Đáp án đề thi Anh vào lớp 10 tỉnh An Giang 2018

Đọc Tài Liệu xin chia sẻ đến các em đề thi và gợi ý đáp án các câu trong đề thi Anh tuyển sinh vào lớp 10 năm 2018 của An Giang hôm nay

Xem ngayĐề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh tỉnh An Giang năm 2019

Đề thi chính thức môn Tiếng Anh tuyển sinh vào lớp 10 năm 2018 của An Giang 

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

AN GIANG

ĐỀ CHÍNH THỨC

(Gồm có 2 trang)

KỲ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT

Năm học 2018 - 2019

Khóa ngày: 2/6/2018

Môn thi: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài 60 phút (không kể thời gian phát đề)

MÃ ĐỀ: 001

Choose the word (A, B, C, D) whose underlined part is pronounced differently from the others (0.5 point)

Question 1 :

A. invited

B. needed

C. ended

D. liked

Question 2:

A. climate

B. ethnie

C. unit

D.city

Choose the word (A, B, C, D) whose main stress is placed differently from that of the others. (0.5 point)

Question 3:

A. likely

B. lovely

C.kiddy

D. apply

Question 4:

A. instruct

B. decide

C. contain

D. common

Choose the word/phrase (A, B, C, D) that best fits the space in each sentence. (2,5 points)

Question 5: Look! The boys_______ basketball in the school yard.

A. play

B. are playing

C. played

D. were playing

Question 6: A runny nose, sneezing and coughing are the _______ of common cold.

A. materials

B. measures

C. medicines

D. symptoms

Question 7: The toy _______  my father bought for my brother is very expensive.

A. who

B. whom 

C. which

D. whose

Question 8: The president is going to pay a state visit to Japan,_______ he?

A. does

B. doesn't

C. is

D. isn't

Question 9: Remember _______ the instruction carefully before you use it.

A. reading

B. to read 

C. read

D. for reading

Question 10: She has worked as a secretary she graduated from college.

A. before

B. since

C. when

D. until

Question 11. The boy's family is very poor. He has to go to school on foot. He wishes he _______ enough money to buy a bike.

A. has

B. will have

C. had

D. has had

Question 12: Did the Second World War last from 1939_______ 1945?

A. in

B. at

C. on

D. to

Question 13: It is very noisy. I can't hear what he is saying. Can you _______  the radio?

A. turn up

B. tum off

C. turn on

D. turn around

Question 14: Mai and Lan are attending a party

- Mai: "Would you like some more Coke?" - Lan: " _______ ."

A. I think so

B. I'm not sure

C. Yes, let's

D. Yes, please

Choose the underlined part (A, B, C, D) that needs correcting, (1.0 point)

Question 15: I have to (A) go to the deatist's  (B) because of  (C) I have a toothache (D).

Question 16: Alex Ferguson, that (A) is the most successful coach (B) in (C) Manchester United's history, underwent (D) an emergency operation last month.

Question 17: The (A) Caspian Sea, a salt lake(B), is the largest (C) than any other lakes(D) in the world.

Question 18: The woman said to (A) her son that he can(B) go out when (C) he finished all his homework.(D)

Give the correct form of the word given in each sentence. (1.0 point)

Question 19: Lam will try to have a big _______ of stamps.          (collect)

Question 20: This bus is used for _______ students to school.           (takes)

Question 21: An _______film will help you feel less depressed.               (interest)

Question 22: Ha Noi and areas to the north will be_______tomorrow.                 (sun)

Read the following passage and mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks (1.0 point)

The Mekong River The Mekong River, (23) _______ Southeast Asia, is the world's \(12^{th}\)-Longest river and the \(7^{th}\)-longest in Asia. It's about 4.350 kilometres (24)_______ and flows through six countries, including China, Myanmar, Laos, Thailand, Cambodia anh Vietnam. When flowing into Vietnam, the Mekong River is also called Cuu Long River (25) ______ has two branches: Tien River and Hau River. People build houses and run their businesses on the rivers. The Mekong River is (26) _____ to more than 850 kinds of freshwater fish.

