Đáp án đề thi Anh vào lớp 10 tỉnh Phú Thọ 2018

Đáp án đề thi Anh vào lớp 10 tỉnh Phú Thọ năm 2018 được cập nhật chi tiết gợi ý và lời giải từng câu của đề thi tại đây.

Đề thi Anh vào lớp 10 tỉnh Phú Thọ 2018

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
PHÚ THỌ
KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT
Năm học: 2018 - 2019
Môn: TIẾNG ANH
ĐỀ CHÍNH THỨC Thời gian làm bài: 60 phút (Không kể thời gian giao đề)
Đề thi có: 02 trang

Chú ý: Thí sinh làm bài vào tờ giấy thi, KHÔNG làm bài trực tiếp vào đề thi này.
_____________________________________________
_______________________

Câu I. Chọn một phương án A, B, C hoặc D ứng với từ có phần gạch chân được phát âm khác với các từ còn lại. (1.0 điểm)

1. A. happened         B. mixed          C. listened           D. lived

2. A. apply                B. career          C. account           D. carriage

3. A. machine          B. match           C. teacher            D. church

4. A. contacts          B. attacks          C. responds         D. develops

Câu II. Chọn một phương án đúng A, B, C hoặc D ứng với từ hoặc cụm từ thích hợp để hoàn thành các câu sau. (3,0 điểm)

1. Jim likes living in the country because he can live near his relatives, __________?

A. isn't he
B. doesn't he
C. doesn't Jim
D. isn't Jim

2. Are these the keys __________ Mrs. Janet has been looking for?

A. who
B. what
C. whose
D. which

3.__________ there was a pressure of time, we managed to complete the project on time.

A. Although
B. Due to
C. Because
D. Despite

4. If we __________ to pollute the water, we will have no fresh water to use.

A. continuing
B. continued
C. continue
D. to continue

5. You're not the only one who didn't hear the news. I didn't, __________.

A. neither
B. either
C. too
D. also

6. In winter, heating __________ for 50 percent of our electricity bill.

A. accounts
B. costs
C. occupies
D. takes

7. My father will have a __________ holiday next week. He will go to Da Lat.

A. five days
B. five-days
C. five-day
D. five day's

8. My uncle's family have lived on the farm __________ ages.

A. at
B. since
C. from
D. for

9. She asked me __________ if I had a chance to travel to Europe.

A. where you want to go
B. where did I want to go
C. where did you want to go
D. where I wanted to go

10. Joanna: "What are you going to do this weekend?" - Marek: " __________ "

A. I think it will be interesting
B. I plan to visit my aunt
C. I'm very busy now
D. I hope it isn't raining

11. Bill seems unhappy because he doesn't get __________ his classmates.

A. up to
B. on for
C. on with
D. in with

12. She is __________ to everybody. She is kind to them, understanding and caring about their problems.

A. sympathetic
B. obedient
C. tolerant
D. cooperative

Câu III, Tìm một lỗi sai trong bốn phần gạch chân A, B, C hoặc D trong các câu sau đây, (1,0 điểm)

1. Would(A) you mind to take (B) me to school when (C) you have (D) free time?

2. In spite of (A) it was so (B) cold, he went out (C) without an (D) overcoat.

3. My father said that (A) he would buy (B) a new schoolbag and a dictionary for(C) me tomorrow.(D)

4. The growth rate (A) of the Pacific Rim countries is twice faster than (B) other comparable(C) areas during(D) the Industrial Revolution.

Câu IV. Viết dạng đúng của động từ trong ngoặc trong các câu sau. (1,0 điểm)

1. The baby (play) __________ with his toys when his father came home?

2. Many people decided (wear) __________ a suit for meetings or interviews.

3. My brother (not pass)  __________ the driving test yet.

4. She (give) __________ a set of English books on her fifteenth birthday last week.

Câu V, Viết dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn chỉnh các câu sau. (1,0 điểm)

