help patients relearn how to use their bodies after disease or injure.
                                                                                 A                 B                         C                         D

Question 20: Establishing in 1984 for students who wanted to study art and music subjects, LaGuardia was the first                                      A                               B                                                                                                    C

public school of its kind.
                            D
Question 21: I found my new contact lenses strangely at first, but I got used to them in the end.
                                         A                                    B                                 C                         D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: His physical conditions was no impediment to his career as a violinist.

A. help                            B. impatience                            C. hindrance                              D. impossibility

Question 23: I'm sorry I can't come out this weekend – I'm up to my ears in work.

A. very busy                    B. very bored                            C. very scared                            D. very idle

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 24: He decided not to buy the fake watch and wait until he had more money.

A. authentic                          B. forger                                  C. original                                D. faulty

Question 25: The consequences of the typhoon were disastrous due to the lack of precautionary measures.

A. damaging                        B. beneficial                            C. severe                                  D. physical

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: Had Kathy studied hard, she would have passed the examination.

A. Kathy knew that she would succeed in the examination.
B. But for her hard study, Kathy would have succeed in the examination.
C. Kathy studied very hard but she did not succeed in the examination.
D. Kathy did not study hard, so she failed.

Question 27: As soon as he approached the house, the policeman stopped him.

A. No sooner had he approached the house than the policeman stopped him.
B. Hardly had he approached the house than the policeman stopped him.
C. No sooner had he approached the house when the policeman stopped him.
D. Hardly he had approached the house when the policeman stopped him.

Question 28: The leader of the group came up with the best solution to the problem.

A. The leader of the group could solved the problem easily.
B. No one could solve the problem except the leader of the group.
C. The best solution to the problem was thought of by the leader of the group.
D. The best solution to the problem was carried out by the leader of the group.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: Vietnam exports a lot of rice. It is grown mainly in the south of the country.

A. Vietnam exports a lot of rice which grown mainly in the south of the country.
B. Vietnam exports a lot of rice, that is mainly grown in the south of the country.
C. Vietnam exports a lot of rice grown mainly in the south of the country.
D. Vietnam, which is grown mainly in the south of the country, exports a lot of rice.

Question 30: Put your coat on. You will get cold.

A. You will not get cold unless you put your coat on.
B. Put your coat on, otherwise you will get cold.
C. It is not until you put your coat on that you will get cold.
D. You not only put your coat on but also get cold.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or Don your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

The combination of music and study has long been a source of disagreement between adults and children. Parents and teachers alike maintain that silence is important when learning, (31) ..... youngsters insist that their favourite sounds help them concentrate.

Now a study shows the grown-ups have been right all along. Psychologists in Florida tested how fast students wrote essays with and without music in the (32) ....... They found that the sounds slowed progress down by about sixty words per hour. 'This demonstrates clearly that it is difficult to cope with listening and writing at the same time,' said Dr Sarah Randall. She also(33) ....... to conclusion that it is a myth that instrumental music is less distracting that vocals. 'All types of music had the same effect,' she said in her report. 'One's ability to pay attention and write fluently is likely to be disturbed( 34)..... both vocal and instrumental music,' she added.

Dr Randall claimed the research demonstrated that the idea that music could improve performance was wrong. 'Writing and essay is a complex task. You are recalling information and putting it in order. An additional stimulus in the form of music is bound to distract. But music is not the only distractor. What is (35)...... worrying is that more and more teenagers are studying in front of the television.

Question 31: A. whereas               B. unlike               C. besides              D. despite

Question 32: A. setting                  B. background      C. surrounding       D. circumstances

Question 33: A. reached               B. drew                  C. arrived               D. came

Question 34: A. by                        B. in                       C. for                      D. from

Question 35: A. partly                   B.largely                C. particularly         D. mainly

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

Around 365 B.C, in ancient Greece, the great teacher Plato told a story about a place called Atlantis. Plato described Atlantis as a continent in the Atlantic Ocean. He said it had been the home of powerful people who were destroyed when the continent was swallowed by the sea.

Ever since Plato's time, people have wondered if the story about Atlantis was really true. Was there ever such a place as Atlantis? During the Middle Ages, many people believed in the legend of Atlantis. Some men even made voyages to find the "lost continent". Later, most people believed Atlantis to be just a myth. Scientists could find to no evidence to show that such a place had ever existed.

Ideas change in time, however, for now some scientists think that Atlantis might have been a real place. A Greek professor has offered a new theory. He says that Atlantis was not a continent in the Atlantic Ocean an island called Thera in the Aegean Sea. The professor says that 3500 years ago much of Thera collapsed into the sea a volcano erupted. He thinks that before the explosion Thera had been the home of people called Mino ans. The Minoans were sea traders who ruled the Aegean Sea from 2000 B.C. to 1250 B.C.

Scientists who have come to investigate Thera have found an accident city buried beneath volcanic ash and stone. It appears that the people who lives in the city had an advanced civilization. They were probably Mimo ans.

Is there the "lost continent" of Atlantis? No one may ever know for certain. Atlantis may remain a riddle without an answer.

Question 36: The word in paragraph 3 that means "fell down" is _____.

A. collapsed                     B. existed                    C. erupted                   D. rode

Question 37: A lot of people in the Middle Ages

A. thought that Atlantis was only a myth.
B. found some evidence about the "lost continent"
C. made voyage to visit Atlantis
D. believed in the existence of Atlantis

Question 38: Who were the ancient Minoans?

A. scientists                    B. sea traders                  C. teachers                  D. Greek professors.

Question 39: The word "explosion" in paragraph 3 can be replaced by

A. investigation.              B. invasion                        C. excursion                D. eruption

Question 40: Why did Thera collapse into the sea?