Question 23: A. in               B. on             C. by                    D. at 

Question 24: A. long           B. length       C. lenghthen        D. longest

Question 25: A. that           B. who           C. which               D. where

Question 26: A. home         B. place        С. region              D. country

Read the following passage and choose the letter A, B, C, D to indicate the correct answer to each of the questions. (1.0 point)

The Americans are keen to win the race to send human beings to Mars. In 1992, the new boss of NASA, Dan Goldin, called on the American people to be the first to send explorers to another planet in the solar system. He reminded them of the symbolic gift carried to the moon and back by the Apollo 11 mission. It bears a message intended for the crew of the first spaceship to visit Mars. Goldin thinks it is time to begin the preparation for this historic journey. His speech echoed the words of the President, who promised that in 2019, 50 years after Neil Armstrong became the first man to set foot on the moon, the first astronaut would stand on Mars.

By the end of the twentieth century, various unmanned spaceships will have thoroughly investigated the surface of the planet. But, however clever a robot may be, it cannot match the type of information which can be gained from direct human experience. The first geologist on the moon, Harrison Schmitt, was capable of interpreting the story of the landscape on the spot. Until humans walk on the rod deserts of Mars, we will not be able to determine the history of this frozen world in any detail.

Question 27: Who called on the Americans to be the first to send explorers to another planet in the solar system?

A. The president                 B. Dan Goldin                 C. Neil Armstrong                    D. Harrison Schmitt

Question 28: According to the American President, when would the first astronaut probably stand on Mars?

A. 1969

B. 1992

C. 2019

D. 2050

Question 29: According to the passage, by the end of the twentieth century, many _____ will have thoroughly investigated the surface of the planet

A. manned spaceships

B. astronauts

C. robots.

D. unmanned spaceships

Question 30: According to the passage, which of the following statements is NOT true?

A. A clever robot and a human being can provide the same information from Mars.

B. The first geologist on the moon was Harrison Schmitt

C. We will not be able to determine the history of Mars in any detall until humans walk on it.

D. The Americans are keen to win the race to send human beings to Mars.

Rearrange the word(s) in a correct order to make complete sentences. (1.0 point)

Question 31: to you /l / for a long time. / have not written

Question 32: will take place/ from 14 June to 15 July 2018/ The 2018 FIFA World Cup/ in Russia.

Complete the sentence so that it has a similar meaning to the original one. (1.5 points)

Question 33: He gave my sister a smart phone on her birthday.

-> My sister was _________.

Question 34: Watching "Lat mat: Ba chang khuyet" is very exciting.

-> It is ________.

Question 35: It isn't nice, so we can't go for a picnic.

-> If it ________.

- THE END -

Đáp án đề thi Tiếng Anh tuyển sinh vào lớp 10 năm 2018 của An Giang 

1 D 6 D 11 C 16 A
2 A 7 C 12 D 17 C
3 D 8 D 13 B 18 B
4 D 9 B 14 D    
5 B 10 B 15 C    

Question 19. collection

Question 20. taking

Question 21. interesting

Question 22. sunny

Question 23. A 

Question 24. A

Question 25.C

Question 26.A

Question 27.B

Question 28. C

Question 29.D

Question 30. A

Question 31. I have not written to you for a long time.

Question 32. The 2018 FIFA World Cup will take place in Russia from 14 June to 15 July 2018.

Question 33. My sister was given a smart phone on her birthday.

Question 34. It is very exciting to watch "Lat mat: Ba chang khuyet".

Question 35. If it were nice, we could go for a picnic.

Xem thêm:

+ Đáp án đề thi Văn vào lớp 10 tỉnh An Giang năm 2018
+ Đáp án đề thi Toán vào lớp 10 tỉnh An Giang năm 2018
+ Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm 2017 - 2018 tỉnh An Giang

Back to top