1. Do you think __________ saucers are human beings imagination? (FLY)

2. We should have our water pipes checked __________ . (REGULAR)

3. Many people are very concerned about the  __________ of the rainforests. (DESTROY)

4. Nowadays big cities are much  __________ by air pollution and noise. (EFFECT)

VI. Chọn một phương án đúng A, B, C hoặc D để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau. (1,0 điểm)

Every day, in homes all over the world, people waste huge (1)  __________  of energy and water. Hong Kong is estimated to waste about $ 5 billion worth of energy a year. This is due to their bad habits. (2)  __________ caving lights, air-conditioners and television on when no one is in the room wastes a lot of energy. Using too (3)  __________ water or not fixing dripping taps also contributes to the problem. Most people do not realize that saving energy in the home will actually save them money. If people use less energy, gas and electricity bills will become lower. Most of the ways we can use to decrease energy consumption in the home are very use, or simple. The most obvious one is turning off household appliances when they are not (4)  __________ equipping our homes with energy-saving bulbs.

1. A. numbers                B. sums                  C. amounts             D. qualities

2. A. For example          B. In addition          C. In contrast          D. On the contrary

3. A. many                     B. much                  C. little                     D. few

4. A. in                           B. on                       C. by                        D. at

Câu VII, Đọc đoạn văn sau và trả lời câu hỏi. (1,0 điểm)

In 1620, about 150 European people, usually called Pilgrims today, moved to North America. Arriving at the beginning of a very hard winter, they could not find enough food to eat, so many of them died. However, Native Americans helped them to save food for the next winter. Therefore, they held a big celebration - "Thanksgiving" - to thank the Native Americans and worship God. Today Thanksgiving is nationally celebrated in the US on the fourth Thursday in November to remember these early days.

The most important part of the celebration is a traditional dinner. The meal includes turkey filled with stuffing, sweet potatoes, and cranberries. Many families have their own special way of cooking.

On Thanksgiving there are special TV programs and sports events. In New York there is the Macy's Parade - a long line of people march through the streets with large balloons in the shape of imaginary characters. Thanksgiving is considered the beginning of the Christmas period, and the next day many people go out to shop for Christmas presents.

1. When did Pilgrims move to North America?

2. Why did Pilgrims celebrate Thanksgiving?

3. What are included in the traditional dinner on Thanksgiving?

4. Do people in New York parade on Thanksgiving?

Câu VIII. Hoàn chỉnh câu thứ hai sao cho không thay đổi nghĩa so với cậu đã cho. (1,0 điểm)

1. Jimmy no longer works as a taxi driver.

Jimmy used ....................................................................................................................................

2. Susan doesn't have a watch, so she is often late for work.

If Susan ...........................................................................................................................................

3. "We are making progress for the official meeting in Singapore next week." said the statesman.

The statesman said  .......................................................................................................................

4. Anne prefers watching cartoons to reading comics.

Anne would rather  ............................................................................................................................

_ HẾT _

Đáp án đề Anh vào 10 tỉnh Phú Thọ năm 2018

Câu I.
1 B 3 A
2 D 4 C
Câu II.
1 B 7 C
2 D 8 D
3 A 9 D
4 C 10 B
5 B 11 C
6 A 12 A
Câu III.
1 B 3 D
2 A 4 B
Câu IV.
1 was the bavy playing 3 has not passed
2 to wear 4 was given
Câu V.
1 flying 3 destruction
2 regularly 4 affected
Câu VI.
1 C 3 B
2 A 4 A

Câu VII.

1. Pilgrims moved to North America in 1620.

2. Pilgrims celebrated Thanksgiving to thank the Native Americans and worship God.

3. Turkey filled with stuffing, sweet potatoes, and cranberries are included in the traditional dinner on Thanksgiving.

4. Yes, they do.

Câu VIII.

1. Jimmy used to work as a taxi driver.

2. If Susan had a watch, she would n't be often late for school.

3. The stateman said they were making progress for the official meeting in Singapore the next week/ the following week/ the week after

4. Anne would rather watch cartoons than read comics.

Các môn khác

Nếu không tự động cập nhật được đáp án, các em xem tại đây:

https://doctailieu.com/dap-an-de-thi-anh-vao-lop-10-phu-tho-2018

Back to top