Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh tỉnh Quảng Trị 2018

Đáp án tham khảo môn Anh thi vào 10 tỉnh Quảng Trị năm 2018 (mã đề 100)

Xem thêm: Đáp án thi vào 10 môn Anh 2019 Quảng Trị

Đề thi vào lớp 10 môn Anh tỉnh Quảng Trị 2018

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

QUẢNG TRỊ

ĐỀ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT

Kỳ thi: Ngày 4 tháng 6 năm 2018

Môn thi: Tiếng Anh

Thời gian làm bài: 60 phút (không kể thời gian giao đề)

Mã đề 100:

SECTION 1. LISTENING

Thí sinh chi xem và làm bài nghe khi có yêu cầu của giám thị.

Bài nghe bao gồm 2 phần, mỗi phần nghe 2 lần, thí sinh có 30 giây để xem câu hỏi trước mỗi phần nghe.

Mở đầu và kết thúc bài nghe có tín hiệu nhạc

Thí sinh ghi đáp án theo yêu cầu vào phiếu làm bài thi.

Part 1: You will hear a teacher talking about a school trip. For each question, choose the right answer A, B or C.

Câu 1: When are they going to visit the film museum?

A. on Sunday.                             B. on Friday     C. on Saturday

Câu 2: What time will they have to leave?

A. at eight forty-five                                           B. at six forty-five                C. at ten forty-five

Câu 3: How Will they get there?

A. by bike                                                 B. by car                                      C. by bus

Câu 4: Where will they have lunch?

A. at school                           B. in the museum cafe.                                 C. in a restaurant

Part 2: You will hear a student telephoning a school. Listen and complete questions with NO MORE THAN TWO WORDS AND/OR A NUMBER.

INTERNATIONAL LANGUAGE SCHOOL

Next course begins:

Câu 5: Date:                                                 3rd............................................

Câu 6: Classes begin at:                              ................................................

Câu 7: Address:                                          ...............................London Road

Câu 8: Near:                                               ......................................................

SECTION II: USE OF LANGUAGE

Part 1: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Câu 9: He asked me who l                   an appointment with the next day.

A. will have                                 B. would have                        C. had                                      D. have

Câu 10: I enjoy                     the whole vacation on the island with my family.

A. to spend                                 B. spend                                C. spending                             D. spent 1

Câu 11: What do you think of the newly discovered cave? -

A. Never mind                            B. By the way                       C. Oh, fantastic                         D. That's right

Câu 12: "Hi, Anna You are going to the park. Can i come too?                           

A. I see                                     B. Of course you can           C. Oh, I understand                   D. Well-done

Câu 13: Circle the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation

A. nuclear                                 B. earache                          C. earthquake                             D. clear

Câu 14: Tony is very interested                  learning Vietnamese and so am i.

A. at                                         B. in                                        C. of                                        D. on

Câu 15: Hung Why don't we hold a big party for our teachers on the 20th of November? Mai           

 A. Here you are.                     B. Good ideal                       C. No, thanks                            D. Yes, I'd love to

Câu 16: If a typhoon occurs, the market will be closed and no food will be                   

A. comfortable                         B. available                         C. convenient                             D. beautiful

Câu 17: it was his                 to take a nap after lunch.

A. hobby                                   B. work                                 C. habit                                     D. dream

Câu 18: Mr. West Hello. Can I help you? - Emma                   

A. I know it's difficult to remember                                                          B. Yes, It's on Saturday

C. Oh no, It's too expensive                                                                  D. Yes, please I'm looking for a book

Câu 19: It's very dark here. Do you mind if i                        the light?

A. go on                                           B. take off                      C. look for                D. tum on

Câu 20:                     the heavy rain, we enjoyed our picnic

A. Because                                   B. In spite                        C. Despite                 D. Although

Câu 21: Jack London,                is the author of the Call of the Wild, is a famous American writer.

 A. whose                                     B. whom                             C. that                     D. who

Câu 22: All the information we need                    tomorrow

A. has been provided                  B. will be provided             C. will provide          D. has provided

Câu 23:                Nga was tired, she finished washing the clothes for her mom

 A. So                                          B. But                                 C. Because              D. Although

Câu 24: He has a very good sense of                     He never gets lost

A. time                                      B. humor                           C. direction                 D.Style

Câu 25: If we                  to England this summer, we would have the chance to pick up a bit of English

A. go                                         B. have gone                       C. goes                     D. went

Câu 26: Which word has the different stress from the others?

A. happy                                  B. polluted                            C. ancient                      D. solar

Câu 27: The driving test was                    than i expected

A. as difficult                           B. most difficult                     C. more difficult              D. the most difficult

Part 2. Circle one mistake in the following sentences.

Câu 28: They have wrote (A) to (B) one another (C) for a long time (D).

Câu 29: He said (A) that he was nding his bike (B) on the way home (C) now (D).

Câu 30: The rock who (A) they found last week (8) may have landed (C) on Earth from the moon (D)

Câu 31: Remind (A) your brother (B) to keep (C) in touch for (D) me, will you?

