Đáp án đề Anh thi vào lớp 10 tỉnh Tây Ninh năm 2018

Đọc Tài Liệu cập nhật đề thi chính thức và đáp án tham khảo đề thi Anh tuyển sinh vào lớp 10 năm học 2018 của sở GD&ĐT tỉnh Tây Ninh.

Đáp án đề Anh thi vào lớp 10 tỉnh Tây Ninh năm 2018

Đề thi chính thức:

Mã đề 108 (các mã đề khác tương tự chỉ đảo vị trí câu)

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
TÂY NINH

ĐỀ CHÍNH THỨC
(Đề thi gồm có 03 trang)

 

KỲ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT
NĂM HỌC 2018 – 2019
Ngày thi: 01 tháng 6 năm 2018
Môn thi: TIẾNG ANH (không chuyên)

Thời gian: 60 phút (Không kể thời gian giao đề)
(40 câu trắc nghiệm)


Mã đề 108

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer that best completes each unfinished sentence; best substitutes the underlined part; or has the same meaning to the sentence given.

Câu 1: There was ______ traffic that we were an hour late.

A. so much     B. so few             C. so many          D. so little

Câu 2: Maths and English are __________ for all students, but art and music are optional.

A. national      B.compulsory           C. official          D. traditional

Câu 3: The Internet has ________ developed and become part of our everyday life.

A. increasingly            B. to increase              C. increasing            D. increase

Câu 4: The film excited us all a lot.

A. We were exciting about all of the film.

B. The film made all of us a lot exciting.

C. We found the film very excited.

D. All of us were excited about the film.

Câu 5: Her mother suggested ______ out for dinner.

A. to go            B. going              C. go                     D. to going

Câu 6: Tom cut down the tree in the garden last week,____?

A. didn't he       B. did he            C. doesn't he         D. does he

Câu 7: I knew they were talking about me _________ they stopped when I entered the room.

A. however       B. despite           C. because          D. so that

Câu 8: We can help _______ forests from being cut down by using less paper.

A. save             B. minimize         C. reduce           D. avoid

Câu 9: This room _________ by my sister everyday.

A. was cleaned         B. is cleaned        C. cleans         D. will clean

Câu 10: My father _______ the TV whenever advertisements appear. They are annoying to him.

A. turns off               B. looks for           C. turns on        D. goes on

Câu 11: The children were bored with staying indoors.

A. The children never stayed indoors.

B.The children liked staying indoors.

C. The children used to stay indoors.

D. The children hated staying indoors.

Câu 12: Peter: "How often do you go to school?"
Harry:"_______"

A. I go there early

B. Everyday except Sunday

C. I don't think so

D. I go there by bus

Câu 13: I am going to have a birthday party ___7 p.m. _____Saturday.

A. in / on            B. after / at            C. on / at            D. at / on

Câu 14: I'm not sure what he will decide to do. He leave the job.

A. must              B. will                    C.should             D. may

Câu 15: An earthquake _____ ten days ago.

A. occurs            B. has occurred    C.occurred          D. have occurred

Câu 16: James is a very brave man. I wish I _________his courage.

A. had                B. have had           C. have               D. will have

Câu 17: What benefits does TV bring about to people's life?

A. events           B. shows               C. advantages     D. programs

Câu 18: Despite being very busy, he often plays tennis.

A. He is busy, so he doesn't often play tennis.

B. Because he is very busy, he often plays tennis.

C. He is very busy, but he often plays tennis.

D. Although he was very busy, he often plays tennis.

Câu 19: The man ______ is standing over there is my father.

A. which         B. whom        C. who          D. whose

Câu 20: If I saw a UFO landing in my garden, I ______ it.

A. would livestream           B. livestream            C.livestreamed            D. will livestream

Câu 21: He told me _________ for America the following day.

A. whether he was leaving

B. if he would leave

C. what he will leave

D. that he would leave

Câu 22: Throwing trash onto the water can directly ______harm to people's health and kill fish.

A. make               B. do              C. put             D. give

Câu 23: I like wearing jeans because their material is very strong and does not _____ out easily.

