Communication Unit 2 trang 21 sgk Tiếng anh 9

Giải tiếng anh lớp 9 unit 2 trang 21 với chủ đề City life - Đời sống thành thị luyện tập kỹ năng đọc, hiểu đoạn văn để trả lời những câu hỏi trong sách giáo khoa

Tham khảo thêm hướng dẫn giải những câu hỏi trong Unit 2 City Life - Cuộc sống thành thị - sgk Anh 9

Giải Communication Unit 2 sgk Tiếng anh 9

1a. Which of the following features do you like best about a city? ... (Đặc điểm nào sau đây bạn thích nhất ở 1 thành phố? Chọn 3 điều trong danh sách sau.)

1. It is busy and exciting.

2. It is cosmopolitan.

3. It has a lot of fashionable shops.

4. It is cultural.There are cinemas, theatres, galleries, and museums.

5. It is convenient.There is a good transport system.

6. There are good cafés and restaurants.

7. There are a lot of parks and open space.

8. There are famous buildings and fascinating neighbourhoods.

Hướng dẫn dịch

1. Nó bận rộn và náo nhiệt.

2. Nó là một thành phố quốc tế.

3. Nó có rất nhiều cửa hàng thời trang.

4. Nó là một thành phố giàu văn hóa. Ở đó có những rạp chiếu phim, nhà hát, phòng tranh và viện bảo tàng.

5. Nó rất tiện lời. Nó có hệ thống giao thông tốt.

6. Ở đó có nhiều quán café và nhà hàng tốt.

7. Ở đó có nhiều công viên và không gian mở.

8. Ở đó có nhiều công trình nổi tiếng và khu vực xung quanh thì tuyệt đẹp.

b. Work in groups. Discuss your choices. Give reasons. (Làm việc nhóm. Tranh luận về các sự lựa chọn và giải thích lí do.)

Communication Unit 1 trang 21 sgk Tiếng anh 9

Tạm dịch

Tôi thích một thành phố thú vị và bận rộn với giao thông tốt, để tôi có thể đi quanh và tham quan tất cả các điểm văn hóa mà nó có...

2. Read the passage and, in your group, answer the questions below. (Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi sau theo nhóm.)

Singapore is a small city-state in Southeast Asia. It is a lovely place to visit. The attractions are quite close to each other, so travelling between them is convenient. The food here is varied - all kinds of Asian food. The outdoor food markets are fun and affordable. You order your food, and it is cooked right before you. Then you go and eat it at a table outside. It's a great way to meet people. But what I like most about Singapore is that it is multicultural - Chinese, Malay, Indian, European, and Vietnamese. For me, that's the best thing about Singapore.

Question: What is the best attraction in Singapore, according to the writer? Would you like to go there? Why?

Hướng dẫn giải

a) What is the best attraction in Singapore according to the writer?

⇒ According to the writer, the best attraction in Singapore is that it is multicultural.

b) Would you like to go there? Why?

⇒ Yes, I would because people say that it is one of the cleanest countries in the world, I would like to see it.

3. Read the information about three cities and try to find them on a map. (Đọc thông tin về 3 thành phố sau và tìm chúng trên bản đồ.)


Hướng dẫn dịch

  • Vũng Tàu

Vị trí: Đông Nam Việt Nam.

Đặc điểm chính:.

- bờ biển dài.

- núi đồi.

- yên tĩnh và sạch sẽ.

Điểm thu hút:.

- nhiều đền, chùa.

- hải đăng cổ (xây dựng năm 1907).

- viện bảo tàng vũ khí thế giới.

  • Thành phố New York

Vị trí: phía Đông Bắc nước Mỹ.

Đặc điểm chính:.

- trung tâm tài chính và thời trang.

- nhà chọc trời.

- thành phố quốc tế.

Điểm thu hút:.

- tượng nữ thần tự do.

- công viên quốc gia.

- viện bảo tàng và phòng triển lãm.

  • Thành phố Melbourne

Vị trí: Đông Nam Úc.

Đặc điểm chính:.

- đa văn hóa.

- số lượng du học sinh lớn.

- hệ thống tàu điện lớn nhất thế giới.

Điểm thu hút:.

- viện bảo tàng Melbourne.

- trung tâm mua sắm Nữ hoàng Victoria.

- thủy cung Melbourn.

4. Write a short paragraph (80-100 words) about one of the cities above. ... (Viết một đoạn văn ngắn (80-100 từ) về một trong số các thành phố trên. Bạn có thể tham khảo đoạn văn ở bài 2.)

  • Đoạn văn 1 về Vũng Tàu:

Vung Tau is a small city in Southeast Vietnam. It is a beautiful city to visit. It has a long beach with a lot of small moutains. At weekend, people love coming here for relaxing because it’s pretty quiet and clean. The attraction is old lighthouse, it was built in 1907, from here, you can see most of the sights of the city. The seafood here is fresh, delicious and affordable. You can order your food and it is cooked right before you. But for me, what I like most about Vung Tau is temples and pagodas, I can spend a lot of time wandering around and look at them.

  • Đoạn văn 2 về New York:

New York City is the most populous city in the United States. It is located in Northeastern USA. It is an exciting city to visit. Since it is a cosmopolitan city, there are many fashion and financial center in New York. It also has a lot of skyscrapers. New York City’s food culture is diverse because its citizens are multicultural. Enjoying street food here is also an interesting experience because there are about 4000 mobile food vendors in the city. In New York, man-made attractions such as Statue of Liberty, Central Park, museums and galleries are well-known to visitors all over the world. What I like most about New York City is that its public transport is convenient.

5. Work in groups. Talk about the city you choose. (Làm việc theo nhóm. Nói về thành phố mà bạn chọn.)

The city I’d like to visit most is New York. There are many things to see and to do there. You can go shopping all day since New York is one of the biggest fashion center. There are a lot of famous of fashion brands there for you to choose. If shopping is not your cup of tea, there are many amazing and well-know places of interest for you to visit. You can go and see the Statue of Liberty or wander around in Central Park. New York also has many museums and galleries worth seeing.

-------------

Xem thêm


Giangdh (Tổng hợp)
Bạn còn vấn đề gì băn khoăn?
Vui lòng cung cấp thêm thông tin để chúng tôi giúp bạn
Hủy

TẢI VỀ

CÓ THỂ BẠN QUAN TÂM