Câu 32: If (A) I am (B) you, I would take (C) part in this competition (0)

SECTION III: READING COMPREHENSION.

Part 1. Read the letter and choose the best option( A, B, C or D) to complete ench gap from 33 to 37.

Dear Rob,

How are you? What have you been up to? Sorry I haven't written to you (33)              ages, but I've been really busy recently with end-of-term exams. You know what it's like! I've also been rehearsing for the Christmas show, which starts next week.

Guess what I'm in hospital. Don't panic. I'm not seriously ill. I tell off (34) ____________, I was playing tennis and broke my arm. Anyway, I'm only in for a day or two. Luckily my anjury won't stop me (35) ____________ in the show.

The family are all fine. Mom's been working really (36) ____________ She doesn't get home to late. Dad's bought a new car-well. I say "new", but actually it's about ten years old. Christ has got a new computer and spends (37)____________  of the time playing computer games.

Câu 33.  A from         B. at            C. for          D. since

Câu 34. A. how       B. when            C. where           D. what

Câu 35. A sing         B. sang           C. to sing           D. singing

Câu 36. A. quickly          B. badly          C. hard          D. fast

Câu 37: A. almost          B. number          C. a lots           D. most

Part 2: Read the passage and choose the best option (A, B, C or D) to complete cach question from 38 to 42.

Tiger Woods started playing golf when two years old. Now he is one of the most famous professional golfers in the world. Tiger is from the United States. His father is African-American and his mother is Thai. His real name is Eldrick, but everyone knows him as Tiger, the nickname his father gave him.

He started playing golf professionally in 1996, and won all four of the World Golf Championships before he turned 25. He holds the record as the youngest player ever to win all four of these championships. Although he has played on many great golf courses, one of Tiger's favorite places to play is Pebble Beach

Tiger became a role model at an early age. People look up to him, so he is very grateful. Because many people helped Tiger as a child, he wants to lend a hand to others now. Some people cannot play golf because of their ethnicity, while others do not have enough money. Occasionally, Tiger himself was prevented from playing golf. Because of this, he created the Tiger Woods Foundation to help make golf open to everyone. He likes to see diversity on the golf course, and he wants all children to play golf if they want to. Tiger is happy that many children now want to play golf because of him.

Ciu 38: What is the main idea of this reading?

A. Tiger's golf career.

B. Tiger's best teacher

C. Tiger's foundation.

D. Tiger's experience and opinions.

Câu 39: Which is true about Tigers parents?

A. Both of them are Asian

B. His father is famous

C. Neither of them plays golf.

D. One of them is not from America

Câu 40: What record does Tiger hold?

A. The player to finish a game of golf the fastest

B. The youngest to win four important championships.

C. The first African-American golfer.

D. The first golfer to turn professional as a teenager

Câu 41: Where does Tiger like to play golf?

A. The World Golf Championship.

B. Augusta.

C. Pebble Beach

D. The United States

Câu 42: What does the Tiger Woods Foundation do?

A. Makes golf courses

B. Helps kids to play golf.

C. Gives money to professional golfers.

D. Sells golf equipment.

SECTION IV: WRITING.

Part 1: Reorder the following words or phrases to make meaningful sentences.

Câu 43: that / in the countryside / has improved. All of us / life / are delighted
.........................................................................................................................

Câu 44: to learn / it / my brother / two hours/ English / every day. / takes​​​.........................................................................................................................

Câu 45: will die / enough water. / they / Plants /don't get / if
.........................................................................................................................

Câu 46: at the cinema / the film / arrived / By the time / had finished. / |
.........................................................................................................................

Part 2: Rewrite the following sentences beginning with the cues given.

Câu 47: “Turn off the faucets after using". said the mother.
The mother told ................. . ..................................

Câu 48: They have finished their French exercise since yesterday.
Their French exercise
................. . ..................................

Câu 49: I think you should hand in your homework on time
If I were you, ..... .......... .... ........ ....................

Câu 50: No boy in my class is more handsome than Ba.
Ba is ...............................................

----------- HẾT -----------

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Anh tỉnh Quảng Trị 2018

9 B 18 D 26 C 35 D
10 C 19 D 27 C 36 C
11 C 20 C 28 A 37 D
12 B 21 D 29 D 38 A
13 C 22 B 30 A 39 D
14 B 23 D 31 D 40 B
15 B 24 C 32 B 41 C
16 B 25 D 33 C 42 B
17 C 26 B 34 B    


Câu 43. All of us are delighted that life in the countryside has improved. 

Câu 44.It takes my brother two hours to leam English every day. 

Câu 45.Plants will die, if they don't get enough water. 

Câu 46.By the time we arrived at the cinema the fim had finished. 

Câu 47.The mother told her son to turn of the faucets after using. 

Câu 48.Their English exercise has been finished since yesterday. 

Câu 49.If I were you, I would hand in my homework on time. 

Câu 50.Ba is the most handsome in my class.

Back to top
Fanpage Đọc tài liệu