Đáp án đề thi Anh vào lớp 10 tỉnh Đắk Lắk 2018

Đáp án đề thi Anh vào lớp 10 tỉnh Đắk Lắk năm học 2018 - 2019 được cập nhật chi tiết gợi ý và lời giải từng câu của đề thi tại đây

Đề thi

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

ĐẮK LẮK

ĐỀ THI CHÍNH THỨC

(Đề thi gồm có 04 trang)

KỲ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10

NĂM HỌC 2018 - 2019

Môn thi: Tiếng Anh – Không chuyên

Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian phát đề


Mã đề: 262

I. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer indicate the correct answer in each of the following questions.

HURRICANE WHO?

Tropical cyclones are called typhoons in Asia and hurricanes in North an America. These forms go around like a wheel turning to the left when they ni northern part of the world. They have wind speeds of 60 kph or more. In the United the Tropical Prediction Center in Miami, Florida keeps an eye out for hurricanes.

When meteorologists detect a hurricane, they give it a name. They can use ei male or female name. Why should tropical cyclones have names? The name makes it easy for people to keep up with information about a hurricane and its possible dangers.

The World Meteorological Organization (WMO), an international weather group. decides what names will be used. The WMO makes lists of names using the English alphabet. Each name on the list starts with a different letter. The first hurricane of the year gets the first name on that year's list. The second hurricane gets the next name. For examples if the first hurricane is named Abel, the second might be named Betty. The name lists do include names beginning with the letters Q, U, X. Y and Z. There aren't many names that begin with these letters.

Asian countries use a different list, which is made up by the WMO's Typhoon Committee. This list has a few personal names, but most of the names are of flowers, animals, trees, and other similar things.

(Reading Challenge 1, Compass Publishing)

Câu 1. The word "detect" in the second paragraph means

A. invent              B. protect            C. prevent            D. discover

Câu 2. What is the main idea of this passage?

A. What tropical cyclones can do

B. Who watches for tropical cyclones

C. Why tropical cyclones are named

D. How tropical cyclones are named

Câu 3. Why should tropical cyclones have names?

A. They are traditional.

B. They sound interesting.

C. They keep people informed.

D. They are codes for the WMO.

Câu 4. Which name would a hurricane NOT have?

A. Veronica

B. William

C. Rita

D. Yanni

Câu 5. In which direction do tropical cyclones go around in the northern part of the planet?

A. Down

B. The same direction as a clock

C. Up

D. The opposite direction of a clock

II. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined and bold part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Câu 6. A. climate         B. primary           C. despite           D. terrify

Câu 7. A. bags             B. dates              C. speaks           D. photographs

Câu 8. A. stage           B. garbage          C. exchange        D. anger

III. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in the following question.

Câu 9. My dad is a thoughtful and generous man who is loved not only by his family but also by all his friends.

A. charming                  B. gentle             C. inconsiderate        D. considerate

IV. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer in each of the following blanks.

PARENTS AND FRIENDS

We can't choose our friends, (10)____ we can't choose our relations. That doesn't mean, though, that members of our family can't also be our friends. Many children have such a good relationship with their parents that they see them (11)
friends. Of course, when you're a teenager, you'll have (12)_______ with your parents. There will be times when you don't get on very well with them. That's only natural. There will be times when you want to be (13)______ and solve your problems by yourself. You'll also let your parents down sometimes. After all, nobody's perfect and we all make mistakes. But your parents understand that.

Câu 10. A. and              B. but                  C. therefore             D. moreover

Câu 11. A. like               B. as                   C. for                       D. unlike

Câu 12. A. moods          B. dishonesty     C. arguments           D. lies

Câu 13. A. divorced       B. grateful           C. independent        D. single

V. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the meaningful sentence that is built from the given words in the following question.

Câu 14. Mary not stand/ kept/ wait/ such/ long/time//.

A. Mary doesn't stand to be kept waiting for such a long time.

B. Mary can't stand being kept to wait for such a long time.

C. Mary can't stand be kept to waiting for such a long time.

D. Mary can't stand being kept waiting for such a long time.

VI. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word which differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Câu 15. A. alien          B. extensive           С. grocery          D. generous

Câu 16. A. access       B. exchange           C. advance        D. pollute

VII. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning in each of the following questions.

Câu 17. More petrol is consumed nowadays than ten years ago.

A. Not so much petrol was consumed ten years ago as nowadays.

B. Petrol consumption is going down nowadays.

C. We had more petrol ten years ago than we do nowadays.

D. We should consume as much petrol as possible.

Câu 18. "I'm sorry I have to leave so early," Ivan said.

A. Ivan denied having to leave so early.

B. Ivan apologized for having to leave so early.

C. Ivan offered to have to leave so early.

D. Ivan promised to have to leave so early.

Câu 19. The new restaurant looks good. However, it seems to have few customers.