A. dress            B. carry             C. put             D. wear

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) for each of the blanks.

Every season there are new clothes and new fashions in the shops. Colours and styles keep (24)_________. One season black is the 'in' colour, but the next season everyone is wearing orange or pink or grey. The length of women's skirts goes up and down from year to year. A shirt (25) you once thought was very trendy can look (26)____old-fashioned a few years later. And your father's shirts, you always thought were very conservative and traditional, can suddenly become (27)____. Keeping up with the fashions can be very expensive. So one way to save money is never to throw your old clothes out. If you wait long enough, the clothes are out of fashion today will be (28)_____ in fashion tomorrow. Yesterday's clothes are tomorrow's new fashions.

Câu 24: A. to change             B. changed             C . changing            D. change

Câu 25: A. whom                    B. that                     C. what                   D. who

Câu 26: A. stranger                 B. strangeness       C. strange               D. strangely

Câu 27: A. outdated                 B. old                      C. useless               D. stylish

Câu 28: A. out                          B. away                   C. back                   D. up

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Câu 29: A. disaster            B. effective               C. internet                 D. religion

Câu 30: A. orbit                  B. exchange             C. occur                    D. consist

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

One of the most devastating forces on Earth is a hurricane. A hurricane begins as a tropical storm. The storm winds blow in circles around a center, called the "eye." Gradually, the winds get stronger and stronger. A tropical storm becomes a hurricane when the winds are 120 kilometers per hour or more.

The word "hurricane" comes from Huracan, an evil god of a Central American Indian tribe. In other parts of the world, hurricanes are known by different names. In East Asia, they are usually called typhoons, from the Chinese tai-feng, meaning "great wind." In Bangladesh, Pakistan, India, and Australia, they are known as cyclones. Finally, in the Philippines, they are called baguios.

Few things in nature have as much power as hurricanes. They can destroy coastal areas with heavy rains and winds of 250 kilometers per hour or more. Sometimes a hurricane causes the ocean to flood onto land in an event called a storm surge. The total power of a hurricane may be equal to 10,000 nuclear bombs.

Câu 31: The word devastating in the passage is closest in meaning to _______.

A. powerful          B. destructive           C. natural            D. enormous

Câu 32: According to the passage, which of the following is TRUE?

A. Hurricanes always cause a storm surge.

B. Hurricanes have winds of 120 kilometers per hour or higher.

C. All tropical storms become hurricanes.

D. Hurricanes are most common in Central America.

Câu 33: The word “hurricane” in the second paragraph comes from ______.

A. the Philippines

B. China

C. Central America

D. Bangladesh

Câu 34: The dangers of a hurricane include the following EXCEPT

A. earthquake          B. storm surge            C. heavy rain            D. strong winds

Câu 35: Which of the following is the best title for the passage?

A. How To Prepare For A Hurricane

B. Some Facts About Hurricanes

C. The Biggest Hurricanes In History

D. The Difference Between Tropical Storms And Hurricanes

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correcting.

Câu 36: The doctor advised him to avoid eating fatty foods, having more fresh vegetables and drink much water.

A. eating                B. advised him                C.much               D. having

Câu 37: We are going to visit the school next week where we studied and lived in when we were young.

А. were                  B. lived                            C. are going to     D. where

Câu 38: Unless we bum garbage, the air will be badly polluted. Therefore, I think the best way to reduce trash is to reuse and recycle things.

A. be                     B. to reduce                     C. Unless            D. Therefore

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Câu 39: A. stamps             B. clubs           C. hats          D. books

Câu 40: A. woman             B. tropical        C. cotton       D. modern
 

----HẾT----

Đáp án tham khảo:

Mã đề 108:

1 A 11 D 21 D 31 B
2 B 12 B 22 B 32 B
3 A 13 D 23 D 33 C
4 D 14 D 24 C 34 A
5 B 15 C 25 B 35 A
6 A 16 A 26 D 36 B
7 C 17 C 27 D 37 D
8 A 18 C 28 C 38 C
9 A 19 C 29 C 39 B
10 C 20 A 30 A 40 A

 

Back to top
Fanpage Đọc tài liệu