Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 9 tỉnh Đồng Nai năm 2019 - có đáp án

Xuất bản ngày 04/05/2019 - Tác giả:

Đáp án đề thi học kì 2 môn tiếng anh lớp 9 mã đề 01 do Sở GD&ĐT Đồng Nai ra đề làm tài liệu ôn tập thi vào 10 môn tiếng anh vô cùng hữu ích

Mục lục nội dung

Để giúp các em luyện thi vào 10 môn tiếng anh tốt hơn thì Đọc xin gửi tới các em tham khảo mẫu đề thi học kì 2 tiếng Anh của tỉnh Đồng Nai giúp các em luyện tập các dạng câu hỏi thường gặp nhé:

Đề thi
học kì 2 môn tiếng Anh lớp 9 tỉnh Đồng Nai

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐỒNG NAI

ĐỀ CHÍNH THỨC

ĐỂ KIỂM TRA HỌC KỲ II LỚP 9 NĂM HỌC 2018 - 2019

Môn: Tiếng Anh

Thời gian: 60 phút

Write the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. 

1. I suggest  ____  a shower instead of having a bath.

A. take

B. to take

C. taking

D. takes

2. Please  ____  the gas stove. I want to cook my lunch.

A turn on

B. turn off

C. look after

D. look for

3. Mount Kilauea, a volcano in Hawaii  ____  again in 2018.

A. erupted

B. died

C. passed

D. hit

4. Mai speaks English ____ after she lived in England for several months.

A. natural

B. nature

C. unnatural

D. naturally

5. The weather was very nice, ____ we decided to have dinner in the garden.

A. so

B. and

C. but

D. or

6. ____ save money to help the poor?

A. What about

B. Let's

C. I suggest

D. Why don't we

7. The girl ____ is crying is Ann's cousin.

A who

B. whom

C. which

D. whose

8. If we go on littering, the environment ____ extremely polluted.

A will be

B.is

C. would be

D. are

9. Choose the word which is opposite in meaning to the underlined word in the following sentence:

A young pilot and his plane disappeared after sighting a UFO.

A. happened

B. appeared

C. looked up

D. occurred

10. English is such a(n) ____ language that learning it well brings students great advantages.

A. national

B international

C. nationalize

D.nations

11. Mindy: I think we should put the garbage bins around the schoolyard.

Jenny: ________

A. That's a good idea.

B. Great! Let's do that.

C. Alright

D. All are correct.

12. To the one ____ feelings for me are so strong that the word love can't describe them.

A. who

B. whom

C. which

D. whose

Write the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

13.

A. played 

B. waited

C. wanted

D. intended

14.

A pilot

B. scientist

C. prohibit

D. environment

15.

A suggests

B. stops

C. surfs

D. grows

Write the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

16. A, standard

B. ancient

C. typhoon

D. tidal

17. A celebrate

B. organize

C. minimize

D. remember

Put the following sentences in the correct order to make a complete dialogue. By the number, write letter A, B, C, D, E, F, G on your answer sheet.

0. E

18. ________

19. ________

20. ________

21. ________

22. ________

23. ________

A. We need three eggs, , some butter, some sugar, and a packet of flour. There aren't any bananas here.

B. Oh no, we haven't got any food in the house.

C. What will we buy, mom?

D. That's a good idea. Have we got any eggs?

E. Mum, can I make a cake for Dad?

F. Don't worry. Let's go shopping.

G. Can I get some apples instead, mom?

Put the interchange given in the box into the correct positions in the conversation below. There is ONE EXTRA ANSWER. By the number, write letter A, B, C or Don your answer sheet.

A. Yes, that sounds like a good idea.

B. What else would you do?

C. Don't forget that it is very cold in Da Lat in January.

D. What would you do if you could go to Da Lat?

E. How are you going to travel to Da Lat?

Andy: I wish I could go to Da Lat.

Jessica: (24) ____________

Andy: I don't mind, I have lots of warm clothes.

Jessica: (25) ____________

Andy: I would go to the night market and the Zoodoo.

Jessica: (26) ____________

Andy: I would go to a mountain top and admire the view.

Jessica: (27) ____________

Read the following passage and write the letter A, B, C, or D on vour answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Air pollution is a (28) _______of ill health in human beings. In a lot of countries, there are laws limiting the amount of smoke (29) _______factories can produce.  (30)_______ there isn't enough information on the effects of smoke in the atmosphere, doctors have ( 31 ) _______ that air pollution causes lung diseases. The gases from the exhaust fumes of cars have also (32)____ air pollution in most cities. The lead in petrol produces a (33)____  gas which often collects in busy streets surrounded by high buildings. Children who (34)____  in areas where there is a lot of lead in the atmosphere cannot think as ( 35)____  as other children and are clumsy when they use their hands.