A. The new restaurant would have more customers if it looked better.

B. In spite of its appearance, the new restaurant doesn't appear to attract much business.

C. In order to get more business, the new restaurant should improve its appearance.

D. If it had a few more customers, the new restaurant would look better.

Câu 20. I will agree to these conditions provided that they increase my salary.

A. Unless they give me more money, I will only agree to these conditions.

B. They did not increase my salary, so I quit the job.

C. I will only agree to these conditions if they give me more money.

D. They give me more money or I will only agree to these conditions.

VIII. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in the following question.

Câu 21. For most North American households, lighting accounts for 10 percent to percent of the electricity bill.

A. makes up                            B. makes for                                  C. makes off                         D. makes out

IX. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that is INCORRECT in each of the following questions.

Câu 22. The singer about who I told you yesterday is coming here tomorrow.

A. told                                      B. tomorrow .                                 C. is coming                             D. who

Câu 23. Energy exists in different forms such as light, heat, and chemical, mechanic and electrical energy.

A. electrical                             B. in                                              C. forms                                   D. mechanic

Câu 24. At 7:00 p.m. last night John talked on the phone with his friend when I came in.

A. his friend                             B. on the phone                          C. came                                     D. talked

X. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheer to indicate the correct answer in each of the following questions.

Câu 25. There was hardly enough food for everyone at the wedding,_____?

A. was it                                 B. wasn't it                                 C. wasn't there                                   D. was there

Câu 26. I wish ______I go to the beach today, but I have to stay at home and study.

A. could                                 B. am                                          C. can                                           D. were

Câu 27. - Mary: "Thank you for a lovely evening."
- Peter: " ______________."

A. You're welcome               B. Have a good day                     C. Cheers                                    D. Thanks

Câu 28. ____________it had been snowing for four days, all the roads were closed.

A. In spite of the fact that       B. Because of                      C. In spite of                     D. Because of the fact that

Câu 29. She won _______________ in the lottery that she bought a mansion.

A. so many money           B. such much money               C. so much money                    D. such many money

Câu 30. John is not at home. He_____________ be at the library. I am not sure.

A. have to                      B. will                                   C. should                                        D. might

Câu 31. We can supply materials __________________Thursday morning next week, so let's meet at the school _____________8:00 a.m.

A. on/at                       B. at/around                                       C. on/in                             D. \(\phi\)/until

Câu 32. The rise in energy___________ has led to a reduction of fossil fuels that we are using

A. redundancy            B. efficiency                                    C. consumption                   D. suitability

Câu 33. hoped this book would help me with my history project, but in fact I Wast very ______..

A. informative                  B. informed                    C. informer                  D. information

Câu 34. We________Dan a new rucksack for his summer holiday.

A. already have got               B. get already           C. already get              D. have already got

Câu 35. Jeans and T-shirts will never go out of ____________

A. tendency                       B. image                           C. fashion                        D. trend

Câu 36. If we____________ wasting water, there will be a shortage of fresh water in a few decades.

A. get on                B. come on                                 C. go on                  D. hold on

Câu 37. - John: " ___________"
             - Jane: "Not now, but I used to."

A. Did you enjoy yourself at Peter's party                                B. Do you watch TV very often

C. Won't you have some tea                                                     D. Are you going to bed

Câu 38. We suggest that all receipts_________ to the committee for approval

A. have to submit              B. submitted                   C. be submitted                        D. submit

Câu 39. Those shirts need_____________, but you don't need_____________them now.

A. ironing/iron           B. to be ironed/iron                        C. to iron/ironing                   D. ironing/to iron

Câu 40. My best friend has a great ________and everyone likes her.

A. person                 B. personality                            C. impersonal                                 D. personal


-------HẾT-----

Thí sinh không được sử dụng tài liệu. Giảm thị không giải thích gì thêm.
Họ và tên thí sinh:... ................................................. Số báo danh:......................................................
Chữ kỉ của giám thị 1:................................................- Chữ kí của giám thị 2:.......................................

 

Đáp án đề Anh vào lớp 10 Đắk Lắk năm 2018

1 D 11 B 21 A 31 A
2 D 12 C 22 D 32 C
3 C 13 C 23 D 33 A
4 D 14 D 24 D 34 D
5 D 15 B 25 D 35 C
6 D 16 A 26 A 36 C
7 A 17 A 27 A 37 B
8 D 18 B 28 D 38 C
9 C 19 B 29 C 39 D
10 B 20 C 30 D 40 B

Nếu không tự động cập nhật được đáp án, các em xem tại đây:

https://doctailieu.com/dap-an-de-thi-anh-vao-lop-10-dak-lak-2018

Đáp án 24 mã đề thi môn Anh THPTQG năm 2018

Xem đáp án chính thức đề thi môn Tiếng Anh kỳ thi tốt nghiệp THPT quốc gia năm 2018 (tổng hợp 24 mã đề).

Back to top
Fanpage Đọc tài liệu