A. A volcano erupted                                                      B. Stones buried it
C. Noone believed it                                                       D. Thera was lower land

Question 41: Which statement seems true for the passage?

A. Plato was a Greek teacher who lived in Atlantis.
B. There are different theories about Atlantis.
C. There are no different theories about Atlantis.
D. Everyone knows where the lost continent is.

Question 42: What is the best title for this passage ?

A. Atlantis       B. Searches of scientists          C. The Search of a Lost continent        D. Legend of Atlantis.

Read the passage and mark A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50.

Native Americans probably arrived from Asia in successive waves over several millennia, crossing a plain hundreds of miles wide that now lies inundated by 160 feet of water released by melting glaciers. For several periods of time, the first beginning around 60,000 BC. and the last ending around 7,000BC., this land bridge was open. The first people travelled in the dusty trails of the animals they hunted. They brought with them not only their families, weapons, and tools but also a broad metaphysical understanding, sprung from dreams and visions and articulated in myth and song, which complemented their scientific and historical knowledge of the lives of animals and people. All this they shaped in a variety of languages, bringing into being oral literatures of power and beauty.

Contemporary readers, forgetting the origins of western epic, lyric, and dramatic forms, are easily disposed to think of "literature only as something written. But on reflection it becomes clear that the more critically useful as well as the more frequently employed sense of the term concerns the artfulness of the verbal creation, not its mode of presentation. Ultimately, literature is aesthetically valued, regardless of language, culture, or mode of presentation, because some significant verbal achievement results from the struggle in words between tradition and talent. Verbal art has the ability to shape out a compelling inner vision in some skillfully crafted public verbal form.

Of course, the differences between the written and oral modes of expression are not without consequences for an understanding of Native American literature. The essential difference is that a speech event is an evolving communication, an "emergent form", the shape, functions, and aesthetic values of which become more clearly realized over the course of the performance. In performing verbal art, the performer assumes responsibility for the manners as well as the content of the performance, while the audience assumes the responsibility for evaluating the performer's competence in both areas. It is this intense mutual engagement that elicits the display of skill and shapes the emerging performance. Where written literature provides us with a tradition of texts, oral literature offers a tradition of performances.

Question 43: According to the passage, why did the first people who came to North America leave their homeland?

A. They were hoping to find a better climate.
B. They were seeking freedom.
C. They were following instructions given in a dream.
D. They were looking for food.

Question 44: The phrase "are easily disposed" is closet in meaning to

A. demonstrate reluctance
B. readily encourage others
C. have a tendency
D. often fail

Question 45: The word "Ultimately" is closet in meaning to

A. frequently                  B. normally                     C. in the end                   D. whenever possible

Question 46: The word "compelling" is closet in meaning to

A. joyous                       B. intricate                      C. competing                   D. forceful

Question 47: What is the main point of the second paragraph ?

A. Oral narratives are a valid form of literature.
B. Public performance is essential to verbal art.
C. Native Americans have a strong oral tradition in art.
D. The production of literature provides employment for many artists.

Question 48: According to the passage, what responsibility does the audience of a verbal art performance have?

A. They provide financial support for performances
B. They judge the quality of the content and presentation
C. They participate in the performance by chanting responses.
D. They determine the length of the performance by requesting a continuation.

Question 49: Which of the following is NOT true of the Native American literature discussed in the passage?

A. It involves acting                                           B. It has ancient origins
C. It has a set form                                            D. It expresses an inner vision.

Question 50: What can be inferred from the passage about the difference between written and oral literature?

A. Written literature reflects social values better than oral literature does.
B. Written literature involves less interaction between audience and creator during the creative progress than oral literature does.
C. Written literature usually is not based on historical events, whereas oral literature is.
D. Written literature is not as highly respected as oral literature is.


----------- THE END ----------

Tham khảo thêm đáp án gợi ý ngay bên dưới để tự đánh giá hiệu quả ôn tập của mình và có định hướng bổ sung, củng cố kiến thức cho phù hợp nhé !

 

học sinh ôn tập môn tiếng anh thi thpt quốc gia 2018
 

Đáp án tham khảo mã đề 101

Câu Đáp án Câu Đáp án Câu Đáp án Câu Đáp án Câu Đáp án
1 D 11 D 21 B 31 A 41 B
2 C 12 A 22 C 32 B 42 C
3 B 13 D 23 A 33 D 43 D
4 A 14 C 24 A 34 A 44 C
5 B 15 B 25 B 35 C 45 C
6 C 16 D 26 D 36 A 46 D
7 A 17 C 27 A 37 D 47 A
8 D 18 B 28 C 38 B 48 B
9 B 19 D 29 C 39 D 49 C
10 B 20 A 30 B 40 A 50 B

 

Nội dung trên có thể chỉ thể hiện một phần hoặc nhiều phần trích dẫn. Để có đầy đủ, chi tiết và đúng định dạng, bạn vui lòng TẢI VỀ Đề thi môn tiếng anh thi thử THPT Minh Khai, Hà Tĩnh năm 2018 để xem ở dưới đây
Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh tỉnh Cà Mau (có đáp án)

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2020 của tỉnh Cà Mau để ôn luyện và kiểm tra kiến thức môn học tốt nhất em nhé!

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh trường THPT Thị xã Quảng Trị lần 2

Đáp án đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh của trường THPT Thị xã Quảng Trị lần 2 giúp các em học sinh 12 tham khảo.

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh lần 2 Chuyên KHTN (có đáp án)

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2020 môn Anh có đáp án lần thứ 2 của trường THPT Chuyên KHTN (Hà Nội) dành cho các em học sinh 12 tham khảo.

Back to top
Fanpage Đọc tài liệu