28. A reason      B cause     C. effect         D. effort

29. A.which B. who C. whom D. whose

30. A. And        B. As     C. Because          D Although

31. A. said      B. told          C. asked          D. proved

32. A increased B. decreased C. minimized D. sent

33. A. poison       B. poisonous      C. poisoned    D. poisonously

34. A. stay        B. live      C. come      D. work

35. A. quick       B. quicker        C. quickly       D. quickest

Read the following passage and write the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Christmas is the most important annual festival in both Britain and North America. In its origins, it combines the Christian celebration of the birth of Christ, on 25 December, with the ancient tradition of a winter feast during the darkest period of the year.

On Christmas day itself, there is usually a celebration with family and friends, which includes a special Christmas meal of roast goose or turkey followed by Christmas pudding which is soaked in brandy and set alight. The table is specially decorated, usually with Christmas crackers, 'containing paper hats, riddles and other novelties. Port and nuts are often served after the meal. Other Christmas foods are mince pies and a special Christmas cake, a fruit-cake covered in marzipan and icing. Many people listen to the message broadcast by the Queen to people in Britain and the Commonwealth on Christmas day. The following day is called Boxing Day. It was formally the day when servants were given their "Christmas box”, a gift or money from their employer. Many households still give Christmas boxes to the people who deliver their post, milk, newspapers, etc.

36. The word "feast" is closest in meaning to

A. a giant monster

B. a special meal

C. a big person

D. a huge castle

37. In its origin, Christmas is held to celebrate_

A. the birth of Christ

B. the ancient tradition of a winter feast

C. December

D. Both A and B

38. On Christmas day, the table is usually decorated with

A. port and nuts

B. roast goose or turkey, Christmas pudding

C. Christmas crackers

D. mince pies and a special Christmas cake

39. On Christmas Day, who delivers the message to people in Britain and the Commonwealth?

A. Servants

B. The Queen

C. Employers

D. Christ

40. When is the Boxing Day?

A. On 25th December

B. On Christmas Eve

C. On 26th December

D. On Christmas Day

Rewrite the sentences, beginning as shown, so that the meanings stay the same. By the number, write complete sentences on your answer sheet. 

41. She behaves badly, so everyone hates her.

As _______________________

42. Mr. Minh was very tired, but he tried to finish the work.

Although Mr. Minh _________________________

43. He can't buy a bike because he doesn't have enough money.

If he _________________________

44. We used the map. My sister drew the map for us.

We used the map which _________________________

45. I think we should use energy-saving bulbs.

Let's ________________________

Solar energy is important to our lives nowadays. Write a paragraph within 70-80 on your answer sheet about the benefits of solar energy. You can use these cues or your own ideas. 

- be a completely renewable resource

- be the cleanest, the cheapest and the most effective energy up to now

- provide more than enough energy to meet the whole world's energy needs

- not release harmful gas into the atmosphere

- reduce electricity bill and save money and the environment.

The end

Đáp án đề thi học kì 2 môn tiếng Anh mã đề 01 lớp 9 Đồng Nai năm 2019

1. C

2. A

3. A

4. D

5. A

6. D

7. A

8. A

9. B

10. B

11. D

12. D

13. A

14. C

15. D

16. C

17. D

18. D

19. B

20. F

21. C

22. A

23. G

24. C

25. D

26. B

27. A

28. B

29. A

30. D

31. D

32. A

33. B

34. B

35. C

36. B

37. D

38. C

39. B

40. C

41. she behaves badly, everyone hates her.

42. was very tired, he tried to finish the work.

43. had enough money, he could buy a bike .

44. my sister drew for us .

45. use energy-saving bulbs.

Ngoài ra còn đáp án 3 mã đề còn lại như sau:

Mã đề 02

đáp án mã đề 02 tiếng anh thi học kì 2 đồng nai 2019

Mã đề 03


đáp án mã đề 03 tiếng anh thi học kì 2 đồng nai 2019

Mã đề 04

đáp án mã đề 04 tiếng anh thi học kì 2 đồng nai 2019

Trên đây là đề thi học kì 2 môn tiếng anh lớp 9 tỉnh Đồng Nai năm 2019 và đáp án chi tiết giúp các em luyện tập, đừng quên tham khảo các mẫu đề thi thử vào 10 khác để ôn tập tốt nhất cho kì thi sắp tới em nhé!

Bạn còn vấn đề gì băn khoăn?
Vui lòng cung cấp thêm thông tin để chúng tôi giúp bạn
Hủy

CÓ THỂ BẠN QUAN TÂM