Đáp án đề thi Anh vào lớp 10 Huế năm 2018

Đọc Tài Liệu xin chia sẻ đến các em đề thi và gợi ý đáp án các câu trong đề thi Anh tuyển sinh vào lớp 10 năm học 2018 của Sở GD Huế hôm nay (mã đề 504).

Đáp án đề thi Anh vào lớp 10 Huế năm 2018

Đề thi chính thức:

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

THỪA THIÊN HUẾ

 

ĐỀ THI CHÍNH THỨC

KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 2018-2019

Khóa ngày 02 tháng 6 năm 2018

Môn thi: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 60 phút (không kể thời gian giao đề)

Mã đề thi: 504

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the sentence given in each of the following questions from 1 to 5.

Question 1: It took him three hours to do his homework.

A. He couldn't finish his homework in three hours.
B. He started doing his homework three hours ago.
C. He spent three hours doing his homework.
D. He did his homework three hours ago.

Question 2: I have never seen her before, but I can recognize her from a photograph.

A. Although I have never seen her before, I can recognize her from a photograph.
B. I can recognize her from a photograph after I have seen her.
C. Because I have never seen her, I can't recognize her from a photograph.
D. In spite of having seen her before, I can't recognize her from a photograph.

Question 3: He started working in this company 4 years ago.

A. He used to work in this company 4 years ago.
B. He has worked in this company for 4 years.
C. He has not worked in this company for 4 years.
D. He worked in this company 4 years ago.

Question 4: The teacher said to us: "Don't be late for class."

A. The teacher allowed us to be late for class.
B. The teacher orders us to come to class on time.
C. The teacher told us not to be late for class.
D. The teacher asks us not to come to class late

Question 5: The children couldn't go swimming because the sea was too rough.

A. The sea is very rough, so the children can't swim in it.
B. The sea was too rough for the children to go swimming.
C. The children were not calm enough to swim in the rough sea.
D. The sea is so rough that the children can't swim in it.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the best answer in each of the following questions from 6 to 22.

Question 6: Nam wanted to know what time___________

A. the movie begins         B. the movie began         C. did the movie begin         D. does the movie begin

Question 7: I am very fat. I think if I do morning exercise regularly, I ___________ weight.

A. may lose         B. lose         C. would lose         D. lost

Question 8: The room is ___________decorated for Christmas.

A. beauty         B. beautify         C. beautiful         D. beautifully

Question 9: night, the temperature seems to be cooler and cooler.
A. At         B. On          C. For         D. In

Question 10: I am wondering what ________ to my sister's wedding.

A. have to bring          B. to bring          C. bringing          D. should bring

Question 11: We can't go along here because the road ________

A, is being repaired          B. is repairing          C. was repaired          D. repaired

Question 12: Many people do not like climbing ________
A. despite its danger          B. since its danger          C. although it is dangerous          D. because it is dangerous

Question 13: The man and the dog ________ I had taken a photo of were in the park.

A. which          B. that          C. who          D. whose

Question 14: I wish I ________ what to do to help my mother now.

A. know          B. will know          C. knew          D. have known

Question 15: Thank you for your letter. I am glad ________ that you're keeping well

A, listening           B. to listen        C. to hear          D. hearing

Question 16: There is too much traffic in the city.  ________ , the air is polluted.

A. Therefore           B. However           C. But           D. So

Question 17: If I  ________ younger, I  ________ in a boat around the world.

A. Were - will sail           B. were-would sail           C. am - will sail           D. am - would sail

Question 18: Human beings must stop  ________ the environment right now.

A. to pollute           B. polluted              C. pollute         D. polluting

Question 19: This is the first time I  ________ myself out of the house.

A. locked           B. have locked           C. am locking          D. lock

Question 20: Last night I came home, cooked dinner, and  ________ TV.

A. watch           B. was watching           C. has watched           D. watched

Question 21: Remember to  ________  your shoes when you get into a Japanese house.

A. take over           B. take place           C. take on           D. take off

Question 22: The doctor suggested that Miss White  ________  two aspirins per day.

A. to take           B. taking           C. should take           D. takes

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that ne correction in each of the following questions from 23 to 27.

Question 23: My mother told me to watch the milk and don't let it boil over.

A. told          B. to watch          C. don't let          D. over

Question 24: You had better learn English before apply for the job.

A. for the job          B, learn          C. apply          D. had better

Question 25: Mrs. Young felt unhappy because her son got a good mark in Math.

A. got          B. mark          C. in          D. unhappy

Question 26: If I have many homework to do, I will not be able to attend the meeting.

A. to attend          B.many          C. will not be          D. to do

Question 27: People think computers never do any mistakes, but in fact, they do.

A, in fact          B. People think          C. they do          D. never do

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from time other three in the position of the primary stress in each of the following questions from 28 to 29

Question 28: A. engine          B. destroy          C. complain          D. complete
Question 29: A. effective          B. romantic          C. decision          D. attitude romantic

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges from 30 to 33.

Question 30: John offered his mother a nice gift on her birthday.
John's mother: Thank you very much for your gift! How wonderful it is! John:  ________

A. Never mind!
B. I'm happy you like it.
C. That's right.
D. Of course.

Question 31: William is talking to Jennie about his headache.
William: Oh, dear. The pain in my head is killing me. Jennie:  ________

A. How do you do?
B. What can I do for you now?
C. Don't mention it.
D. I'm sorry. I can't.

Question 32: Peter has just won the race
Tom: Congratulations! You did great.
Peter:  ________

A. You're welcome.
B. It's nice of you to say so.
C. That's okay.
D. It's my pleasure.

Question 33: Helen is speaking to Calvin, who has just returned from a trip.
Helen: Did you have a good trip?
Calvin:  ________

A. I'm afraid I can't.
B. It's very good of you.
C Yes, not too bad. Thanks.
D. Yes, I have. Thanks.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the best answer to each of the questions from 34 to 38.

One of the most urgent environmental problems in the world today is the shortage of clean water. Having clean drinking water is a basic human right. However, acid rain, industrial pollution and garbage have made many sources of water undrinkable. Lakes, reservoirs and even entire seas have become vast pools of poison. Lake Baikal in Russia is one of the largest lakes in the world. It contains a rich variety of animals and plants, including 1,300 rare species that do not exist anywhere else in the world. Yet, they are being destroyed by the massive volumes of industrial effluent which pour into the lake every day. Even though laws have been made, the government do not have the power to enforce them. Most industries simply ignore the regulations. The Mediterranean Sea occupies 1% of the world's water surface, but it is the dumping ground for 50% of all marine pollution. Almost 16 countries regularly throw industrial wastes a few miles off shore.

Water is free to everyone. A few years ago people thought that the supply of clean water in the world was limitless. Today, many water supplies have been ruined by pollution and sewage. Clean water is now scarce, and we are at last beginning to respect this precious source. We should do something now.

Question 34: According to the writer, one environmental problem in the world today is  ________

A. safe water shortage
B. pools of poison
C. industrial pollution
D. population explosion

Question 35: What is the serious problem of Lake Baikal in Russia?

A. It has 1,300 rare species that do not exist anywhere else in the world.
B. It is one of the largest lakes that contains a variety of animals and plants.
C. It is polluted by massive volumes of industrial wastes discharged into it.
D. It is the only lake in Russia whose source of water is not drinkable.

Question 36: What does the word "them" in the passage refer to?

A. laws
B. the government
C. animals
D. plants

Question 37: How many countries throw industrial wastes into the Mediterranean Sea regularly 

A. nearly 16
B. exactly 16
C. over 16
D. more than 16 

Question 38: What is the message to the readers?

A. We should take action to protect our water sources.
B. We should take all water sources into account. 
C. We should limit the use of water sources. 
D. We should encourage people to use safe water.

Mark the letter A, B, C, or D or your answer sheer to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions from 39 to 40

Question 39: A. thick                   B. thank           C. think                 D. them

Question 40: A. imagined           B. talked           C. travelled           D. played

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheel to indicate the word that best fits each of the numbered blanks from 41 to 50

LEARNING HOW TO LEARN

There is usually ope important subject missing from most school timetables. Very few students are (41)________ how to organize their learning and how to (42)________ the best use of their time. Let's take some simple (43)________. Do you know how to (44)________ up words in a dictionary, and do you understand all of the (45)________ the dictionary contains? Can you take notes quickly and can you understand them (46)________ ? For some reasons, many schools give learners no (47)________ with these matters. Teachers ask students to memorize pages from books, but doo't explain (48)________ to do it. Learning by heart can be useful but it is important to have a genuine (49)________ of a subject. You can (50)________ a lot of time memorizing books, without understanding anything about the subject. 

Question 41: A learnt            B. educated                   C. taught             D. graduated 

Question 42: A. make           B. take                           C.get                    D. give 

Question 43: A. rules            B. seniences                 C. cxamples         D. results 

Question 44: A. find              B. research                    C. look                  D. get 

Question 45: A. themes        B. subjects                    C. advice               D. information 

Question 46: A before           B. towards                    C. alter                   D. afterwards 

Question 47: A. help             B. instruction                 C.teaching              D. ability 

Question 48: A. what            B. why                           C. where                 D. how 

Question 49: A. Success      B. information               C. attention             D. understanding 

Question 50: A. tell               B. pass                         C. waste                  D. want

--- HẾT ---

Đáp án tham khảo:

1 C 11 A 21 D 31 B 41 C
2 A 12 D 22 C 32 B 42 A
3 B 13 B 23 C 33 C 43 C
4 C 14 C 24 C 34 A 44 C
5 B 15 C 25 D 35 C 45 D
6 B 16 A 26 B 36 A 46 C
7 A 17 B 27 A 37 A 47 B
8 D 18 D 28 A 38 A 48 D
9 A 19 B 29 D 39 D 49 D
10 B 20 D 30 B 40 B 50 C

Back to top